Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. kolovoz

kolovoz Популарен член

Не туку ти страв од одговорот. Знаеш што е правилно ама ако кажеш ќе си поплукаш на се што кажа досега. Така?

baby-star and cresa-jagoda like this.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Баш ме интересира што ќе било ако татково рече нема пари за ајфон, на брат ти треба таблет да му купиме, ама можеш да одбереш поефтин телефон, или пак нема пари за одмор, брат ти ќе оди на камп, за тоа ни требаат пари, дали и понатаму ќе доаѓаат цело време кај него да седат или кога ќе сфатат дека не им ги тинтри сите нивни каприци, дека нема да ги финансира сите нивни барања, и ќе си седат кај мајка им?
    - А иначе доаѓаат кај татко им затоа што повеќе работи им дозволува и повеќе ги тинтри, тоа веќе го разбравме.

Anyshka, marlonbrando69 and Larahappy like this.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

И што има врска ова твоево со проблемот што го кажа членката?

simoncelicius likes this.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Епа не знаеме ни двете претпоставуваме и вистинскиот проблем паѓа во сенка.

Ти дадов пример, го одмина не те интересира затоа што немаш туѓи деца и не можеш да разбереш.

Еве ќе речам дека ќе добие таблет, утре на поголемата ќе и купат кола треба ли на 14годишно дете да му купиш кола?

Каде е другото девојче?
    Како тоа ви е проблем да ставиш храна во фрижидер за кога ќе дојдат девојчињата да каснат нешто?

Колку треба да си нечовечен да речеш “ треба да ги мислам за јадење”.

Не ги сака таа Џој како сакаш сврти го, не е Ајфонот проблем ама ич, ниту таблетот туку она несвесно ги оттурнува нив забележувајќи ги овие глупи материјални ситници. Таа ги прифатила,им направила соба ама сега кога е мајка сфаќа дека грешка направила, се согласила на тоа затоа што го сакала човекот. Измеѓу прифаќање и сакање има разлика.

5. Abel

Abel Популарен член

Татко им е и мора да ги тинтра, по закон алиментација до 26 години мислам. Они ако сакат ич не мора да доаѓаат кај татко им, а можат и три пати во ден. Не може да се предомислуваш за рдителството откако ќе ти се деси. Сопруг не мораш да бидеш ако баш нејќеш, ама татко си цел живот.

6. Abel

Abel Популарен член

Колку што има врска сеќавањето на твојата траума и тоа колку си ја сакаш роднината денес.

baby-star likes this.
  7. нина122

нина122 Популарен член

18, какви 26..

8. joy1

joy1 Форумски идол

Немам туѓо дете.Имам брат од вонбрачна врска на татко ми.Знам како боли кога нему му се давало пари,внимание и се останато а ја сум била безгласна буква.Затоа моите деце не ги делам и нема да ги делам.Секое дете е со свои потреби и желби според возраста нормално.

Но тоа не значи дека ако има 8 год дека не треба да биде приоритет никогаш,и неговите желби да бидат задњи.

Жалосно…

senjorita-v, Anyshka, Oneo and 19 others like this.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Па јас зборев за отфрлање, а ти тука ми кажуваш други работи. Сестрите имале траума... Ајде ти се молам. Јас освен распизденост кај едната ќерка друго ништо не гледам. Ајфон за работа пихх. Што ќе работи таа со 18 години, па да добие ајфон. :sweat:

Anyshka likes this.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Боже господе :D Да во право си. Страв ми е од одговорот што ти си замислила дека треба да го имам. |(

H.VAGA, andrejko82, Angie1432 and 3 others like this.
  11. Abel

Abel Популарен член

Родителите им се развеле. Татко им се иселил од дома. Посилно чувство на отфрленост здравје. Тоа е перцепцијата на децата на разведени родители. Мене не мора да ми веруваш, изгуглај си, прашај си психолог што работи со овие деца нека ти објасни.

Nausicaa, cresa-jagoda, An-na and 3 others like this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Епа ете ти си друг случај друга приказна, јас друг. Има секакви не викам не.

Затоа и различни погледи, не сум била безгласна буква ама не сме биле на исто рамниште со брат ми. Ама ете со тек на годините и кога брат ми осозреа, јас добивав се што ќе посакав.

Сега те разбирам и тебе.

joy1 likes this.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Може има афинитети инфлуенсерка да стане :rofl::rofl: Шега настрана, освен ако не е програмер, па за тестирање на ИОС апликација и е потребен ајфон, и мора да го има, нема друга причина зашто некој би морал да има ајфон по секоја цена..

Anyshka likes this.
  14. Abel

Abel Популарен член

15. Abel

Abel Популарен член

А какви афинитети има дете од осум години со таблет? Прво децата молив и тетратка треба да добијат, и топка за надвор, а не заклучи го у големата соба да седи на таблет, да не досаѓа.

cresa-jagoda and buba4e89 like this.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Па и полубратот сака да добие нешто. За нив се што ќе посакаат оти им се разведени родителите ( ова според тебе) а за третото ништо, не му требало таблет, одмор, камп. Дај ти се молам...
    Кажи ми те молам зошто и е потребен Ајфон за почеток на работа?

Anyshka and Angie12 like this.
  17. Abel

Abel Популарен член

Пак да пишам, најмалото дете изгледа го држат у шпајз и само леб и вода. Ако е ова навистина така, таткото ништо не гледа за детето, не го рецка три посто, јас би се развела фино лепо, нек си седи со ќерките, на синот алиментација и чао, да не ме боли мене глава. Ама не ќе да е така.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

И после распрдено епа распрдено.

Да не ме сфати некој погрешно мое дете до 15 години не добива ни таблет ни телефон.

19. нина122

нина122 Популарен член

Сестра ми на две години го доби првиот таблет, а веќе користи активно Тик ток и Инстаграм од нејзини 5 години, јас мислам детево ќе касни со развојот ако не му купат таблет или телефон во најбрзо време.. Сите ќе зборуваат за игри, за видеа на Тик ток оно само ќе седи и нема да знае да се вклучи во ниту една дискусија за теми надвор од училиште, бидејќи нема основни познавања.. Како може да знае за кое видео на Тик ток другарите разговараат, ако не го видело?

20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Не заборавете дека тука ја слушаме едната страна на паричката, другата на таткото им не ја слушаме.
    Може не е ни финансиска причината што не го пуштил на камп,може смета дека е мал,а за таблет да не стане зависен, а на одмор секако ке оди со родителите, не му е ускратен.
    Проблемот е што членкава веднаш вина наоѓа во трошоците околу девојчињата.
    Тој им е родител на сите 3 децА.
    Проблемот не е финансиски.Тинејџери коштаат,очигледно не знаете.
    Проблемот е што постојат двете девојчиња.
    утре татко им може ке им плаќа приватен факултет, а малото ке биде основно.
    Од друга страна предноста на малото е што има татко фул тајм и тоа не се мери со ниедни пари наспроти девојчињата кои добиле викенд татко.
    Тој може да плака само алиментација но човеков очигледно се труди да балансира и е татко за пример , а членкава безвеза цмиздри.

senjorita-v, smooch, Oneo and 18 others like this.