Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Kristy48

Kristy48 Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    18
    Еве сум, немам кажано уште и искрено мислам дека нема да кажам.
    Бившиот не е некој бивши со кој сум била многу време туку личност која ме сакаше со години и бевме два месеца во врска со вкупно 5 бакнежа. Ми беше и најдобар другар па имавме многу теми заеднички и бевме блиски. Секако дека тоа најмногу ми фалеше бидејќи немам тсков однос до други.
    Има и чат пред да се видиме пишувавме некое време ама секакви теми дури и за мојата врска, и да признав некои чуства на него.
    Тоа беше пред да стапам во брак, од како сум во брак немам контакт ама имам помислувано што ако намерно му каже или покаже чат.
    Не ми беше намера да го изневерам мм ниту пак да го оставам. Само беше лош период во кој ми ужасно требаше некој да зборам за се а тоа само до бившиот го имав. Ми има кажано дека се ќе остане меѓу нас. Јас тоа не би го направила сега пак, ама ме јаде мислата што ако..

На CameliaMiller и mssuniquee им се допаѓа ова.
  2. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.920
    Па нека не те јаде. Ако дознае ќе признаеш чим постојат докази. Ако не дознае Чао Бамбино, ќе си го заборавиш и ти со тек на време, ако не заборавиш ќе потиснеш.

На Осе и Kristy48 им се допаѓа ова.
  3. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    964

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Јас кажав на неколку пати ама другите ме нападнаа.Незнам зошто ама еве пак ке кажам и си стојам на кажаното.Јас би си кажала зошто
    Најпрвин за да си ја смирам совеста поради тоа што очигледно е дека на феминката тоа и лежи на памет и ја мачи.
    2 Не би сакала да дознае од него или од некој друг зошто маж како маж сигурно се има пофалено на некого,СИГУРНО.мислам на бившиот.
    3 Подобро е да ми се лути неколку дена и да ја дознае вистината од неа и мислам дека нема толку да не и верува ако се покае и признае и
    4 И најбитно кажав и претходно подобро е да легнала со него помало неверство е отколку секој ден да мисли на бившиот и секој ден маж и да го изневерува со срцето и мислите.
    Ова е мое мислење а сега дали пак ке ме нападнете или ке ме подржите тоа вие си знаете.
    А феминката може што сака да си кажува дека муабетот и бил убав и незнам што и како може да се лаже до утре ако сака јас сало едно нешто ке кажам од сите бивши што сум ги имала ниеден неможе да го замени муабетот со мојот маж
    Ама ни еден затоа и сум го земала и одбрала него нели.
    Јас можам со мојот маж да седам и 24/7затворена во една соба и ние уста да не затвориме.
    Тоа е тоа нека свати деминката што сакам јас да и кажам и посочам.
    Немам лоша намера само си го кажувам своето мислење па сега на неа останува

На tessie, Осе и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Малку ко двојни играчи да сте ми се чини со муабетиве.
    Да пишеше некоја членка дека фатила разговор/смс кај сопругот со друга жена непосредно пред бракот, прв муабет ќе беше 'разведи се, сигурно не останале само на разговор'.
    А сега па уште и совети дека на маж не се кажува сѐ, убаво би било за себе да си ги чува своите тајни жената. Па дури и не е проблем што се видела со бившиот, сѐ додека тоа може да остане тајна.

Не знам за другите, ама јас доверба градам со искреност. Не сум љубоморен тип на човек и нема да ми смета ако маж ми има било каков контакт со друга жена, додека тоа не е тајно и не е со поинаква намера.
    А намерата на членката за да пие кафе со бившиот, не била ни одблиску другарска туку криела дека спрема свадба со друг и откривала некакви чувства спрема бившиот.
    Не ја судам, само сметам дека треба да си се преиспита со кого е во брак и дали сака да е со него. Ако не сака, најдобро е да не си го троши ни своето, ни неговото време.

На tessie, tanjita, Gosh и 15 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    124.991
    Јас би реагирала ако додека сме во брак си комуницира, искажува чувства и така натака. Ама за она што било пред потпис? Ако има нерасчистени чувства нека си седне сама со себе да си среди. А вака не.

Еве баш вчера на муабетов се видов пред работа кај мене кога излегував и застанавме дури чекав такси да си направиме муабет. И што требаше, да кажам одма на сегашниот партнер, и да му обаснувам до танчина дека зборевме за сосема небитни работи, за работа ( во ист сектор сме) и така натака.. Мислиш нема да му влезе црв? Сосема непотребно.

А не сме деца па глава да вртиме на улица со некој со кој сум имала емоции и спомени. Не можам да избришам минато ниту да предвидам иднина.

И да , битно ми е како се однесува и мојов према бившите. Не гледам проблем и да сме заедно ако застане да се поздрави со бивша. Напротив кажува дека е човек. А не да бега и да се крие и да врти глава..

Последна измена: 11 јули 2023
    На tessie, CameliaMiller и tigrica92 им се допаѓа ова.
  7. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    964
    A ako si ide na kafinja Bez da znaes?

На cresa-jagoda и Anyshka им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    124.991
    Види, ако се замарам со тоа каде партнерот иде додека јас сум на работа, или кога сум дома а он е излезен, и да дојде до степен да му проверувам телефони, мрежи слично да го следам каде оди што оди.. ебате врската. Кај нас функционира на доверба. Го сакам, со него сум ама не можам да се оптоварувам, премногу сум зрела за такви детски болести. Ако он решил да ме вара, мислиш ќе можам да го спречам? Чип да му ставам, да го следам? Па ќе се поболам бе.

На tessie, CameliaMiller, Martka и 7 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    124.991
    Оп ете го мажето....

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Кога почнуваш нешто со некого, треба да расчистиш со минатото. Не викам ја да не го/ја поздравиш некој/а бивши/ша по улица, зависи и на кој начин сте завршиле, ама да седне мм на кафе со било која бивша и ја да не знам, не ми е прифатливо. Прво што бара на кафе со бивша? До завчера шо се вика се е******, сега демек невидени другари се па има потреби од кафиња? И ја лично немам потреба да седнам со било кој од моето минато на кафе. Ете таква сум, чекам сега да ме распнат слободоумниве.

И едно е да помислиш на бившиот, друго е да се мислиш со кого ќе ти беше поубаво. Зошто тука веќе станува збор за нерасчистени работи.

На Anyshka, Gosh, Erika.greeneyes и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.008
    Ама она нема маж. Има маж на хартија, во реалност прашање е кога се виделе последно и колку воопшто се знаат. И затоа вакви нереални проблеми, бившиот во фантазијата, мажот на хартија, а таа зошто е мажена и како мисли да тера е прашање.

На tessie, CameliaMiller, DarkStormm и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Па затоа пишав дека кога почнуваш нешто треба да расчистиш со минатото. Ама не мислат сите ко мене изгледа. :D

На Anyshka, Осе и Cvekarka им се допаѓа ова.
  13. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Јас потполно те подржувам јас цело време го кажувам тоа ама и мене ме нападнаа.Јас не сум за да се лаже подобро кажи и она треба прво самата со себе да е реална па после спрема мажот.Она незнае што сака и кого сака седи на кафе со овој се мажи за друг,мисли на првиот ајдееее каранбол.Незнае што сака не ми е јасно навистина добар муабет имала со бившиот и тоа и недостигало.Ма немој има ли некој подобар муабет отколку со својата љубов.Бог да чува

На Anyshka, Erika.greeneyes, DarkStormm и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Незнаеме точно кој и' е љубов, тоа е работата:rofl:

На Anyshka, DarkStormm, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Може ќе свати кутрата ама мора добро да размисли.Незнам дали би ја прифатил бившиот.А и незнам дали би останал со неа и межот искрено.Ама поголема е веројатноста мажот да остане со неа ако е искрена и се покае

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    А дали е исто да направиш рандом муабет додека чекаш такси со бившиот со кого имаш расчистено минато и да одиш на средба, каде ќе му споделуваш скриени чувства кон него и притоа нема да му кажеш дека планираш да се омажиш за друг?

Сигурна сум дека нема да одиш со трчање да му кажиш на партнерот дека си го сретнала бившиот на улица и од култура си направила здраво, ама исто така сум сигурна дека не ти е проблем да го сретниш бившиот додека си со сегашниот партнер и да направиш здраво, па дури и ете штом имате професионална комуникација, ако има потреба да застанеш и да ги запознаеш додека разговараш за нешто професионално.

Велиш кај вас врската функционира на доверба. Таа довербата на слепо или на искреност ја изградивте?

На Anyshka, Erika.greeneyes, elenaklasik и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Според мене друго е да застанеш со него друго е да одиш на кафе со него.Спремаш свадба сите подготовки се спремаат ти идеш на кафе со бившиот.После се мажиш за друг а овој разговор ваму пред свадба ти недостига и ти недостига соговорникот.Приказни за мали деца.Страшноооо.Не е исто воопшто нема никаква споредба

На Anyshka, Gosh, Erika.greeneyes и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Извини IRBBB се умешав во репликата.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    124.991
    И на кафе сум седнувала и сум излегувала во друшво каде што бил некој бивши ама знаеш како, јас знам дека е он бивши. Има причина зашто е бивши. Поминало, заминало

А членкава нека си расчисти дали си го сака мажот и. А и тој бивши не и бил некој бивши него другар со кој имала флет. И сега и фали другарот.. таа врска и фали.

Седнавме и си кажавме што сакаме од животот. Двајцата сме остварени личности, нема потреба да се замараме со глупости. Имаме договор никогаш да не ставаме работи под тепих, да се преќутуваат и така да расте и расте. Јас не влегувам слепо заљубена. Факт е дека се има рок на траење. Дај боже и ќе работам на тоа да задржам врска ( во папир не верувам), и ќе дадам се од себе, ама нема да се изгубам себе си во таа врска. Зашто никој не знае утре што носи. Никогаш не сум била традиционална по тоа прашање. Искуство си го прави своето.

Последна измена: 11 јули 2023
    На CameliaMiller, DarkStormm, sj *O* и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    964
    Да не должам многу, @IRBBB ми ја сфати поентата на постовите. Да беше обратно, со дрва и камења ќе се маваше, вака скроз друго "лице" и како е невино, другарски, тирековмирече кафентце :)

На Anyshka, minne992, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.