Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Kako bre neznaes kako? Zosto trpis em budali na vrat em maltretiranje? Zimaj decata i odma kaj tvoite...ako ti kazat deka nema mesto za tebe zamoli gi dodeka najdes stan i odi si...eden den nema da se razbudis od ovoj budalava...zaradi decata begaj od tamu

На Gosh, Eli311, ZAHRA и 2 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Абе кај ги наоѓате неранимајковциве?!

Собирај парталите, децата и бегај жено,бегај дур не те умреле. Тие двајца тоа сакаат, психопати!

На Waverly Raven, mjay.yyy, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Ако и ти ги слушаш твоите тогаш не треба да му се лутиш на мажот ти што ја слуша мајка му.
    Ако тој е неодговорен родител и сака децата да му растат во токсична средина, не значи дека и ти треба истото да го правиш.
    Не знам колкави ти се децата, ама штом гледаат дека мајка им е безгласна буква дома и понижувана секој ден, немој да се изненадиш ако и тие почнат еден ден да ти го прават истото како татко им и баба им.

Знаеш точно што треба да правиш, сочувај си го достоинството и не седи ни минута повеќе таму кај што не си добредојдена. На твоите треба само да им го кажеш истото што и овде го пиша и без разлика што ќе ти кажат, ти оди си и само извести ги дека не се враќаш. Ќе зборуваат некое време и ќе се помират..

На mjay.yyy, m.i.g, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    На форумов имаш жени што и за помалку од ова се спремни да си одат, ама маж им се заканува со одземање деца, со насилство итн тебе овој те малтретира и сите други дома, ти вика не доаѓам, фактички без проблем можеш да си одиш и се мислиш? Твоите само нека зборат "срамота" бла бла, ти е гајле, нивното зборење помалку боли од тоа во таа куќа кај што си. Бегај! Посреќна ќе си 100%!

На mjay.yyy, Gosh, Eli311 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Odi si od tamu, a tvoite da gi pluknesh vo lice, zatoa shto bash taka "se dava" poddrshka na nekoj shto mu treba, bash kako tvoite roditeli!

На MeowMeow, Gosh, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.356
    Знаеш што да правиш ама тешко ти е дека немаш поддршка, епа биди си ти сама на себе пред се поддршка.
    Работиш, можеш да си заминеш во било кое време и да си плаќаш кирија ако твоиве продолжат да ти вртат грб.
    За се друго имаш адвокати особено оние со искуство од област на семејно насилство, дури ти следи и бесплатна правна поддршка, советување и застапување при развод,
    Биди силна и прекини го кругот на токсичната средина и на дисфункционалноста во семејството.

На mjay.yyy, Gosh, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  7. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    5.803
  8. Eli311

Eli311 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2023
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    16
    Фала ви. Знам дека треба да си одам само што воопшто не е лесно. Се плашам многу.
    Плус маж ми е таков манипулатор што ќе одглуми дека му е жал, а јас сум многу добра и ќе ми падне жал за него па ќе се смирам додека пак не се случи исто.
    Му реков ајде да заминеме заедно, вика ако бараш причини за да си одиш оди си само немој да ми викаш секој ден дека си одиш.
    Му викам ако се разведуваа сите на кои жените ќе им предложеа живот на страна досега немаше да има ниту еден брак.
    Сите си сакаат мир и настрана да се.
    Ми вика никој не те малтретира. Ме малтретираат психички. Сите.
    Ама најмногу е крив тој што дозволи така.
    Свекрва ми каде стигна се жали од мене, а мене ми е криво затоа што знам дека не сум заслужила. Досега била од мене и повеќе од испоштована иако не заслужила. За сега да слушам муабети како јас не сум била саглам, како сум се расправала. Јатрва ми ако се кара ја штити ја крие ја оправдува, а јас еден збор да речам сите комшии ќе научат
    Плус вчера сабајлето ја слушнав на телефон како се жали од мене.
    Затоа сега ја одбегнувам ја игнорирам колку можам повеќе.

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Душо ти немаш храброст да го остаиш човеков....или?

На Ouravanture му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    675
    Или може нема каде да оди..

11. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    За одење сигирно има апартмани...станови под кирија.
    Ниедна неподнослива ситуација, не е оправдување да останеш покрај "партнерот"

На Laura07 и Ouravanture им се допаѓа ова.
  12. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.060
    Има родители, не поддржуваат ама сигурно со деца нема да ја остават надвор. Не ни седнала да направи муабет со нив здрав, може ќе ја изненадат.

На Gosh и Ouravanture им се допаѓа ова.
  13. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    675
    Тешко да се живее под кирија со една плата. А сметки за струја, нет, храна па и деца. Ништо нема да постигне.
    Тоа е друго.

На H.VAGA и Гладиоли им се допаѓа ова.
  14. Kristy48

Kristy48 Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    18
    Здраво на сите,
    Проблемите не завршуваат. Мм работи во странство, последните денови имаме големи расправии поради неговата фамилија што никогаш не ме прифати и секојдневно доживувам тортура. Човекот зборува дека ме штити и брани ама тоа трае еден ден. Тие направија секакви работи да ме понижат и да не разделат но тој после два дена заборава. Денес дознав дека праќал подароци цело време скришно од мене , до пред два дена се каравме поради нив денеска подароци и тоа без јас да знам. Вчера ми рече дека ќе стави граници и ќе се тргнеме и оддалечиме, сега е во странство. Јас кога дознав се јавив и му реков дека е дволичен и ми прави работи позади грб, господинот цел ден не ми пиша една порака и е лут. Ме праша дали треба да се правда за подароци и јас реков да. Имам право да знам, а и тој ако решил да става граници не може следниот ден вака и да им дава зелено светло. Цел дем со мене не зборува а со неговите си зборува како ништо никогаш да не направиле. Кога ќе му кажам дека треба да мисли на нас и на нашиот брак тој ми се дере дека јас се сакам да уништам. Многу пати зборувавме ама секогаш јас сум кривата иако уста немам отворено на никого во куќава.
    Тој не пишува и јас не пишувам, си ќутам. Ама веќе не знам што да направам.

На diskreten32, TinkaGirl, Ceci16 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.340
    Допаѓања:
    190.147
    Мажот ти е во странство а ти живееш со неговата фамилија?

16. Kristy48

Kristy48 Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    18
    Јас живеам посебно од нив, тој работи во странство. Ама секој ден кога ќе го барам зборува со нив, еве дознав дека скришно од мене и подароци праќал без повод, на мене ништо. А тие се мешаат во се, со мене не сакаат ни да се видат (сум го украла синот) , понижување секој ден индиректно. Побарав да не зборува секој ден и да стави граници за да се смират и да видат дека имам поддршка. Ми се дере дека немам право да барам да ми се правда за тоа што праќал дома нешто. На сестра му се жалел за проблеми бо нашиот брак. Јас појма немав за ништо.

На diskreten32 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.340
    Допаѓања:
    190.147
    Не разбирам шо проблеми може да имате во бракот, кога не се гледате.
    Немаш право да му браниш да комуницира и праќа подароци, нормално.
    Ако живееш посебно, тогаш уживај и свиркај си.

На simoncelicius, Tanjamm и s.a.m.a им се допаѓа ова.
  18. Kristy48

Kristy48 Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    18
    Не му бранам да комуницирам, тој цел ден е на телефон со нив некогаш за мене нема време, ни прават проблеми во бракот тој си молчи, кога јас ќе кажам види што прават мене ми се дере, скришно праќање подароци е многу себично после скандал од пред два дена. На нив праќа, на мене (жена му) не. Не ме штити и со мене не зборува а со тие што се мешаат во се си продолжува исто.

На Cinnamon Bun, BlackNight, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.356
    Со терање инает и премолчување на вашите недоразбирања ништо нема да постигнете.

Што да направиш?
    Искрен муабет, еве вака како тука за тоа што ти пречи, да му објасниш како ти се чувствуваш запоставено кога со тебе нема време за муабет, а за со нив има и за се друго ќе си кажеш отворено.
    Ќе напоменеш дека сакаш промени и ќе си ставите временска рамка во која ќе правите мали промени додека стигнете до промените кои ќе ги договорите како компромис.
    А ако не најдете заеднички јазик и не научите да правите компромиси, јасно е кон каде одите.

На Martka и Mnik им се допаѓа ова.
  20. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    @Kristy48 што планови имате во иднина? Планира да те земе таму со него или планира да се врати тука со тебе да живеете?