И јас тоа се прашувам. Секој ден и е руски рулет. Или ќе ја гушне или ќе ја удри. Со страв ќе го мине денот, и нејзиното раположение ќе биде зависно од неговото. А па секое одење или идење на гости ќе и биде ужас. Тогаш обавезно се пие алкохол.
Трудна си, па ќе бидам најблага. Не те сака, ти само мислиш дека е така.Те манипулира. Дечкото има некое пореметување, ептен е јасно. Мајка ку на страна, никого не можеш да кривиш за негов психопатски однос кон тебе, била трудна или не. Ќе имаш лизни мазни периоди, каде ќе е тивпк и прекрасен маж, но реалноста е дека секогаш ќе биде ваков. И тоа е твојот маж, само што сега си имала пролика да му го видиш висти ското лице.
Да ми рече " преку к*р ако го изгубиш ,ке правиме друго" ???!!!! Куферите и надвор. Нит мене ке ме види нит детето. Али ти си знаеш.
И после коа викам на ваквите само децата им ги жалам, лоша сум била. Нит ми е гајле, нит сакам да ми креваат притисок со жалопојки кои сами си ги ствараат, нарочито што само сакаат да се пожалат, и да си седат со скрстени раце. Ако ви е арно ваков живот, ваш избор, возрасни луѓе сте здрави, прави, работите, фамилија создавате. Покријте се со ушите, трпете и кажувајте арно ни е, не се срамете пред народот барем.
Незнам зашто пишувам на тема и прашувам кога веќе си го знам одговорот така? Ако знам дека ке замижам на се и ке простам не ни пишувам тука за џабе да си трошам време на себе и на другите . Со трудна жена така да се понашаат. Па ке ги треснам сите од земја и очи нема да ми видат.
Па, ако им кажеш дека живеат со социопат и дека треба да бегаат, дали со деца или сами одма кажуваат дека мора да се работи на проблемите, не смеело да се бега така лесно. Почнав да сфаќам дека се борат со Стокхолм синдром и дека тука никој ништо не може да помогне.
На се ова дупло кинам живци откако се породив и родив ќерка. Женско бе. Триста маки ке видиш ,ке ти се качуваат на глава и свекрви и све живо и диво па и уште пијан дома да ми ја малтретира . Незнам еве ,али ја би го давела и би го гледала во очи. Е.
На здравје, Сеа коа ќе подразмислам мислам и дека нозете на муж и уште му ги мие, такво некое женче ми делуе дека е.
Не се согласувам со тебе како можеш туку така да речеш НЕ ТЕ САКА? Знаеш ли колку лошо може да влијае алкохолот кај некои личности? Познавам пар што беа во таква ситуација, тој трезен најдобар сопруг а кога ке се напие како монструм станува, се разведоа но тој ни се прежени ни некоја најде секогаш кажуваше дека ја сака најмногу на свет и дека да е добра ама она во чашата не чини и се додека почина од цироза така беше. Тоа е болест и секој треба да бега од такво нешто ама дека нема љубов секогаш не е така.Ке речете ако е вистинска љубов ке се откаже ама за жал ако стане тежок зависник многу тешко е, го загубил и животот а не пак љубовта
Еве мајками после 20 години брак остави маж алкохоличар и? И ми кажа дека од тогаш почнала да дише со полни гради.. Таквите мажи се кукавици надвор од куќниот праг се мали мачиња. Фокусот го стави на насилникот не на жртвата.
Ако те сака - ќе престане да пие. Чим татко ми се извади од тоа гомно, може секој. Има болест, има и лек.
Зошто е битно на крајот на денот дали ја сака или не, кога ѝ го загорчува животот секој божји ден? Кога сака да ја тепа дур е трудна и кога таа мора, да повторам пак ако не е јасно, секој ден да живее во страв дека нејзиниот живот е во негови раце, буквално, и сѐ убаво што ѝ се случува зависи од неговото расположение за чашка. Мислам налет таква љубов и таков живот.
Алкохолот е само и само изговор. А човек што малтретира не е добар ни човек ни сопруг, тоа е монструм. Жално е што романтизирате вакви врски и бракови, жената живее во константен страв, треба да се мисли дали денес е расположен или партал ќе ја направи. Утре кога ќе дојде бебето, што мислиш што ќе биде?
Во секој случај подалеку од такви,има што се промениле но тоа е многу мал процент.Да се живее во агонија дали денес ке биде романтично или брутално не е начин на живот за било кој
Totalno se slozuvam so tebe. Bukvalno zal mi e samo za decata! Jas duri vikam deka ne treba na sekoj da mu bide dozvoleno da ima deca, da ima psiholoski testovi da se pravat pred da imaat pokolenie. Pa kolku i da izgleda loso ova sto go pisuvam, nekoi lugje samo si gi unistuvaat decata mentalno i ne se sposobni da se grizat za drug. Nekoi parovi ne mozat da imaat deca so godini a se vo harmonicen brak. Nekoi ne mozat da najdat partner za da stvorat semejstvo. A tuka citas zalopojki ko ovaa (edna od mnogute), kade sto ne baraat sovet nego samo potvrda deka ne e taka i ke se smeni, ili ednostavno samo da se olesnat. Nit rabotat na sebe, svoite emocii, psiha itn, nit se svesni za toa. Sekoj pat ko ke procitam vakvo nesto sum so neveruvanje, ama ovoj pat bukvalno citav so otvorena usta i vo shok od toa sto go citav.
@LangeAlfa Женче, идна мајко, сеедно... Размислував дали да пишам на темава. Имав една другарка, која се омажи со таков човек, му роди дете, за неа беше најпрекрасен човек на свет. Проблемите почнаа неколку месеци откако се роди син и. Типов почна да пие, да и упатува закани, животот и се претвори во пекол. Па кога ќе се отрезнеше, и се извинуваше, одеше по паметот на родителите, не ја сакаа многу. Трпеше една година таа и нешто ситно. Виде дека нема иднина со него, па си собра парталите, си го зеде детето и правец дома кај нејзините. Но...детето поради расправиите на другарка ми и бившиот и сопруг има трауми секогаш кога некој ќе повише тон во негова близина и општо од машки во негова близина има страв без разлика дали се работи за дедо, вујко, чичко небитно. Зар сета нејзина жртва се исплатила? Не барај причина да го оправдаш, не барај причина да останеш со него кога наместо да ти биде подршка, тој повеќе ти одмага. Треба да ти биде потпора, а не да се напие, да собира другари и да те праќа со стомак до зуби у маркет по алкохол и да ти зборува сешто а утре пу пу не важи. Те молам, оди кај твоите, тој нека замине на терапии ако не сакаш утре повторно да те читаме во темите за разводи. Мисли и за детето.