Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.742
    Допаѓања:
    38.509
    Па уште синот ќе се договарал. Какво договарање? Какво реновирање во нешто што не е мое? После ете ти проблеми. Низ нос тоа ќе им го вадат. Само подалеку.

На Erika.greeneyes, JoVaSt, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    9.059
    Па и треба да си одиш кога ти вика. Што сега во нервоза може се да се каже, па ќе се умилкува после? За некој ден, кога пак ќе зборете за тоа, пак така ќе ти каже.
    И јас сум во заедница, добро не баш, имаме спрат, не јадеме секогаш заедно, кога свекорот готви, кога јас, кога маж ми, ама дека мора да се јаде заедно и слични правила, јас тоа уште пред брак си кажав. Така нема да биде.
    Искрено, и нивната куќа е заедничка по 50% со татко му, има сестра која божем потпишала дека нема да сака ништо, ама законски делот од татко и ја следува и неа.
    Така да, се мислев да реновираме, да подновеме нешто, ама кога размислам подобро и сешто тука што читам, си викам "ај поарно седи си мирна, заштеди за нешто заедничко во иднина".
    Јас си имам куќа на мое име од татко ми препишана, има и брат ми, ама на други не се верува.
    Мм е со убедување "па на кој бе тато ќе ја оставе куќата, пак е за нас".
    Е не знам баш...
    Така да, ако си имаш поддршка од твоите, па и да немаш, оди си. Ако си заработуваш доволно, зошто да даваш пари во куќа на која те нема на имотен лист?
    А тој твојот ако сака, нека дојде со тебе, ако не, нека си седе со мама и тато.
    Не сме на патот најдени за некој да се зеза со нас.

На *Amethyst*, AlchinovaR1979, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.742
    Допаѓања:
    38.509
    @JoVaSt најдобронамерно ти кажувам.. Немој да вложуваш во нешто што не е твое. Маж ми требаше да ја наследи куќата, ама госпоѓата се премисли. Она кажува. Свекорот никој не го прашува. Ќе ја наследи еден од неговите браќа. Затоа кога менуваа прозори маж ми денар не даде.

На Mumoftwo30, *Amethyst*, AlchinovaR1979 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.472
    Tie taka velat, ti ke ja nasledis posle moze I ke se premislat I ocekuvaat I toa mnogu za nivnoto nasledstvo, sakate da gi gledas da odis po niv, ne odi toa taka.
    Brat na kogo ke nasledi?

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eli311

Eli311 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2023
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    16
    Здраво
    Имам пишувано и порано на темава и сега пак...
    Во последно време маж ми многу лошо се однесува со мене, ме навредува, не ме почитува.
    Пример имаше една ситуација каде што бев премногу загрижена за него и неговиот живот, и нон стоп му ѕвонев, го барав, го препрашував и почна да ми се дере, да вика да го оставам на мира и да не му досадувам, да не го барам на телефон.
    Плус користи многу навредливи зборови...гнасо, мрдната, ме провоцира намерно, сака да ме понижи.
    Ги приметив и мајка му и татко му дека се чудни. Јас бев дома кај мајка ми неколку дена со децата и кога се вратив приметив дека нешто не е во ред. Свекор ми не им зборуваше на децата, а штом не им зборува знам дека нешто има, нешто си имаат замислено во глава дека сум крива и тоа преку децата го покажуваат и знам дека и мм го имаат свртено против мене со некој муабет. Го прашав и ми рече: Никој воопшто не те спомна. Можеби и тоа е лошо никој да не те спомне?
    Демек небитна си не разговараме воопшто за тебе. Мене ме болат овие негови зборови и постапки, а гледам дека нему не му е воопшто гајле како сум и како се чувствувам туклу продолжува со навреди и со понижување.

6. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.437
    Допаѓања:
    6.941
    Porano neznam sto imas pisuvano, no za segasnava situacija ti e potrebno da go sednes i iskreno i direktno da prasas i da si kazes sto ti smeta. Zosto da trpis psihicko nasilstvo i necie takvo odnesuvanje. Razgovorot e mnogy biten i iskrenosta megu vas.

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.473
    Седни го и прашај: Сакаш да продолжи овој брак или не? На што се должи вакво понашање. Свекор, свекрва таму што имаш и што се плеткаат кај што не им е местото. Не треба да се вклучени во разговорот. А ни децата

8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.600
    Да земеш децата и да си одиш од таму!! Оти во таа куќа ни тебе ни децата не ве сакаат очигледно.

На Gosh, senza.parole, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    2.627
    Зошто да го прашува? Со самиот потег кога ќе го праша одлуката ја дава во негови раце. Он секако ќе каже да, сакам да продужи браков затоа што има садистичка сатисфакција од тоа што ја вреѓа.
    Не прашувај ништо, фати куферите и надвор од таму.

Пс. Кога некој ве вреѓа или генерално чувствувате несигурност дека сака да е со вас, не се прави муабет туку одма се заминува. Не им давајте шанса да ве манипулираат.

На Gosh, senza.parole, azelea и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.307
    Допаѓања:
    189.927
    Имаш ли работа?
    Колкави се децата?

Прочитав колку што можев што имаш пишувано, и жал ми е, ама имаш само еден избор-да си ги земеш децата и да заминеш. Проблем имаш и со своите родители, кои демек модерни- ама пак муабетот-е што ќе речат луѓето. Е нека дојдат луѓето да го живеат твојот живот, ебате беља.
    Можам да претпоставам колку тежок предизвик е заминување, ама еве, од март пишуваш, некако на поарно не оди работата. И во последно и во предпоследно време, мажот ти е цепаница. Си го знаеш одговорот и сама, ама ај, прво постави го вистинското прашање, да знаеме што совет да дадеме.

Последна измена: 30 октомври 2023
    На azelea, Anyshka и Nausicaa им се допаѓа ова.
  11. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.472
    Da go ignoriras, so Saka neka pravi, gledaj si gi decata, kaj Saka neka odi ne potprasuvaj, ne vodi smetka za nego nego za tebe I decata.
    Ni jadenje da ne mu prajs, ni da go Peres ni da go gledas.
    Prvo pocituvaj si se sebe si.
    Toj te navredi ti duplo vrati mu.
    Pa vidi Dali nesto ke se promeni.
    Koga toj ne te pocituva ne te ni Saka.
    Ne se trudi na nego poveke, bidi I spremana da si zaminnes od tamu, I kazi mu go toa Ako prodolzi vaka da se odnesuva deka ke si odis. Imas Kade da odis?

12. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.473
    Ако веќе е правен муабет, ок е и одма да бега. Затоа што немало подобрување. Ако не постои веќе разбирање и така е ок. Ако трае подолго проблемов ајде сиктер секој на своја страна

На *Amethyst* и Lisandra им се допаѓа ова.
  13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    8.562
    Само едно мислење ти прочитав и одма не ми се допадна.
    Како може маж ти во тандем со татко му мсјка му брат му да те оговараат позади грб да шетаат секаде заедно а ти со децата секаде сама?
    На маж ти местото му е со вас или со нив? Ако сакал така да си продолжи да живее и да шета секаде со тато и мама, зошто тогаш воопшто се оженил?
    Земиси ги децата и замини си. А тој нека седи нека си живи со нив, нека го чуваат за туршија.

На Gosh, senza.parole, azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    од машка гледна точка би рекол свекор ти ако покажува нервоза преку децата не очекувај и твојот сопруг дека нема да го прави тоа во иднина, што сака и да има меѓу вас да им се мршти на децата :puke:
    Отворен разговор за разрешување или другото само по себе ке си дојде, прашање е колку ке трпиш ти а и децата а и сопругот.

15. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2017
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    47
    Sakam da prasam nesto ako ne e temata za tuka slobodno premesteme sakam da prasam dali e normalno od koga ke se porodis da se izgubi zelbata za seks nekako ednostavno ne mi se pravi i dali e toa period ?

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    Период е. Немав желба за ништо освен за сон, секс не ми паѓаше на памет

17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    16.366
    Сосема нормално е. Од толку нови обврски околу бебето, хормони уште не дојдени на свое место, плус и во процес на закрепнување од пораѓај... нормално е да се нема желба никаква.

На Mumoftwo30 и BlackNight им се допаѓа ова.
  18. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2017
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    47
    Problem e so so vo 1 godina i 7 meseci sme imal 6-7 pati toa mi e mene mislam deka ne go napomenav toa e sea zatoa pobarav vase mislpenje i dali e za toa normalno ?

19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.570
    Допаѓања:
    181.119
    Дека е нормално не е нормално
    Оди на матичен гинеколг нека ти даде да провериш хормони

20. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    1.527
    Иста бев, се среди само од себе. Посетено гинеколог мн пати ништо не ми помогна од терапија