Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Orfea

Orfea Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2021
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    114
    Feminki - ajde nekoj sovet - kako bi postapile vie vo mojata situacija ? Celta mi e sekako, zaednicki so soprugot da dojdeme do resenie, i zaedno (ako se soglasime deka e podobro) kako semejstvo da se preselime ili da ostaneme tuka.

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    12.588
    Јас би разговарала неколку пати. Ако сопругот не сака не би му вршела притисок. И би си сочувала брак и спокој во него ако нема друг проблем.
    Ако ти се оди во странство поради пријателите многу лош потег.
    А државата е катастрофа, веќе и ние почнавме да размислуваме, ова овде не се трпи иако засега не ни се проблем финансиите, останатото е се полошо. Кај нас за пријателите не се грижам, кој каде му е убаво нека си оди, кај мене најблиските не се овде, се чувствувам како во странство да сум, сама со никој свој :|

На steela.honey, Orfea, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.473
    Секој си знае што маж има дома.

На LiliBoz, Anyshka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. t.a.m.

t.a.m. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    230
    Гледај си го сопругот не го нервирај и замарај за странство.
    Дома си е дома. А децата еден ден ако сакаат ќе си заминат без да те прашаат така да живеј рааат

На Orfea му/ѝ се допаѓа ова.
  5. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Мојот нити повраќа нити се гади од нешто туку го мрзи, полесно му е да ми го донесе детето и да рече преслечи го илјада пати му се имам инаетено дека нема да го пресоблечам ама на крај детето страда и ми е жал и пак иста песна. Јас сум дома но не може поради тоа он сите обврски на мој грб да ги остава и куќа и дете и се...

На Skorpija25, mal.ecka, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.957
    Не знам дали ке ти се најдам со мислењево но сепак ке пробам.
    Ние имаме дете на пат, мм беше со став како од пред неколку века. Јас ке сум го чувала, шетала, ранела и не знам ти што. Нема да можел он да научи да го бања, мајка му ке помагала, тешко ке научел да го преслекува.
    Патем, ова се се провокации од свекорот зашто он знае да го исмејава мм ако случајно во нешто ми помогне или ме послуша.
    И сега, бевме во Мкд, таму се најдоа двајца негови другари со деца, јас видов како едниот од нив е крајно вклучен во одгледување на ќерка им и намерно го буцнав муабетот дека мм немал намера он така да се постави :devil:
    Знаеш како го преваспита? :devil:
    Сега дури ме прашува дали во болница ке го научат да го капе малиот и да го преслекува, уште и самиот се нуди ако започнам со работа он ке го причувал. :angel:

Муабетот ми е, доколку имаш добри примери околу тебе со мажи кои се вклучени во одгледување деца пробај да го дадеш тоа како пример, друга опција е да му предложиш некоја сеанса со психотерапевт за да сфати дека не си родител само ти туку и тој.

На Skorpija25, steela.honey, Anyshka и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Јас ке ти кажам мое искуство како татко и сопруг. Со првото од кога дојде дома само првиот ден имав паника како ке го фатам да не му направам нешто пошто минијатурно човече, после тоа буквално се правев, пелени јадење шетање, па посебно шетање мислам дека секој можен момент бев надвор дожд, снег, зима, лето. Секако додека има нормални услови а не реки да течат по улици а јас со количка.
    Е сега може секој си влече некое воспитување од дома бидејки татко ми ми помагал многу со децата и он може буквално се како и јас да нарпави :D
    Од друга страна толку го чекав да се роди за да оставам се на женами а јас да го гледам како кукла

На PoisonGirl, Осе, steela.honey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    5.792
    Што би било кога и двајцата би повраќале при менување пелени???? Вака, чисто се прашувам.

На Осе, Skorpija25 и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.473
    Хахха мајка ми и татко ми! Среќа две бебиња па така нема неможам и можеби ете така им опстанал бракот

Компромис иначе

На H.VAGA и BlackNight им се допаѓа ова.
  10. JoVaSt

JoVaSt Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    233
    Девојки ми треба мислење од страна.
    Ситуацијата е ваква
    Со мм сме во брак скоро 3 години, живееме со неговите, во тоа време неколку пати се обидувам да разговарам за тоа дека не сакам живот во заедница, да сфати дека ние двајца сме семејство, сакам да работиме на тоа да живееме сами, или и ако живееме во нивната куќа секој да си одлучува за себе, а не сите заедно на ручек, сите заедно на вечера.
    Се е заедничко.
    Работиме заедно со мм, заработуваме солидно, тој сам има решено дека во таа куќа ќе живееме и вложува пари во реновација на истата (куќата е на свекорот, а еден ден би била на 3 дела -претпоставувам, сопругот има сестра која не живее постојано овде и не вложува во неа)
    До сега муабетот беше " стрпи се, ќе се среди се, ќе си дојде се на свое, не може се одеднаш и од утре ние сами сме..."
    При последниот разговор,кој се претвори во кавга, ми рече: "Ако сакаш да се исселиш, иссели се! Ако ти сметаат моите, оди си!"
    Чувствувам дека се распаѓам
    Тој се умилкува сега, без да се извини или објасни (а не знам и што има да се објасни повеќе)

На Mumoftwo30, Zumbulche, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    Тој јасно ти кажал како ќе живее а твое е да одлучиш што понатаму. Зборот стрпи се значи чекај дур си изгубиш здравје и живци со ним
    Овај муабет требало уште пред да се земите да го решите

На Anie93, Nausicaa, Luna91 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.472
    Ako e podgotven da ziveete Sami togas vo taa kuka pojke ne treba ni da vlozuva.
    Treba da se stedi za novo. Ne moze toa taka za tamu da se kupuva.
    Pak praj go muabetot I toa za seriozno, so I Kako planira Bez karanje.
    A Kako bese pred da se zemite Dali se dogovorivte deka tamu ke ziveete.
    Drzi se do dogovorot I Ako stvarno ne se razbira daj mu ultimatum deka ke si odis.

На Anyshka и JoVaSt им се допаѓа ова.
  13. JoVaSt

JoVaSt Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    233
    Да живееме таму ДА, барем за почеток, но НЕ во заедница што напоменав уште првите денови. И секако дека не планирав и не планирам да работам и да се вложува во куќа која не е само наша.
    На почеток вложив и солидна сума мои пари за да создадеме простор за нас, но не реков дека ќе работам за куќава целосно да се среди за сите. Едноставно сакав да напоменам дека не е негово да среди се. Ако сака да живееме таму, да си збори со неговите, што чие е и секој нека си прави што сака и како сака. Одговорот е тоа не е моја работа.
    Да, нивната куќа не е моја работа, во нивни поделби не сакам да се вмешувам, ама реновацијата на истата и те како излегува дека е моја работа.
    Се чувствувам веќе како да овде сум само за да заработам, за се друго да молчам.

Последна измена: 25 октомври 2023
    На H.VAGA, *Amethyst*, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.281
    Допаѓања:
    226.785
    Кога се зимавте знаеше дека таму ќе живеете?
    Велиш сам има одлучено.

На Anie93, SummerGirl и JoVaSt им се допаѓа ова.
  15. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.472
    Dali ima kukata drug sprat za da ziveete Sami, oti Ako nema moznost togas Kako Kade?
    Drzi se do toa so ti go vetil na pocetok ili Sami na sprat ili barajte stan.

На JoVaSt, Anyshka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. Orfea

Orfea Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2021
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    114
    Тешко е и за двајцата - ти се чувствуваш дека сакаш да создадеш дом (свои на свое), и потполно те сфаќам, и јас не сум сакала да живеам во заедница, и сме одбрале од старт да бидеме сами. А тој од друга страна се чувствува дека треба да бира меѓу заедницата (семејството) и тебе, и во афект кажал тешки зборови што сигурно не ги мисли... Веројатно треба да му објасниш дека ти сакаш да создадете ваше семејство, ваше гнездо, а не да сте еден мал дел од постоечки начин на живот. И да му укажеш дека како жена, тоа ти е едноставно исконска потреба, и дека сепак често ќе си се гледате и со неговото и со твоето семејство. Мажите се некогаш за жал толку со цврсти ставови, за кои треба да видиш од каде доаѓаат - веројатно овој став му е наметнат од неговото семјство, и му е зборувано со години (можеби и најдобронамерно) - дека еден ден и тој тука ќе живее, заедно со нив итн... така што мора малку по малку стрпливо да поработиш на случајот, но и да видиш дека има некаков прогрес кај него, да му кажеш дека треба да е отворен за вашата среќа - и вашиот пат во животот...

На JoVaSt му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.742
    Допаѓања:
    38.503
    @JoVaSt голема грешка што живеете во заедница. Ако успееш да ги прочиташ претходните постови ќе видиш со што се соочуваат некои членки. Мене ме интересира.. На чие име е куќата?

На Mumoftwo30, *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.
  18. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.473
    Држи се до твоето, и не му попуштај со умилкувањата. Следно кажи му извини ама јас стварно мислам дека треба да си создадеме наш дом, за наши деца да имаат не сакам да чекам од баба и дедо да наследуваат.
    Немој да ја главите сега како било договор, чива е куќата и дрн дрн таков муабет сега е небитен

На tigrica92, JoVaSt, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.472
    Zato jas si pojdov si vidov prvo so e Kako e, Koi se lugevo I si zacrtav sansi nema tuka da se zivee, mu kazav nema sansi so majkati da zivejme, koj ke ja trpi cel den.
    Jas pa se vlice mu velam za ta majka mu.
    I pak ke dojdime na moeto deka e takva kakva so e I toj si ja poznava Dobro.

На Erika.greeneyes, JoVaSt, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.358
    На свекорот пиша членката, затоа не сакала да вложува.