1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.555
    Допаѓања:
    8.561
    И маж ми е ист. На никого не , не знае да каже.
    И затоа кога и да ме сретнат познаници заедно со маж ми и ќерка ми.
    Ќерка ми плаче од непознати, уште мала е.
    И одма коментираат како била дива и лоша на мене, маж ми бил добар и мирен. И кога ќе им речам а јас што ви направив? Немаат одговор.
    Као мсж ми нон стоп ги поздравувал бил питом. А напротив јас сум покомуникативна од маж ми.
    Он е позатворен ама ајде.
    Јас знам да бидам директна и искрена и тоа на луѓето не им одговара.
    И нон стоп такви коментари личела на тато физички, ама лоша(дека плаче) на мама.

На Mumoftwo30, TravellerS, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.358
    Eпа и јас дека сум директна, затоа лоша сум изгледа, кажувам во лице што имам, не позади грб.

На Mumoftwo30, TravellerS, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.820
    Уууу, ова некој феномен било со маживе што ги фалат повеќе. :D
    И моите секогаш имаат пофални зборови за маж ми, арно среќа сум имала јас да ме земе.
    Јас им викам, тоа повеќе зборува за вас, вие сте ме воспитале. :rofl:

На Skorpija25, Mumoftwo30, Гладиоли и 11 други им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.016
    Допаѓања:
    130.795
    Ако мислите дека некој треба да ве пофали или го очекувате тоа, тогаш не сте за фалење. :D

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.820
    Јас очекувам да ме пофали, не очекувам уствари, тоа е обавезно, цветам кога сум фалена.:sun:

На Skorpija25, Mumoftwo30, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.075
    Исто! Братучед ми ми има речено Дадо извукла си џек пот! Му одговорив дека најдобрите заслужуваат најдобро и се насмеав. Сите го обожаваат и мене тоа ми е супер, стварно сум среќна за тоа, ама кога им кажувам дека и он си има мани... Као ако се деси нешто јас ќе бидам крива. И нормално мажите тоа си го знаат и си креваат акции.

На Mumoftwo30, mal.ecka и Johanaa15 им се допаѓа ова.
  7. Johanaa15

Johanaa15 Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2023
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    13
    Да, мажите си креваат акции. Еве мојов пример и за најситна работа да се закачиме прва прилика кажува пред мајка ми, демек индиректно. Таа почнува да вришти на мене зошто така сум кажала/реагирала на златниот зет.

На Mumoftwo30 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    ne se sekirajte, mene zenskata strana na Brakot me hejta do max, nicim izazvana taka da ima dobri isklucoci :)

9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.555
    Допаѓања:
    8.561
    Хахах ме насмеа со ова. Ама потполно си во право. И моите знаат често да искоментираат дека маж ми е мирен, демек да бидам малку посмирена да не му се качувам на глава за се.
    Ама ние кај моите така функционираме се што имаме кажуваме одма во лице може и да повишиме тон а после една минута ко ништо да не било.
    И они кога ми зборат така за маж ми и јас вака како тебе им викам па на вас личам не можам да личам на комшијата.
    И тие одма аааа не си како нас. Којзнае на кого си вакво :devil:

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.265
    Не знам зошто се заморувате кој што рекол за вас макар и најблиските дека маж ви е подобриот дел од вашата семејна сложувалка наречена брак иако најмногу би требало да не погоди нешто ако доаѓа од оној кој ни е најблизок како родителите и затоа ни значи и не повредува ако ни рекле нешто такво....Ама вистината е дека родителите иако го сакаат најдоброто за нас, тие не секогаш постапуваат во тој дух ама тоа го прават колку што знаат и умеат во склоп со нивните убедувања и систем на вредности или слабости...Затоа не им замерувајте и исконтролирајте се иако тоа знае да фрустрира и нервира доколку континуирано се случува и психолошки ве истоштува па некому и ќе му пукне филмот...Маж ви вас ве одбрал заради тоа што имате некакви квалитети, а не за да ви се топори дека тој е единствениот мотор на иницијативи и однесувања кој обезбедува позитивни емоции и етички или духовен просперитет во вашите фамилијарни односи...Ако мислите дека некој од вашите сопрузи ја злоупотребува наклонетоста и поголемото вреднување на вашите родители спрема него, запрашајте се дали на практика такви зајадливи и деструктивни се и неговите постапки спрема вас во животот или тоа е само задевање и детско незлонамерно поигрување од негова страна, а веќе и вие си го познавате дека е добар човек нормално и со свои маани..никој не е совршен...Вие најдобро си го познавате сопругот па оттука и изведувајте заклучоци...Со самиот факт што сопругот одлучил да се скраси покрај некој како вас доволно сведочи дека вие за него сте најидеалната ма што и да рекол индиректно или директно пред вашите родители инаку зошто би ве одбрал за животен сопатник? Така што тоа што завршил во бракоспој со вас целосно ги негира настојувањата и идеализирањата на вашите родители дека да не е тој, вие за ништо не сте кадарни..тоа што на различен начин одделно од сопругот ги манифестирате вашите изливи на негодување, бунтување или успокојување во врска со некоја ситуација која треба да се реши и со различен степен на темпераментност ја дешифрирате, тоа вас жените не ве прави понеспособни или такви за да се сметате за помалку вредни..Едноставно на различен начин го искажувате тоа и тоа воопшто не значи дека сте полош човек како што си умислуваат вашите родители...Затоа џабе се навредувате кога тоа не е вистина...Сопругот видел нешто во вас кога решил да ви се подари самиот себе во бракоспојна заедница за да ужива во вашата уникатност и вистински избор за него во менталниот склоп на вашата личност и тоа треба да е темел на вашите верувања и разрушувања на сите дилеми и сомнежи за неговите намери и за намерите на вашите родители спрема вас...Не се претворајте во drama queen беспотребно и не преувеличувајте од мравка да правите слон во ситуацииве ама изискувајте и почитување и подберете го сопругот ако чувствувате дека нема осет и претерал макар и со итро и суптилно алудирање дека му годи тоа што го фалат и влегува во филм дека тој е единствениот создавач на вашата приказна ама ако тоа го прави преку практични постапки и тоа влијае деструктивно врз вас и вашата среќа...Ако само му годи тоа за да се почувствува посилен, тогаш тој на никој начин не ја загрозува вашата среќа..Пуштете го нека и се радува на илузијата дека е така бидејќи на мажот му е потребно да осети дека е глава на домот и фамилијата...Не се работи за тоа дека некој вам ви го одзема правото и вие да се чувствувате посилна...Вие тоа и сте со оглед на сите предизвици кои се испречуваат пред патот на една жена во општеството...Ако му го одземете тоа, тој ќе се чувствува бескорисен и како кастриран...Факт е дека жените оперираат на повеќе канали и фрекфенции за разлика од мажите и можат да вршат повеќе работи одеднаш одлично за разлика од мажот кој исто така си ја врши работата беспрекорно ама станува збор за само една работа...Затоа не му ја одземајте машкоста инаку постои опасност трајно да си ги замениме улогите и секој да поприми од особините на спротивниот пол, а тоа не го сакаме...Дозволете си да бидете послаба, покревка и поженствена...Препуштете му да води, а вие да се почувствувате како покрај камена карпа, заштитена и сакана...Тоа нема да значи дека тоа ќе ви го одземе правото да бидете независна на било каков план туку дека стратешки ќе создадете амбиент кој ќе го стимулира сопругот да ве освојува одново и одново...Така ќе го возбудите уште повеќе па ќе изгине да ве направи позадоволна...Нека има рамнотежа и да не биде тоа ни патријархат ни матријархат т.е. од крајност до крајност да се менуваат позициите...Тогаш ќе се роди уште поголемо незадоволство па особините што природно треба да ги покажуваме согласно полот, ќе ги бараме на друго место и така доаѓа и до разделби, изневерувања, разводи, радикални промени во потрагите по она што ни фали итн...

На Осе и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Како се справувате со маж што не ви помага со детето? Само е тука за да го игра најмногу 2 саати и толку?
    Буквално како самохрана мајка сум, јас го преслакам, го ранам, го успивам детето...

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Jas ke ti kazam od druga strana kako se spravuvam so zena so go prai istoto ne do taa mera poso se pogolemi decata, ja ignoriram maximalno i si teram zivot so decata. ko voli nek izvoli ako prodolzinuse malce posle soodveten razgovor tolku ke bide

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    Аха и што брачен живот е то ако не се решаваат проблемите?

На Skorpija25, Anyshka и s.a.m.a им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.016
    Допаѓања:
    130.795
    Ако тој е таткото на детето, тогаш првата грешка ти е што го користиш зборот помага.
    И тој му е родител!
    Родителот не помага, туку учествува заедно со другиот родител во извршувањето на обврските за детето. И тој е должен да се справува со детето, да го одгледува исто колку и ти!
    Втората грешка ти е што не ти текнува да му повишиш тон. И да му го оставиш он да го чува, а ти да си излезеш и да прошеташ неколку часа. Не да го молиш, туку кажи му го тоа како наредба. ]:)

На Skorpija25, sparklie, Ena05 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Му наредувам, повишувам тон нема галје повеќе се бузи носел он пари дома јас сум требала да чувам дете

16. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Katastrofa razmisluvanje e toa. Prvo inosnovno mnogu loso shto nema instinkt. Jas koga go dobiv prvoto dete mislam deka se iskluciv od svetov. Niso drugo ne ki beshe bitno. Kako da zaboraviv se.

probuvam da fi resham so razgovaranje ama ne naiduvam na sorabotka i realno svakjamje na situacijata. Taka da ako prodolzi vaka ke se baraat drugi reshenija

17. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.473
    Биди реална најпрво пред да си створиш негативно мислење за мажот. ( Мојов во короната поради работа беше во изолација, малиов заспиваше до 2 години со доење значи навика му е да заспивљ со мене, за пресоблачање мм повраќа гадно му е за храна го молиме и двајцата, ама бидејки мм се нервира што е нејадач јас го хранам. Он оди на работа јас сум дома. За капење сега почнува сам да го капи, јас сум бремена. За играње си игра и помага по дома. Некогаш од што сум преморена почнувам да мислам дека маж ми се понаша како од минатиот век, ама реалноста е таа, се во свое време како си расне детето повеќе оврски преземаат) Коментари од страна не дозволувај да ти го нарушуваат мирот.

На *Amethyst* и Осе им се допаѓа ова.
  18. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Абе што ги галите толку мажите, повраќал при пресоблекување на пелени, па оти нејадач се нервира да го храни.
    Разберете обврските се на двајцата подеднакви и нема тука простор за галење.
    Штом некој се нафатил да биде родител треба така и да се понаша, а не сите обврски и товар само на жената.
    А најчесто жените го прифаќаат тоа и така си ги галат мажите.

На Lavender13, Skorpija25, eliesaab и 18 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.016
    Допаѓања:
    130.795
    Епа, смени ја песната.
    Викај погласно!
    Остави му го детето и излези си пред да изусти збор!

20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.950
    Допаѓања:
    12.960
    Јас повраќав од менување пелени, па маж ми ги менуваше година ипол. Зошто да не?

На velesanka, Mumoftwo30, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.