Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

По некоја ваша логика и таткото може да се избаци на врата кај девојчињата кога сака зашто татко е, има право, му се може. Не е битно дали се дома, дали се по гаќи.
    Алиментација, џепарац, плата, скапи поклони јбг, ќерка му е, не добива љубов, па ајде фрлај со пари по неа. Како ви се нормални сите овие работи не знам.

Пред некое време имаше членка што живеат со мажот во станот од свеки и свекор, најнормално беше дека ќе пољуби врата ако дојде ненајавено во нејзин стан (што апсолутно се согласувам) ама сега гледам друго се дискутира. Пошо чувствата на втората жена се небитни, она е небитна, битно чувствата на девојчињата да не бидат повредени ако не им се исполни некоја желба. Као на мене/вас секогаш се да ни било удоволено, секоја желба исполнета, секој каприц.

Anyshka, Oneo, Stressed Out and 17 others like this.
  2. Abel

Abel Популарен член

Зошто се виновни децата за нејзиниот статус, емотивен или финансиски? Децата немаат моќ на одлучување. Возрасните тука потфрлиле триста посто, сега борбата е кој да искочи виновен, дека нели, возрасните биле одговорни.

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Па не може да се спореди свекрва со родено дете ама никад. Тоа е исто како врба и шоља да кажеш дека се исти.

И ништо не е ненормално во ситуацијава, татко не сака да си ги отфрли ќерките ради "емоциите" на маќеа, што знаела со кого се мажи.
    Жално е што вие, мајки со свои деца размислувате вака. Мене ниту еден к*р не може побитен од детето да ми е, не знам како на вас може.

smooch, mkdvesna, IRBBB and 11 others like this.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се согласувам, никој и ништо не е побитно од сопствсното дете. Но во овој случај, по оваа логика, тогаш и мајката е во право што љубомори на ќерките оти нели нејзиниот син е на прво место, а тие не се нејзини.

5. butterflysk

butterflysk Популарен член

Ne stanuva zbor za sporedba na sveki so dete, tuku na majka so dete, vo slucajot majka na soprugot na clenkata vo cij stan ziveele. I majkata odi da si go gleda deteto ama naiduva na zatvorena vrata iako e nejzin stan zasto ne se najavila. A korektno e devojkite da idat nenajaveni vo stan koj ne e ni 100% celosno vo sopstvenost na tatko im.
    Aj sea zamisli utre den sinot porasne i odi vo stanot kaj sto ziveat sestrite so majka im, da prerpostavime stanot e seuste vo sopstvenost na tatkoto a on odi kaj sestrite negovi, ok ke e taka da se tupne nenajaven ? Neli odi vo stan na tatko mu, sto ima vrska koj zivee.
    Ne e, zasto tamu ima uste edna osoba koja zivee i koja treba da ja ispocituva.

Anyshka likes this.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Да. Мм е ем посвоен, ем има две полусестри од прв брак на татко му.
    Куќа купена во првиот брак, уште пред мм да се роди е поделена на 3 дела.
    Друга куќа со тестамент е оставена само на мм.
    И совет за членката да си ги разрешат овие работи црно на бело додека е време. Затоа што отпосле сите сакаат нешто, ќе ги заглавите децата за цел живот.

7. Abel

Abel Популарен член

Да, може, не гледам проблем. Ваљда има на планетава некој татко што си го видел ќерките по гаќи, и од тоа не се умира, набрзинка се облекуваш и готово.

Не е исто, бидејќи синот на таа мајка створил свое примарно семејство, и законот го дефинира тоа како прворедно семејство. Не споредувајте деца кои веќе имаат свои деца и деца од 15 години.

И тука не гледам проблем, братот да си ги посетува сестрите, мислам штом се во супер односи, ова треба да е правило и пракса, а не катаклизма и повод за кавга.

8. doll.a

doll.a Популарен член

Да ти се уфрлам во мислењево зошто дефинитвно не ни исполнувале желби. Моите ми го платија само факултетот.
    Сама одкако се вработив си купив ајфон, полагав за возачка, свадба си платив и да не набројувам. Колку имале ми дале.
    Ова сега ајфони , три одмори и ред други работи.

Во ред е таткото што се залага за ќерките така и треба ама некад треба да се пресече ако стално само се бара. На дешнешниве деца се нешто им фали. Не знам како мене не ми фалело али океј.
    Ако има да им приушти нека приушти меѓутоа без делби и за сите тројца подеднакво.

Anyshka, Akapulka, *Amethyst* and 3 others like this.
  9. butterflysk

@Abel dobro, znaeme deka sakas da isprevrtuvas raboti, zborime za da gi posetuva nenajaven, ili docna navecer a ne uopste da ne stapne kaj niv. Eve karikiram vo blizina pravat zurka, i on resava da ne vozi do doma tuku vo stanot od tatko mu kaj sto ziveat sesteite vo 2 po polnok da si odi da spie, ne e ok taka? Za ednas moze ke e ok ama za postojano ne e, zasto remeti sekojdnevie na drugite sto ziveat tamu iako e i negov stan i iako tie mu se sestri.
    Ne znam kako ne razbirate deka se se menuva so razbovot i koga edniot rodiel ke stapi vo brak so drug, ne moze i nema nikad da bide isto ko sto bilo i granici i pocit za se treba da se ima.
    Zakonot pa zakonot, koga odgovara se niz prizma na zakonot gledame, ama realnosta e poinakva. Vo realnosta ne e ok vrata da i lupnes na zenata sto te rodila i sto sedis vo nejzin stan, pa ni spored zakonot ne e ama aj.

10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Има право да си ги гледа сестрите.
    Ако и тоа место е бар делумно на таткото, синот не е должен да се најави.

11. Abel

Abel Популарен член

Не испревртувам, едноставно си додавате работи како ви одговара. Девојчињата спијат за викенд кај татко им, значи со знаење на родителите. Пак да верглам, ако си ти со фамилијата во добри односи, ова не може да биде проблем. Да, се менува многу со разводот, само родителите се исти.

12. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Како бе не е должен да се најави? Да оди преку ден, да во ред, не мора да се најави. Ама да им се тупне во 12 на вечер, сериозно не е должен да се најави? Како? Па тоа е друга куќа, без разлика што тие му се сестри.

Ако ја имам брат, и он е оженет и јас можам да одам кај нив кога ќе ми текне? Во 1, 2 по полноќ? Само затоа што тој ми е брат?

Не верувам дека навистина тоа ви е ок
    Ама овде сите сме светици, нели...

Те цитирав тебе, за да се надоврзам
    Не се однесува само лично за тебе

13. nextredstyle

Ако некогаш вашите деца се најдат во потполно иста ваква ситуација, баш би сакала да ви го видам изразот на лицето на сите што ги напаѓате ќерките. :D
    Оти не верувам дека ќе го зборите истото. Напротив, ќе ви падне тешко бидејќи за свое боли.
    Тогаш, немојте да се жалите.

Just.do.it and cresa-jagoda like this.
  14. nextredstyle

Пишав, ако и дел од тоа живеалиште е на име на таткото. Тогаш, синот не е должен да се најави.
    За брат ти исто, зависи чие место е. Ако тој живее во домот на вашите родители, не си должна да се најавиш. Бидејќи е и твој дом на кој имаш право на дел.
    Ако брат ти живее во негов сопствен дом, тогаш мора да се најавиш.

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Како може да е во право да бјде љубоморна на негови деца за кои знаела дека тој ги има? Дека има должности, обврски, давачки кон нив?

Па не може ни споредба на мајка и теле од 40 години и татко и малолетни ќерки.
    И синот има свое семејство, жена и деца.
    А децата на мажов се негови, не на комшијата или на свекрвата, како да ти објаснам, он ги праел

16. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Како не сум должна? Значи он таму живее со сопругата и ете и децата. Јас живеам во друга куќа.
    Како јас во ниедно време да им се тупнам без да знаат тие? Значи не можам да го сфатам тоа.

Не знам навистина во каков розов свет живеете сите што мислите дека тоа е нормално. Според мене не е воопшто.
    Без разлика дали куќата е на нашите родители, или брат ми и снаа ми сами си ја купиле, не гледам ни една оправдана причина да им се тупнам во ниедно време кај нив дома не најавена.
    Толку.

Anyshka, Oneo, Stressed Out and 7 others like this.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Ете така фино лепо. Моето дете е на прво место и му го мислам најдоброто. Ако никој кур не може да ми биде поважно од него, тогаш што ми е гајле за децата од првиот брак на маж ми?
    И тука сите исправуват криви дрини ама да се на членката местото истото би го направиле ако не и полошо.

18. butterflysk

@Emotional123
    Za volja na vistinata ednata kerka ne e maloletna, drugata za 3 god nema da e veke maloletna istiot muabet ke ti vazi i togas?
    I kolku i da ne ni se sviga i mazov sega oformil drugo semejstvo isto ko sinot sto se otrgnal od roditelite i oformil svoe, kolku i da zvuci bezveza, mazot ja napusta zaednicata so zenata i dvete kerki, i oformuva zaednica so druga zena i ima drugo dete, sto e tuka nejasno , tie ke mu se kerki zasekogas ama se se menuva so razvodot. Toa vo nikoj slucaj ne znaci deka tie treba da se izbrisani ili zaboraveni.
    Ako jas utre se razvedam i maz mi se prezeni ne moze decata da ja imaat istata sloboda kako sto ja imale vo domot so mene i nego pogotovo pa ako udel vo toj dom ima i novata zena, se ke e stvar na meguseben dogovor, pocit i razbiranje, ama ne vi stanuva jasno i ne ni planiram vreme veke da trosam na temava.

Anyshka likes this.
  19. Abel

Abel Популарен член

Епа не би направиле исто. Не сме сите исти. Зборувајте во свое име, не во име на сите. Јас сум маќеа, ова за мене не е нормално, ниту е здрав однос, ниту е здрав брак, ништо не е. Точка. Само греота децата, што ќе упијат ваква енергија и ќе научат тоа што не треба од вакви односи.

20. An-na

An-na Форумски идол

Епа затоа ќе си има проблем со мажот. Пошо него сите му се деца.
    Гарант татково ја прочитал госпоѓава која тврди дека "многу ги сака" ќерките негови, па затоа и така реагира на нејзините предлози. Сигурно идеата за таблет и дошла веднаш по ајфонот, а за кампот по одморот на ќерката.
    Од авион се гледа дека не ги сака и им е љубоморна. И во ред е сето тоа, ама членкава знаела за кого се мажи и сигурно имале договор кој она не го почитува, па сходно на тоа и татково може да не го почитува нивниот договор за бизнисот.
    Како викаат: "Што ќе посееш, тоа ќе си жнееш"