Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. Marymay

Marymay Активен член

Затоа жени не се вложува во туѓ спрат и не се вадат кредити за туѓ спрат.
    Да видиш со твоите да се вратиш дома, детето ќе го пратиш во градинка додека си на работа. Да собереш некоја пара за ќирија, друга опција нема. Дали ќе ти ги исплати сопругот парите за кредитот и спратот е тешка борба.
    Прво треба развод, па потоа делба, при што ќе мора да го докажеш секое вложување, а тоа е тешко, освен за кредитот, другото е тешко бидејќи во глобала при реновирање не чуваме сметки од ништо и најчесто мажите купуваат.
    Тешка ситуација е, ама един излез е да се вратиш дома. Зошто на твоите им сметаш, не разбирам, мораш сериозен разговор и со брат ако имаш.

tigrica92, Gosh, *Amethyst* and 9 others like this.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Штеди пари, ништо не купувај за дома освен за детето, и прва прилика оди си.. Уште колку имаш за од кредитот да отплатиш, не мора сума, уште колку време треба за да го исплатиш?

VeseliCka likes this.
  3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

@VeseliCka исконтактирај ја Катерина Котеска Стисниовска, можеш и на фб, има оставено и телефон за контакт. Одлична адвокатка е жената и баш тоа го работи, нуди и бесплатна правна помош на жени кои се соочуват со семејно насилство.

Gosh, *Amethyst*, GirlVolley and 15 others like this.
  4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

@VeseliCka можеш и да го исконтактираш здружението Глас против насилство, тие покрај правна и психолошка помош, имаат и програма за вдомување каде се сместуваат жени жртви на домашно насилство и имаат помош додека застанат на свои нозе.

Индивидуалното домување опфаќа покривање на трошоци за закупнина, режиски трошоци и ваучери за храна и хигиена во период од најмногу 6 месеци.
    https://glasprotivnasilstvo.org.mk/nashi-uslugi/kuka-za-otvoreno-domuvane/

Miss666, јolene, IRBBB and 4 others like this.
  5. нина122

нина122 Популарен член

Каков НЕродител треба да си за да му кажеш на детето да се врати на место каде што трпи физичко и психичко насилство затоа што пази молам те, ти сметала дома.. Кажа ли ти воопшто дека си јадела ќотек таму од маж ти, бидејќи не сакам да верувам дека постои родител кој би му рекол на своето дете, врати се назат, ако те тепаат.

Gosh, *Amethyst*, mssuniquee and 11 others like this.
  6. Pa8la

Pa8la Истакнат член

И те како постојат, не дека им сметала, туку што ќе кажат комшиите, не ми се верува дека уште се со вакво размислување.
    Гајле ми е за комшиите, не живееме за нив, нека ме тепа сопругот, ама ќе трпам поради комшиите, аха сигурно.

*Amethyst*, Ena05, eliesaab and 2 others like this.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Верувај дека постојат. За нив побитни се комшиите, роднините и пријателите, отколку сопствените деца. Затоа многу жени седат во лоши бракови. Каков е таков, ќе го трпиш. Ти си го бирала.

8. нина122

нина122 Популарен член

Не ни одговори членката дали кажала дека ја малтретирал, или преќутела за да не се нервира мајката.. Бидејќи ако не кажала, можеби помислиле дека е нешто мала караница во прашање..

SummerGirl likes this.
  9. angiess

angiess Активен член

Здраво на сите.
    Се зачленив тука да си ја кажам мојата мака, за која мислам дека нема излез.
    Имам 22 години и неодамна де омажив. Со мм бев во 4годишна врска претходно. Го сакам затоа и сум во брак, ама од време на време толку многу мислам на мојата прва љубов што веќе самата не се поднесувам. Секој ден отварам негов профил, не завршивме добро и бев блокирана многу време, сега гледам дека суѓ одблокирана. Не можам да не мислам дека јас и тој завршивме за овој живот. Имам чуство дека сакам две особи во исто време. Не знам како да продолжам. Некогаш ми се случува да замислувам дека се случило некое чудо и повеќе не сум во брак, ама од друга страна не би се развела затоа што нема да имам поддршка од никој, некогаш мислам дека ако е судено ќе бидеме заедно и за 20 години.Дури и да се разведам мислам дека бившиот неѓа да сака нешто со мене, иако сум убедена дека и тој пати, сигурно нема да биде со некоја разведена…
    Не знам дали ми е ова период, ама јас и во врска бев на кафе со бившиот и на секои 4-5 месеци барав комуникација со него затоа што бевме многу блиски. Не знам како да се извлечам од овој зачаран круг. Знам дека ќе ме осудувате ама верувајте не знам како да си помогнам.

10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Зошто раскинавте?
    Зошто шред да се омажиш не продолживте ако веќе сте имале комуникација?

11. angiess

angiess Активен член

Заминав во странство.
    Работита останаа на пола пат, знам дека тој никого немаше цело време, јас се омажив и знам дека тоа го докрајчи.
    Немаше конкретна причина за ништо, имавме малку коминикација пред да се омажам, тој сакаше да се вратам во мк ако сакам да сме заедно што за мене не беше опција.

12. Emotional123

Ако не сте можеле тогаш, уште помалку ќе можете сега.
    Не си прави проблем во брак ради лик од минатото.

13. angiess

angiess Активен член

Свесна сум ама посилно е од мене, не сакам да го упропастам бракот ама како да го извадам од глава..

14. Emotional123

Време.
    Не го барај по социјални мрежи, и не не е појако од тебе тоа.

Wideperpetual and oblace1 like this.
  15. Budala999

Budala999 Нов член

Zdravo jas sum nova ovde imame eden golem problem, ve molam samo ne me osuduvajte, tuku ako mozete da mi pomognete. Mazena sum majka na 2 deca.
    Pred nekoj mesec pocnav da rabotam kako komercijalist vo firma vo koja rabotam poveke godini, od pricina kolegata ke napusta pa jas da se naucam na negovo mesto.Pocnavme zaedno da odime na pat sekoj den znaci nerazelni po 8 do 10h dnevno. Jas sum postara od nego 8 godini.Pocnavme so sali smeski zaebancii sekoj den i nekako pocnav da custvuvam potreba da go vidam i posle rabota pocna da mi e nonstop vo mislite. So soprugot sme vo losi odnosi veke podolg period i sme pred razvod, megu nas nema poveke ljubov tuku se e samo od interes i zaradi decata. Mu go priznav jas toa na nego na kolegata i toj prvo mi odgovori moze da se druzeme no da nema emocii pomegu nas za da ne ja utneme rabotata poveke. Se soglasiv na toa i pocnavme najprvo so oralno zadovoluvanje vo kola. Pocnav jas cat pat posle rabota da mu pisam, toj ne mi odgovara nikako duri ne mi go ni otvara razgovorot.i sekogas koga mu pisam naredniot den mi veli ne mi pisuvaj ke te blokiram. Se dogovarame da odime vo hotel kako za nareden den, doaga naredniot den toj mi veli nemozam jas toa da go napravam, ubava si svigas mi se ama nisto poveke nemoze da imame, ne mi e dojdeno do seks imam drugi preioriteti za vo idnina ne ne interesirat zenski vo momento. Ke napusta od rabota ke odi da raboti vo stranstvo pari mu trebale da vrati ovde kredit i kukata da ja srede. I mi veli Te zamoluvam ne mi pisuvaj Te Sakam oti koga go procitam toa se voznemiruvam, i drugi mi pisuvat ama mi e seedno ama ti koga mi pises se voznemiram. Vikam zaso se voznemires, vika neznam. I celo vreme mi kazuva za negoviot zivot kako e pravil sto e pravil za bivsata mi zbore kako go izneverila, za roditelite za drugarite i mi gi kazuva negovite planovi za idninata. Vikam dobro ajde nema seks moze li samo da se guskame nisto poveke da ne praveme sakam da osetam samo toplina. Vika sto fajda od toa ke imame, pa vikam ete taka ke mi bide ubavo. Vika nemoze i toa nema potreba. Osekam go zastitnicki sprema mene i se sto treba da mi pomogne i vnimanie i pogledo mu e kako da e zaljuben vo mene taka custvuvam no me maci pricinata ZOSTO MASKO DA ODBIE ZENSKO da se vidat na samo barem 1. Sekako za kratko ke zamine i nema mozebi poveke da se videme.

16. нина122

нина122 Популарен член

Каков совет и за што бараш совет уствари не разбрав?

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Што да ти се помогне? Алоо изневеруваш. Прво разведи се. Срамота за вакви.

18. Meddy

Meddy Истакнат член

Razvedi se ednas, posle teraj kaj sakas

Erika.greeneyes and Anyshka like this.
  19. Mnik

Mnik Популарен член

Озбилна си? Сфаќаш од пишаново дека тој уствари нејќе ништо со тебе, буквално со сила го тераш? Ај пред развод си, ама не се бара нова љубов било каде и со било кого.
    Па и уште начинот на кој сте почнале, "орален секс во кола", ти дава мислење дека ова ќе одело до невидена љубов? Без разлика дали тој ќе е тука или не, вакви почетоци не ветуваат ни врска, ни брак.

20. нина122

нина122 Популарен член

Типов да не го страв дека може да изеде ќотек од мажот на дотичната :punch::punch::D:D

Anyshka likes this.