Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Уф. Сега...ако тргнеш да решаваш се што се собирало со месеци, никаде нема да стигнете. Сега најважно е да го најдете патот кон возобновување на комуникацијата. А ако му истуриш, се што си собирала, нормално ќе се почувствува нападнат и ќе влезе во дефанзива со не праење муабет. Не почнувај монолог, и муабет- ај да разговараме. Просто пробај да ја вратите комуникацијата од ден за ден, кому како поминал денот, или некој план за блиска иднина, за да излезете од рутината на секојдневието.

Осе, DarkStormm, Skyler and 2 others like this.
  2. Peekaboo

Peekaboo Активен член

Сами живееме. Он е од свои 14 години (сега има 25) дојден сам во Скопје да учи, а бидејќи бил сосем сам морал и да работи за да плаќа кирија и човекот е предвреме созреан значи како да има +25 години од неговите. И затоа ме чуди ова детско незрело однесување

DarkStormm likes this.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Малце лично прашање, ако не сакаш не мора да одговориш. Дали те игнорира вака и за интимни односи?

4. Peekaboo

Peekaboo Активен член

Не. Редовно имаме односи (3-4 пати неделно, според мене е нормално)

Misskirova and VDT2906 like this.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Тоа што загледува жени и на улица и на инста ,мене ми е нормално. Секој од нас загледува. Маж ми знае дека загледнувам, јас знам дека загледнува ,не ни смета зашто сме живи луѓе ебаго....не е тоа проблемот тука кај вас,според мене.....

Осе likes this.
  6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Тогаш можеби зошто работите заедно и дома сте заедно му треба "одмор" од се кога си со некој 24/7 некогаш ни муабет не ти се прави со личноста. Ако ова трае подолго гледај да видиш што е проблемот, најди начин да зборуваш со него.

DarkStormm and Skyler like this.
  7. Peekaboo

Peekaboo Активен член

Ние работиме заедно само 2 месеци, а он е ваков веќе 2ипол години. Знам дека си здосадуваме кога сме 24/7 заедно но според тоа што он е таков од претходно не е до тоа. Може несака да ме повреди, да се нервирам и јас и он ама не сфаќа дека ова не комуницирање мене ме полудува. Едноставно сакам да имам нормален однос со човекот кој сум го избрала, сакам нормално да разговараме за секојдневни работи, да ги решаваме проблемите нормално со разговор и да имаме почит и разбирање (кое од негова страна го нема)

Осе and VDT2906 like this.
  8. Misskirova

Омда можеби да пробаш ти да смениш тактика. Избегнувај го,не му збори многу,гледај си за себе,стани малку себична па види реакција.

9. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Мислев е краток период, ама 2 ипол години не е малку..ќе мора да истражиш некако што се случува ако веќе толку долго не сака да разговара и сподели со тебе во што е проблемот.

tessie, Anyshka and Peekaboo like this.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Пробај да заборавиш на претходните 2 и пол години (фигуративно) и почни од денес со разговор за секојдневни работи (буквално).

Млади сте многу, претпоставувам многу работи имате да ги совладате заедно како предизвици, дајте си шанса.

Осе, Akapulka, VDT2906 and 2 others like this.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

А на пример, искачате заедно, шетате, кафич, шопинг? Не мора да седнувате дома да разговарате, сигурно и тој е свесен за се ова туку постепено да си ја вратите блискоста со бош муабети, заеднички активности?

IRBBB and Осе like this.
  12. Peekaboo

Peekaboo Активен член

Ништо од тоа не правиме. Некогаш детето ќе го прошетаме заедно но тоа е многу малку временски, да речеме пола саат од прилика и тоа е тоа.
    Ви благодарам на сите за одговорите се надевам ќе успееме заедно да го средиме ова ❤️

Misskirova and Skyler like this.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Брачен советник доаѓа во предвид? Чисто да ви потпомогне да изнајдете начин за да обновите комуникација меѓу себе.

Како што пишаа и претходно секој брак се темели на компромиси, нема брак без по некоја закачка, па и да не ти се збори во секое време е нормално, ама сепак на крајот од денот отворена и здрава комуникација е лепак што ја држи врската.

14. Peekaboo

Peekaboo Активен член

Ќе се обидеме и со тоа кога ќе се вратиме во октомври. Верувам дека и него му е тешко вака и дека би сакал да се средиме така да би се согласил на тоа. Или тоа или прво јас да разговарам со психолог/психијатар, можеби и во мене е проблемот. Може не знам да му пристапам правилно, можеби несвесно грешам некаде па тоа го одбива

Yowannty likes this.
  15. Misskirova

Мажите вака знаат од разно разни причини да се затворат
    Чисто ти давам пример за другар.
    Ист беше,некеше со никој за ништо да збори, се затвори скроз за на крај да дознаеме дека цело време го мачела анксиозност. Така да ,многу причини има. Гледајте да решите

DarkStormm and Peekaboo like this.
  16. Peekaboo

Peekaboo Активен член

Тоа до сега не ми паднало на памет, а можно е и тоа да е причината. Ти благодарам

17. Misskirova

А и да,маж кој вара не изгледа вака.
    Обично се весели, се дотеруваат,си купуваат нови работи,нови парфеми, почнуваат со теретана итн итн

Осе and DarkStormm like this.
  18. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Немој да бараш кривица во себеси, во никого, едноставно сте изгубиле разбирачка/ комуникација што не е непоправливо или трајно. На психолог полесно ќе воочите до каде сте и на што треба да работите за да ви се подобри односот. Важно по психосеансите вака нема да останете, бидејќи само промената е трајна.

Спомна дека сте на сезонска работа, можеби сте преморени, ама почни еве вака ми дојде како пример на сабајле на наткасна да си пронајде картичка со текст дојди таму и таму те очекува изненадување, се разбира ако сака изненадувања и соработка.
    Почни со вакви мали ситни чекори да му придаваш значење, па кога ќе излезете кадешто планираш малку по малку да се отвара дискусија.
    И да убаво ти пишаа за да успее ова заборави што било тие 2,5 години, потсетете се пак на почетоците.

Осе likes this.
  19. Peekaboo

Peekaboo Активен член

Он е се спротивно од тоа. Негативен е, не се смее, ништо за себе не купува, парфеми не користи, а не ни излегува освен до продавница што оди

20. Mr.Wonderful

Mr.Wonderful Истакнат член

Затоа се полни со разводни постапки адвокатите...од вакви плитки размислувања како твоево...

Јас само ви опишав каква е машката природа...а вие напаѓате...тоа не го разбирате...а ко шо гледам не се ни обидувате да разберете...пошто сте себични, егоистични и самоисфрустрирани личности кои сте желни за внимание.

И да ... кога нема да му се дигне на мм ... баш од вакви моабети не му се дига...макар и најубавата танга да си ја ставила.

Cvekarka and DarkStormm like this.