Што си чекала 15 год да живееш со таков човек. Плус си направила две деца кои воопшто не се криви за вашиот однос.Зошто децата сега да парат заради вас ,они воопшто нежаат никаква вина.Дали ти си направила нешто за да се смени таквата ситуација со мажти.Која е твојата улога тука? Ти прва прилика ти паднала и си се заљубила во 8 год помлад еј Алоо! Не си тинејџерка така да размислуваш сеиуште си во брак а си почнала да изневеруваш!
Не сакам да те разочарам, а дај боже да грешам, ама ке биде уште полошо. Кога ке се роди детето тебе ке ти е уште потешко од сега, а тој ке ескивира уште повеќе, ке си иде натаму наваму со другар му. Седни го и дај му опции или нека се прибере и однесува како што треба или ке го оставиш. Сега ти треба најголема подршка и кога ке се роди детето се подразбира. Каков е тој човек штом нема сенс за состојбата во која сте и се понаша кретенски. Што ке ти го? Јас вака го замразив сопругот и сме тука каде што сме, пред развод. Во иста ситуација бев, е он сега се опамети, ама јас не сакам да го видам и назад веќе нема касно е. Криво ми е само порано што не пресеков.
Devojce sega e vazno da rodis zdravo i pravo bebe,ne da se opravas so maz.I ne bidi ljubormorna ,rodi pa ke se oprai situacija.Ovde odma ke te razvedat.Bebe ke se rodi i zaedno ke setate.Minliva situacija cuvaj zdravje i nervi,i pomini iskusenija.
Smeshkii A clenkava ima li soprug za da ja razvedat?? Znaete li vie voopshto soprugot kakva uloga ima i treba da ima vo zivotot na edna zena. Ne se brukajte so vakvi komentari, nekogash e popametno da ne napishete nishto.
Затоа што ако сега не ја пази и тинтри, никогаш нема да го има неговото внимание. Убаво и викаат другите Кога ќе се породи само полошо може да стане.. Јас трудна а он да ми рече дека да не сум била трудна 5 дена немало да се врати дома? Нека оди и ич нека не се враќа додека е жив. Мрсулко гаден, ако сега не си тука после ич не ми требаш Јас мајките ги кривам што не ги воспитале децата како треба..
Кажувам само каква е реалноста, а и од свое лично искуство и примери од околината. Има шанси да се оправи, затоа реков дај боже да грешам, ама тешко. И да се смират работите се е привремено, зошто жената веќе таложи негативни чувства спрема партнерот, а таквите пак ке ги повторат истите грешки и после икс такви ситуации како што ги наведе членката, работите веќе никогаш нема да бидат исти. Луѓето обично се освестуваат, ама кога веќе е касно.
Сосема не е во ред да му прави друштво на другар му рашетувајќи се по други држави, а направил дете и оставил бремена жена дома. Не знам колку години имате и ти и тој, ама дефинитивно е незрел за чекорот што го направил брак и дете. Прво седни и поразговарај сериозно со него, покажи му дека нема да бидеш секогаш тука и да го чекаш да се изживее, а ако продолжи со вакви глупости се знае што треба да направиш. Тука се криви и неговите родители, значи колку сум против мешање од родителите, во оваа ситуација требало да го седнат и да го запердашат малку со зборови.
Типот никогаш нема да се смени. Не прашувајте од каде знам. Само полошо ќе биде откако ќе се породи членката.
Ај некој да просветли дали е вистина дека мажот бил во врска и во брак различен? Во брак се сменувало. И дека ни без маж, ни со маж не бивало.
За првото мое мислење е дека е различна перцепцијата. Во врска ( освен ако не живееш заедно) не можеш да ги согледаш сите аспекти. Се слушаш еднаш или неколку пати во ден, се гледаш може секој ден, неколку пати неделно или месечно. Во тоа време го гледаш само она што те интересира, како во облаци, може и не ги согледуваш мааните. Да, има случаи каде и во брак се менуваат на полошо или подобро, ама јас мислам кога си 24/7 заедно тек тогаш согледуваш во целост позитивни и негативни работи.
Па и ти се менуваш во текот на животот не си ни со исти навики ни со исти размислувања нормално е тоа.Е сега да не е драстично.
Не би требало да е многу различно од живеење заедно пред брак, а ако не сте живееле заедно тогаш ќе мислиш дека се сменил, ама уствари он не се сменил, него таков си бил, ти не си го познавала..
Зависи од човекот, небитно дали е маж или жена. Ако глуми во врската дека е нешто што не е, при заедничко живеење односно брак маските паѓаат. Никој не може 24/7 да глуми, кога тогаш вистината излегува на површина. Така што не може човек да се смени за 180 степени во брак, ако претходно не бил таков, најчесто. Човек се менува во текот на животот, пред се поради стекнатото искуство, животните ситуации, одредени настани, не дај Боже болести... Многу фактори има, на некои не можеме никако да влијаеме, ниту пак имаме контрола. Факт е дека кога бираш партнер се отвараат очи, не се бира некој колку да не си сама или дека ти дошло време за раѓање деца. Секој со среќата и паметот. Како личност што бегаше од монотонија, и главно со кратки врски, јас се плашев од бракот, дека за брзо ќе ми досади рутината и монотонијата, ама ми се докажа спротивното со вистински партнер покрај себе. Ама важното е што ништо и никогаш не земам здраво за готово, оти не знам што носи утрешниот ден.
Ако мислиш на глума во врска и вистинско лице во брак, не сите. Маж ми остана иста будала во која шо се заљубив. Ама се менуваат во смисол на нови обврски, одговорност, па и дечиња ако има во бракот -- имам приметено промена кај маж ми. И јас сум сменета секако, живи луѓе сме. Таман работа на 20 и 40 исти да бидеме во главата И со маж и без маж не бива Тука си во право. Сакам да го запалам некогаш, ама после тоа сакам да го залапам. Па види сеа
Мојот се смени скроз по доаѓање на бебето. а претходно ист си беше како во врска така и во брак. сега е различен човек.
Пак јас... Вчера маж ми си дојде пијан, а демек на работа беше. Не можам да го поднесам кога е пијан а и искрено веќе ми е препукнато од пијаници. Татко му пред тоа дојде пијан и цел ден се дереше по свекрва ми, со погрдни зборови и се обраќале. А кога дојде волов мој во тандем беа и навистина ми препукна. Почнав да му викам да се карам . Почна да ме вреѓа пред сите, не можев да издржам и сакав да му појдам и да го задавам но ме турна со раката по нос и почна да ми тече крв. Децата се исплашија и почнаа да плачат. Почна да урла пред нив да ми се заканува каква мајка сум била јас што сум ги лажела децата дека тој ме удрил. Ќе ми го загорчел животот ќе сум имала лош живот. Мајка му беше тука и нормално го брани. Јас и викам што имам претрпено од него и ми вика и тој има претрпено. А баш напротив. Ако ме имате читано ќе видите што се имам досега поминато а има уште многу пред тоа што не го знаете. Од сите. Од него мајка му татко му..... Децава веќе не сакаат да живеат овде ми викаат да си одиме, но моите ќе се против. Не им ни кажав овој пат. Зошто да им кажувам кога го знам одговорот.