Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Го земав како пример костумот само, мора сѐ буквално да се сфаќа? Ти ќе имаше 500/1000 евра да им купиш на двете телефон/таблет/што и да е, во исто време, не постои апсолутно никаков простор за договор, што кога ќе се купи? Супер штом е така, ама не може секој да си дозволи. И рачунај дека две деца не е исто што и три. Тука зборуваме за три деца.

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    Е можеби.Ама зборуваме за пишаното нели?

На H.VAGA, Polyincognito и nena2010 им се допаѓа ова.
  3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Свекрва и малолетни деца во ист муабет не. Децата ги воспитуваат родителите и за нив се одговорни, а за да оправаме свекрви прошол возот.

На _beautyy_, CameliaMiller, An-na и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.235
    8 години и не е толку мало дете. Се сеќавам на една слична ситуација, бев на таа возраст. Толку повредено се чувствував, ги задржував солзите. Сите добија поклони, додека јас гледав. Не ми остави трауми да не можам да функционирам, но еве до ден денес се сеќавам на таа ситуација. Дете подраматично гледа секогаш на работите.
    Од друга страна, нема за одмор има за Ајфон. Што му фали на Самсунг? Јас сфаќам дека сите му се деца и му се драги, ама може да сфати и мажот дека сите подеднакво треба да добијат. Најлошо што може да му правиш на некого е да го делиш и еден да добива повеќе, еден помалку.
    Што се однесува до членката, факт е дека си во трнлива ситуација. Си прифатила дека има деца и ако сакаш да го одржиш бракот некои работи ќе мора да ги премолчиш. Може да испадне дека ги мразиш или не сакаш да ги видиш. Со емоции према свои деца нема играње. Ќе пораснат, па нема ни да доаѓаат веќе.
    Јас не би ни разговарала искрено. Некои работи некогаш и подобро е да се премолчат. Во однос на доаѓањето кај тебе дома.
    За купувањето, за тоа би реагирала. Разговарај со него дека се чувствуваш како да го запоставувате синот. Дека се радуваш што е татко во права смисла на зборот, но едноставно чувствуваш дека треба син ти да е третиран подеднакво.
    За собата исто, според мене не си во право. Замисли да живеевте заедно сите. Зарем двете девојчиња треба да одат во помалата соба?
    Не руши односи. Ми изгледа маж ти за добра личност.

На Angie12, H.VAGA, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.
  5. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    5.331
    Џабе вергламе страници наназад. Возрасните ако се зрели и рационални со еден муабет ќе го решат проблемот. Најмалку од се треба да се направи раздор меѓу децата.

На tanjaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    Не оправаме свекрви.
    И она е од огромно значење за сопругот колку шо и децата.Нормално во различна форма јер една е мајка една е керка.Али не е помалце битна.

Но , кога свекрвата иде кај синот на поседок тогаш жива би ја запалиле(јер руши ред).

На Anyshka, H.VAGA и Yowannty им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.952
    Допаѓања:
    177.750
    Јас разбирам дека чувствувате повеќе симпатија кон девојчињата оти родителите им се разведени. Ама тоа не значи дека родител не може да ги распрди и нив.

Не е во ред како цело време ги оправдувате постапките на таткото према нив. Тие секогаш биле приоритет, имале потреба, може таткото им ветил дрн дрн јариња. А за малото, па тоа е мало, битно мајка му е дома, не разбира, не знае да чита, нема потреба, дрн дрн. Малото веројатно никогаш не е приоритет и така годините ќе си поминат, чувствувај ќи се запоставено.

Разберете. Не е проблем ајфонот. Проблем е што другово не добива ништо. Ако финансиски не си способен, а сакаш сите деца да ги третираш еднакво, нема да купиш еден ајфон, ќе купиш други две поефтини телефончиња за двете девојки и таблет за син ти. Толку е едноставно.
    Нема за едните одмор каков што ќе посакаат, а другово битно да оди негде само. Ќе има скромни одмори за сите. Крај краева така и здрав пример ќе им оставиш.

На senjorita-v, Anyshka, Oneo и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Не гледам како е исто мајка на возрасен маж со свои сопствени деца, со мајка/родител на малолетно дете, ама ај. Би ја запалиле жива свекрвата веројатно оние истите кои пишуваат дека девојчињата се разуздана багра, јас искрено тука не гледам проблем кој не може да се реши со договор. Ни со свекрви, ни со деца.

На baby-star и tanjaaa им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Абе ако нема, нема да и купи ајфон,има и други добри марки. Зошто па мора ајфон да се купи? Нека им даде поевтини подароци на сите три и готово.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Според тебе, за нив треба да потроши 2*20,000 за Самсунг и 20,000 на синот? Или, за нив треба да потроши 2*10,000? Чисто ме интерсира како е правилно според тебе.

На buba4e89 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Жити одморот во Охрид, ко да решила ќерка му да оди на Малдиви (facepalm) Плус тој не и го плаќа одморот, туку мајка и. А тој и дал само пари за џепарац да има кога ќе оди на одмор.

А членката не кажува каде решила таа да одат на одмор, штом мажот и и рекол да одбере некое поевтино, поскромно место. Затоа што тој треба да плати одмор и за него и за жена му и за најмалото заедничко дете и плус да има пари и за џепарац кога сите тројца ќе бидат на одмор, што е многу поголем трошок од тоа што и го дал како џепарац на ќерката за во Охрид, а мајката го платила одморот.

На smooch, _beautyy_, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.547
    Допаѓања:
    115.317
    За Охрид толкава драма? Јас па мислев кој знае каде и колку луксузи сака девојкава.. Не бе не женава си има проблем сама со себе и не може да сфати дека кога си втора жена нема твоето семејство да е приарно а друго секундарно и нема примарни и и секундарни деца.

На simoncelicius, baby-star, mssuniquee и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Unread

Unread Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2021
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    203
    Ех сите да бевте така попустливи ако бевте во иста ситуација....
    Луѓе дај да сме реални, колку и да сакаме деца, своето најмногу си го сакаме. И да е од брат, сестра... пак твоето ќе ти е помило. А не да се соочуваш со деца од претходен брак. Децата (овие веќе и не се деца туку возрасни) можат да бидат и пакосни и своеглави... А ако осетиле дека на женава и сметаат овие нивни посети, подароци и слично може и намерно да прават, од аспект дека нивната мајка треба да е на нејзино место.
    Родителското внимание не се дава со купување на подароци кои се прескапи, ок е ако имаш на сите да им дадеш, ама на едно да му дадеш да јаде хамбургер а на друго сува корка па и тоа не иде....
    Јас ја разбирам женава, треба да се бори да бидат децава на исто ниво.. додека во однос на собата, сепак они се две, големи се и им треба повеќе простор. Како што кажа самата ја спремила собата за нив, значи ја прифатила состојбата и свесно знаела со кого се мажи....

На Anyshka, marlonbrando69 и andrejko82 им се допаѓа ова.
  14. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Е тоа не знам да ти одговорам јас, ајфони има и refurnished за џабе пари, не знаеме колку трошеле. Муабетот до прееска беше дека децата осеќаат ако нешто им се ускратува и како тоа не чинело, можеби ајфон бил договорот и оваа опција би била ускратување. Ама се зема во обзир драматично кога на најмалото му се ускратува, но не и на девојките. Гледаш како и да свртиш, некој ќе се најде незадоволен.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Да, да :wasntme:

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.952
    Допаѓања:
    177.750
    Што се фаќате буквално ко слеп за стап чоече. Не мора таблетот да кошта исто, туку да го има. Ама во случајов го нема за сметка на еден ајфон.
    Ох, демек во Охрид не можат да се потрошат многу пари или како? Еве лето иде сите ќе почнете да коментирате дека во Грчка е поефтино. :D Посебно со искачанки на таа возраст и цените во Охрид. :) А по пишаното машала девојките не се баш најскромни.

На senjorita-v, Anyshka, H.VAGA и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Па Охрид е евтино? Навистина не знаев :^)

На Anyshka и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Па богами во Охрид веќе е луксуз одморот со тие цени

На Anyshka, wannaBeMomma и joy1 им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Збори си за себе.
    Мајка ми последното парче најубаво месо го давала на брат ми, јас пак дете не се ни сеќавам што ми купувале, за вие што зборите осеќало детето.

Не ви е проблем што се дало за телефон на поголемата ќерка, проблемот е марката. Де големата марка - Ајфон. Ту,ту.

Многу сте смешни гледате само од страна на жената, мене ми е жално што деца се ставаат на тапет овде.

Никој не е двоен, напротив женава сака да ги одвои девојките од полубратчето за да има повеќе за него. Демек сега ти си имаш друг живот они си имаат мајка.

Нека земе нека се стај на негово место, да ја видам баш дали нема да ја боли душа.

На senjorita-v, simoncelicius, ZAHRA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Само да го цитирам и ова, значи бидејќи тој и дал пари за џепарац на ќерката за во Охрид, членката намерно одбрала некој убав хотел, читај скап, па нормално дека на мажот и му е скапо зашто треба да плати и одмор за тројца и плус џепарац да има за тројца. Ама важно членката решила да се мери со ќерката на мажот и...

На _beautyy_, CameliaMiller, Abel и 2 други им се допаѓа ова.