Абе исто е ко на ФБ да пишиш шо те мачи. И таму може да си со анонимен профил. Отворете на било кој пост, или вест од медиум, видете какви се коментарите. Тие луѓе ги има и на форумов. Не сме ние народ кој сака да разбери, не сме народ со емпатија. Ние сме ти народ од типот: “Да му умри козата на комшијата“ и “Види ги оние какви се“
Ne sme samo nie, toa e cel svet takov ama gi ignoriras uste povekje zamaf kje zemat, inaku se unapredija vo "komsijata da umre, kozatata da ja zemam" a dusa jadna ne moze.
Другарка ми поради тоа што имаше насилен сопруг ( сега веќе за среќа бивш) нејзиното дете има трауми поради тоа. Така да, у иднина пред да барате изговор да останете во брак поради децата, нека биде доволно јак да си заминете од токсична средина, и не само заради нив, туку и за себе. Децата еден ден ќе си заминат и ќе формираат фамилија, а тие што се жртвувале за нивната среќа ќе продолжат да тонат во агонија со насилникот. Таквите не се менуваат.
Здраво драги девојки. Сите имаме минато но јас станав љубоморна, се разволев од минатото на маж ми, од неговата бивша девојка. Живеела една година кај него. Најдов слики нивни заеднички. Тогаш цела се стресов, ми се тресеа раце, нозе, едвај дишев, се грчев. Постојано ми зборуваше за неа, каде оделе каква била. ... Научив многу гадни работи з анеа што тој не ги знаел. Таа ми пишуваше пораки од лажни профили со навреди. Почнав д аја сонувам ноќе. Инаку од дома ја избркале неќела да се земат. Јас полудувам. И хормонски дисбаланс ми се направи.
@Lo_Ra_ Ако ти пишува, блокирај ја и не се опседнувај. Зборувај отворено со маж ти и кажи уште еднаш да не ти ја спомнал и толку. Нема што да си ја полниш главата со информации за неа. Минатото е минато со причина. И не си штети сама на себе, бидејќи не вреди.
И на тоа мислев и да тужам приватно но типката си фатила од Албанија дечко и којзнае каде живее и затоа се дрзна да пише, пошто знае што ќе ја снајде овде
И него му пишав му кажав све и дека ко била со него била на одмор со маж ми. Таа е болна. Се срами од семејството плачела оти мајка и била трудна со 4то дете.
Шо вика маж ти за нејзиното однесување? Тешко дека полиција ќе преземи нешто за некоја што ти пишувала на интернет. Игнорирај ја и блокирај ја. Ако треба милион пати Свати ја ко nuisance, не ко проблем од животно прашање.
Ама што бараш на него да му пишеш.Сега она кога ќе ти се закачи уште повеќе, гледаш не е арна со паметот.Блокирај или избриши си го профилот од социјални мрежи отвори друг со прекар.Ама ти пишав и претходно кога е веќе до толку отидена да вознемирува подобро да ја пријавиш.
Девојки последно јас и маж ми му се јавивме на брат и, му кажавме све. Му кажав дека сакав да ја пријавам и да тужам приватно. Засега прекина не знам понатаму, од неа очекувам све. Од нејзиниот профил ме блокнала и ми пишеше од лажни. Сега го тргнала блокот. Контактирав со пријатели менаџери каде што работела по Скопје по казина ми рекоа дека е чудна . Избегала таму од стан оставила све неплатено. Ваљда ова со брат и ќе опали инаку ќе морам да ја пријавам. Инаку татко и ја избркал од дома пред неколку години.