Скришно, тоа е проблемот. И да, таа како негова жена (со која веројатно имат заеднички буџет со кој се обезбедува нивното потесно, примарно семејство) не добила ниту еднаш до сега а тие повеќепати и тоа скришно од неа. Никому денес не му е до толку битно за некој си поклон да добие но подмуклиот начин на кој сето тоа се изведува не е во ред, барем според мене, а може некои со помодерни сфаќања не гледа проблем во тоа, еве не знам.
И да и кажел ќе и било проблем.”Зошто праќаш,што има да праќаш, мене не ми праќаш.” Може не сакал да знае, негови родители сѐ.
Да де да, па кој фактор е таа да биде известена. Се знае, мама и тато пред се' а жена кој ја расправа два посто од каде е.
Не знаев дека мама и тато не треба да се ебаваат 2% и дека се скроз небитни од кога ќе се омажиш. Фала ме научи на битна лекција.
Нема на што. Ќе разбереш поубаво само кога ќе осетиш на своја кожа. Замисли која среќа да се омажиш за некој кому ќе му бидеш на второ, трето, петто место... или пак родителите на прво, пет места празни па после ти и децата
Се што ми посакуваш дупло да ти се враќа. Замисли само дека иако е заеднички буџет колку што се нејзини парите толку се и негови и има право да им купи нешто на неговите. Не ни треба да се правда, купил за неговите. Да купила она за нејзините и да се жалеше маж ѝ, ќе речеше како смее да се жали нормално ќе купиш родители ти се. Двојни стандарди ммм…
Јас колку што разбрав парите се негови, тој ги заработува, сигурно не купува тој подароци од нејзината плата. И аман престанете со тоа дека после брак автоматски се бришат од живите мајка, татко, сестра. Демек жената и нејзиното семејство сега му се се на мажот, а тие што го родиле и израснале повеќе не се важни.
Во право си, само твоето мислење е битно и важно за другите има карма. Готово бракот се распаѓа за едни подароци.
Сфатете дека не е проблем што купил, туку што не кажал. Понатаму може и други работи да крие. Парите во брак се заеднички, нема мое твое.
Аха значи јас ако не работам, а сум во брак, немам пари, така? Значи на мм се и ако несака нема ни влошки да ми даде пари да купам? Налет бракот кај што има мое твое. Или според тебе ти имаш право со твоите пари да правиш што сакаш, а маж ти нема потреба да знае? Јас прво гледам за мене, мм и детето. И мм на свеки сакаше када да и купи за да не се бањала во туш кабина, ама не зема да скрати од нас, туку зема пари приватно кај што работеше и купи. И што е најбитно од се', се договори со мене. Иначе што партнер ти е тој, ако купеше када на свеки, без воопшто да ми каже? Никој не рече да се запостават мајка и татко, не туку извртувајте. Тие на газот не ја редат, овој место да им постави граница, он уште и ги наградува, СКРИШНО ОД НЕА. Тешко жени што се во брак со вакви мажи. Они си знаат како им е. Кога ќе може кој што сака да ти рече, маж ти како муле да си ќути.
Ејј ама идете од крајност до крајност. Па добро не купил скришно на швалерка, купил на родител !!! Плус искрено не би ни сакала маж што нема слобода сам да си купи подарок на фамилија, да чека дали ќе му одобрам? Не ... Па јас колку пати и пари сум дала и купувала подароци и кога мм знаел а и кога не знаел но знам дека никогаш ништо не би ми рекол. Па и мм. Една мајка имаше и одмори и се и купуваше удоволуваше. Мислам.. Утре син ми да не смее да ми купи подарок без да прифати снаата? А кога им оставаме куќи станови тогаш добри сме Не си расипувајте односи за ова.
Абе се ок за вас, оставете и палати ако сакате, но читај дека членката си има и други проблеми, ова со тајното купување е капка што ја прелива чашата. Значи за неговите има, а за неа среден прст работава.
Sho cıtıras za glupstı, znacı svekor ı svekrva se tuka da gı obezbedat so zıvealıste ı svadbı da ım pravat ama ako sınot ım kupı podarok wow ete tı problem. Kako za majka mu ednas ako kupıl ıma za mene ne. kako moze mazot da ne ı kupı nısto ako zıveat zaedno mıslam.. Mozhe za toa ımam fala bogu saglam brak otı za vakvı glupostı ne se raspravame megjusebno Samo kje kazam sıte nıe kje zenıme ı mazıme deca pa nemoj da smee deteto da tı kupı podarok od snaata- zetot
Жената кажа дека ја понижиле пред некој ден, избило голема кавга, и место мажот да застане во нејзина одбрана, уште и позади нејзин грб им праќа подароци, значи ја понижува уште повеќе и става на знаење на родителите дека е во ред тоа што го прават, и дека имаат негова поддршка. Сеа јасно ви е шо рече жената у 5 реченици?
Прочитај го постот на членката те молам. Не мешај баби и жаби, какви свадби, какви бакрачи. Овие твоиве примери се ок за нормални личности со нормални односи, а кај членката не ми изгледа дека е така.
И не само ова во некоја од петте реченици, поточно во почетната пиша дека имаат само проблеми до проблеми, а ова е најсвежо што ја изреволтирало. И не е револтот заради подароците ете убаво е објаснето тука зошто е. И да врска или брак не се растура за подароци, туку поради криење еве конкретно на подароци утре можеби и швалерката ќе си ја крие и поради низа проблеми за кои не се наоѓа компромис. Почит на родители не е на одмет, ама ако и тие знаат да почитуваат. Не можеш да почитуваш некој што константно те гази и понижува, можеш да имаш некоја ладна и официјална комуникација кога пред се се родители на мажот.