Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.444
    Ова се многу тешки работи каде што преовладуваат емоции, грижа на совест, чувство на вина итн. Тешко, тешко е ова.

2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.676
    Допаѓања:
    39.635
    Не викам дека треба да се мери на кантар. Ама ставете се сите на нејзино место, еве пример за нејзиното дете нема пари за камп, за девојчињата има за одмор. И да се труди да не ставиш на кантар, пак си вика ама зошто за нив да има за моето не. Премногу се осуди женава.

На Anyshka, ZAHRA, Yowannty и 3 други им се допаѓа ова.
  3. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    8.179
    На малото може не му треба таблет, ама па и големите можат да поминат со поефтин телефон од ајфон.

На Anyshka, ZAHRA, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Може е нејзин станот или заеднички стекнат во брак. Вели „имаме" стан во Центар, но како и да е, треба да разговаарат и заеднички да носат одлуки во интерес на сите.

5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.596
    Допаѓања:
    40.035
    Хм. Да, ама фали дел од минатото. Значи ќерките се 15 и 18. На пример, дали тие деца на 8 години +/ - оделе некаде, кампови и сл?
    Како и да е кога ќе биде поголем синот ќе оди сам со друштво, како сега ќерките, нели?
    Ако тие не оделе кога биле помали, ќе биде дека он на синот дава повеќе. Многу е глупа ситуацијава, мерење на кантар

На CameliaMiller, _beautyy_, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    7.846
    И да е заеднички станот, нема логика членката да бара девојките да се преместат во помалата соба, за нејзиниот син да имало доволно место во поголемата соба.
    И кога влегуваш во брак со човек кој веќе има деца од претходниот брак не можеш да очекуваш дека тој ќе си ги заборави своите деца и ќе се насочи само кон сегашната сопруга и детето.
    Очигледно е дека членката има други очекувања од својот сопруг кога кажа дека сега имал друго примарно семејство.

На _beautyy_, Nausicaa, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Енџи јас кажав дека сум на нејзино место (и многу покомплексно) и не, одговорно тврдам дека не сум реагирала така во ниту една ситуација. Едноставно тука стварно нема место за коментар дека сите би правеле така, не, не правиме сите така. Детето ќе си оди на одмор со своите родители, какво ускратувње ќе осети? Ако нема сега, за ова лето, нека се потрудат родителите сите комплет малку суета настрана и ферски договор и догодина ете нека го пратат во камп, подобро нека си ги организираат финансиите. Боде очи кога ќе се пише, таткото не дава. Во ред, ако е таква работата (значи пак таа има проблем со маж ѝ, а не со девојчињата), па ако гледам дека маж ми не може финансиски да покрие све што треба од обврски, сигурно не си седам со скрстени раце, покривам јас, затоа јас сум мајка и кога потешко оди покривањето на финансиите на половина, тогаш ќе залегнам јас повеќе за овој месец, па маж ми за наредниот. Решение постои секако. Тоа не е да мериш во ситни цревца што сѐ маж ти не успеал да исплати, човек ли е тој татко или банкомат.

На CameliaMiller, _beautyy_, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    23.229
    Се согласувам.
    А и незнам зошто тука сите ( тие што имат по две три деца) се понашат као малото да е изоставено или нз шо. Па кога одат да купат патики за едното ги зимат и другите две да им купат патики или??? Или еднаш за едното па после некое време за другото, па за третото.... сите знаеме дека финансиите во нашата држава не го дозволуваат тоа.
    Плус јас никаде не прочитав дека детето сака да оди во летен камп туку тоа на инсистирање на мајката било сигурно од причина шо е љубоморна дека ќерката ќе оди на одмор.
    Тука проблемот е шо мајката тоа и е прво дете и нормално ќе го сака најдоброто за него и нема да сака да дели некои работи. Нормално дека ќе има љубомора.
    Мислам членката треба да се стрпи, ќерките ќе пораснат и нема да доаѓаат толку често и тогаш ќе си го има мирот шо го сака.

На senjorita-v и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Најдоброто за детето е да не ги упие фрустрациите на своите родители. А решението не е да пораснат ќерките за да се откачат од таткото, луѓе, засекогаш сте родители. Јас сѐ уште фала богу имам кај кого да се вратам и не ме интересира дали некој мисли дали е тоа често или не.

На Oneo, CameliaMiller, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  10. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.969
    Кога гио читам ова прва помисла ми е сарказам, но ги прочитав и понатамошните твои коментари.
    WTF жено? WTF?

На Anyshka, _beautyy_, ZAHRA и 4 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.403
    Допаѓања:
    126.550
    Деца гинат поради Тикток. Зар не гледаш вести?
    Уредите можат лошо да влијаат врз развојот на детето. Поради тоа и не треба да се даваат на рана возраст, туку постепено.
    Социјализација значи играње надвор на воздух или во внатрешна просторија со други деца. Но, не игрици на уред, туку оние што бараат движење на телото.

На _beautyy_, Flower27, ZAHRA и 5 други им се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.578
    Допаѓања:
    12.936
    Децата од маало ги следи, нејзини врсници, од нив си гледа видеа, не од рандом непознати луѓе таму..

13. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    8.179
    Има логика, оти малото живее тука цело време, а големите не. Немој и ти ко свекрва ѝ на една пријателка. Си идеа од странство на одмор во мкд синот со другата снаа, девер и јатрва на пријателкава. Предлогот од свекрвата: домашните син и снаа да се преселат комплетно на спратот кај свекрвата, другиве да имале комоција, а идат на месец и нешто. Според мене бар, комоција треба да има тој кој постојано живее во просторот.

На Anyshka и ZAHRA им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.403
    Допаѓања:
    126.550
    Дали твоите или ти контролирате што гледа?
    Што ако се познати, можеби гледаат штетна содржина.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.578
    Допаѓања:
    12.936
    Фала богу дека контролираме, не следи никого освен дечиња од маало што ставаат видеа како играат и пејат..

16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.689
    Допаѓања:
    35.604
    Не е тоа некој! Ќерки на сопругот се!!!

На _beautyy_, baby-star, Nausicaa и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    7.846
    Големите имаат право и да се преселат кај таткото ако сакаат.
    Така што не е исправно двете да се во помала соба, а синот кон патем има 8 години да биде во голема соба.

На _beautyy_, cresa-jagoda и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Па и жената има право на збор. Големите не живеат таму и да имаат помала соба не е ништо страшно.

На Anyshka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.689
    Допаѓања:
    35.604
    А ти на твоите деца секогаш исто им купуваш? Никогаш не си фаворизирала некого пошо во моментот имало поголема потреба или????
    И дајте не извртувајте муабети! Не рече членката дека нема за одмор за нејзиното дете, туку да најде поповолна понуда, пошо не знаеме каков одмор посакала членкава!! Од пуста завист, за да нејзиното дете биде еднакво со сестрите |(

На cresa-jagoda и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    7.846
    Има право на збор.
    Но како може две големи девојки да бидат во мала соба, а синот сам во голема?
    Нема логика.
    Девојките не можат магично да исчезнат.
    Имаат право и тие да живеат во тој стан без разлика дали тоа и се допаѓа на сегашната сопруга или не.

На _beautyy_, cresa-jagoda, Lady D ❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.