Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Мене луѓе, искрено, кога беше бебе мојава, ја не можев да ја оставам.
    Мораше да има и друг пристутен за да не биде сама.
    Можеби грешев, но така се чувствував.

Сега... ако е заспана, под услов да не заспијам и јас, што во првите неколку месеци не се имаше случено... ај.... ама додека била будна... нема шанси.. Не можев, и не можев... страв ми беше :(

На Milobebence, minneymouse82, CaraMia и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Хммм потполно те разбирам почетокот со секој бебчо е тежок ама тоа додека го фанеш редот.По некој период ќе е подруго. А во однос на ова прво среди се ваква не ми требаш, толку ли е без осет тој човек или нешто не е во ред со него. Па алооо не си го правела сама бебчо нека се ангажира и он малку си заслужуваш и ти време да си посветиш малку првенствено ради себе. А ако не му требаш па и кога ќе си се средиш удри му игнор како со пишаа девојките среди се бебчо со тебе и на шетање.

Браво ова е проверено и функционира :)

Последна измена од модератор: 25 јули 2018
    На molikaMk, didisi, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Што е проверено?Па не треба мажот да да биде добар од што мора,треба да сака
    Јас кога би знаела дека мм е фин и добар само за да му готвам би се развела одма!

На Chantal, elena.mak, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Не ми беше во таа конотација напишано. Поентата е дека ако не им направиш ќе си ги покажат квалитетите сепак знаеле и они да готват и тоа не ради реда кога им се јаде знае да биде и вкусно. А во однос на готвење по доаѓање на бебчо кога има време се готвр кога не посилната половина стапува на сцена :)

На Meckicja и WildMk им се допаѓа ова.
  5. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.125
    Престани да му готвиш да видиш како ќе се промени, да не е толку фин, и обратно ако не е фин, започни да му готвиш да видиш како ќе стане по грижлив.
    Ќе ви објаснам зошто е тоа така, затоа што кога некој ти готви значи машките си сфаќаат дека се сакани од сопругите, дека се почитувани, дека нивните сопруги се грижи за нив и мислат за нив, затоа тогаш машкото станува грижливо, започнува да почитува и мисли само за семејството, можеби е до менталитетот на балканите или не знам до што е, но верувајте брачните проблеми со вашите брачни партнери решавајте ги преку кујната не преку креветот, старите не за џабе рекле: ,,Љубовта доаѓа преку стомакот."
    Без разлика колку години има вашиот сопруг, гответе му ги омилените јадења и ќе видите како ќе се радува, и ќе биде среќен и верувајте тогаш и тој вас ќе започне да ве прави среќна.
    Машко сум ви ја кажувам директно и искрено машката природа, сите машки не сме исти по карактер, но имаме ист код за тоа што не прави среќни, тоа ти доаѓа од себе.
    Еве замислете си кога си доаѓа вашиот сопруг од работа изморен и под стрес, и дома го пречекува маса со омиленото јадење, веднаш ќе му го разубавите денот и со тоа му покажувате дека мислите за него. :)

На Milobebence, Meckicja и SummerGirl им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303

Така така... арно викаш!
    И мене ме научија ко мала да ми готват, само убави јадења, и многу си ги сакав, ама кога пораснав, се научив да си готвам и да си јадам..

Сфаќаш каде грешиш??
    Треба да пораснеш и ти.
    Жената не ти е готвачка!

На Harper, theowndemon, Chantal и 12 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    А уште поубаво кога ќе си дојде, нека удри туш, детето во рака и нека си седи до сопругата и да си се муабетат додека она сецка и спрема.
    Па и бебе ако успие и винце уз вечерата ќе си се напијат и цела вечер рилакс муабети ќе си тераат.

На Harper, mimiiiii, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.125
    Не си кажувам за себе, сам си готвам, и не очекувам утре соругата да ми готви.
    Кажувам како размислуваат 90% од мажите во Македонија, јас сум од тие 10% што размислуваме поинаку, а тоа е дека да, жената не е готвачка. :)

На CaraMia, SummerGirl и WildMk им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Па кога размислуваш поинаку, кажи како.
    Ако ни се допадне, ќе имаш повеќе шанси да си фатиш женска на форумов :)

На CaraMia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.125
    Не сум на форумов за да бркам женски :D
    Инаку, според мене нема машки и женски работи, туку работи за семејството, и машките и женските треба подеднакво да придонесуваат за семејството од секој аспект, а не едниот брачен партнер да 'рмба и да се раскинува на сите страни, а другиот да лежи по цел ден и да биде паразит (претежно машките се паразитите, кафани, кафичи со другарите, кладилница фудбал по цел ден, со чест на исклучоци) :D
    И не можам да сфатам како некои мажи гадно им е да сменат пелена, па тоа е нивно бебе, дел од нив, менување пелени, вршење домаќински работи по дома сосема е нормална работа итн. и треба баш да им биде гајле што ќе речат другарите, затоа што другарите денес се тука а утре не, а жена му е до крај на живот со него, и секогаш приоритет за секое машко е да мисли за жената и децата, после за се друго, ете тоа е дел од моето мислење. :)

На poenta, vitamina, Meckicja и 5 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303

Одличен одговор!

Штета што не си за бркање женски ... :smoke:

На Meckicja, Abc07 и CaraMia им се допаѓа ова.
  12. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    ''Машко сум ви ја кажувам директно и искрено машката природа, сите машки не сме исти по карактер, но имаме ист код за тоа што не прави среќни, тоа ти доаѓа од себе.''
    Сега ме збрка,сите имате ли ист код или 90% имаат ист код а 10%немаат таков код...нејсе маж ми шо код има:?::|#прашањаштомемачат

На Milobebence, SV1911 и Meckicja им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Се поправи...
    Сарказам бил првиот пост.
    Прочитај му го последниот :)

На CaraMia му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Јас му го прочитав,ама не видов како го применува со жена му ова теоретсково. Нема врска прашањана што ме мачат останаа неодговорени кој код,кај код:)
    Нејсе јас верувам во човек ил нечовек,независно маж-жена а се меѓу нив и околу нив е ствар на договор. Кодови,проценти,што би било кад би било ми е ту мач за вечерва и завршување на денов со машки муабети надоврзувајќи се како ми трга од попладнево наваму;)
    Да не бидам погрешно разбрана секое дбро на @Forca во потрагата на што и да е на форумов освен жена,дека се изјасни дека тоа не бара.

15. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.125
    Човек не знае каде се крие љубовта така што не е исклучена и таа опција, инаку сум на многу форуми, фб веќе не е тоа што беше, место за ширење познанства. :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Сега си за жена барање или не си? За другарка прашувам. Ама гледам како одговараш досега детално па ја разрешивме мистеријата за кодот:D

На Meckicja и WildMk им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    На Да Винчи :D

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Не бе кодот колкав процент на мажи се освојуваат преку стомак т.е.кујна и колкав процент сакаат жена да им готви само,а колкав процент сами готват. Јас за џабе ли учам домачица да бидам:D Си учам да ја научам другарка ми па да си улови од 90%што сакаат жена да им готви само а не таа да лови во помалку 10% што сами готвеле.
    Ако го разбрав членов и процентиве да не е работава на Амди 99,9 и 102%:rofl:

На Milobebence, Meckicja и WildMk им се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Форца те сватив
    И ти си еден од мажите што очекува жената да ти готви за да си среќен :)

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.545
    Јас само се прашувам кој да ми зготви мене кога ќе се вратам уморна од работа? Омиленото јадење, се разбира. Или ова не важи за жени :^)

На Harper, CaraMia, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.