Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Биди благодарна на се што имаш и однесувај се во склад со тоа чувство. Човек кој е благодарен на тоа што го има е и задоволен. Развивањето на овие чувства ќе направат ѕид кој ќе те заштити од понижување.
    Нема зошто да се чувствуваш должна за скапите подароци кои ги добиваш, ами размисли дали има емоција во нив, дали се со љубов подарени ? И јас на мајка ми можам да и купам скап парфем, реда-ради, а можам успат некое цвеќе да скинам и со насмевка да и го подарам ;)

Сензитивна си, можеби сега малку повеќе од вообичаено, ама гледај на своите навики како правилни, и биди среќна со начинот на живот кој го имаш.

На SV1911, Lolipop23, Dalia93 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    564
    Поинаков во смисла полесно може да ми замери за нешто, како повеќе „разлигавен е“. Ама како што кажа членката погоре, можеби ситуацијата ми прави повеќе да детализирам и од што сум слободна повеќе мислам

На Milobebence и Abc07 им се допаѓа ова.
  3. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Мислам дека кога е со нив е повнимателен во смисол да не го навредиш или повредиш. Од една страна тоа е добро бидејќи сега неговите имаат убаво мислење за тебе но ако нешто му "спуштиш" пред неговите тие лесно можат да го променат мислењето за тебе. Можеби се понавредливи како карактери па со ова мт сака да те заштити а и да им покаже дека има беспрекорна сопруга која никогаш не би го навредила.
    Башка сега си бремена и поосетлива. Ова ти е најубавиот период во животот затоа најди ја позитивната работа од ова и препушти се на уживање. Едноставно биди благодарна што имате, што можеш да си приуштиш многу работи за тебе а и понатаму за бебето. И доколку баш ти пречи тоа прашај го мт зошто е таков и кажи му дека не го прашуваш со лоша намера тука само сакаш да се прилагодиш на нивните карактери.
    Уживај и биди најсреќна на светот зошто господ ти подарил многу а пред се бебенце кое е на пат.

На SV1911, Rose96, Ljubica87 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    564
    Фала на мислење. Од една страна свесна сум дека е така, од друга страна, во почувствителни мигови си плачам и анализирам. Ваљда хормоните си ја вршат работата. Сега сум постабилна. :)

5. Depresivna333

Depresivna333 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    64
    Дојдов да пишам само да се олеснам. Сакам и мислења да чујам, ама на крај пак ќе бидам приморана да останам во овој брак.
    Луѓе јас веќе не го сакам сопругот . Го сакав премногу.
    И не е сево ова туку така и без причина.
    Откако се зедовме не ми посветува внимание, не излегуваме никаде, ни дома не седи со мене и бебето туку со мајка му и татко му,, еден збор да речам ми се дере ми вика, и тоа намерно пред други за да ме омаловажи,не ми помага ништо, цело време сум сама како самохрана мајка.
    Никогаш не ми кажал те сакам, не ме бакнал, не ме гушнал, не поминал ден со мене Откако сум мажена сум по цел ден сама.
    Многу сакам да се разведам бидејќи сметам дека ќе бидам посреќна, вака само се нервирам, паднав во депресија ќе се разболам,, а жал ми е и за детето да расте во такво семејство.
    На сево ова ставете и мешање од неговите.
    Ама моите се против, што ќе речеле луѓето а не веруваат дека се разболев психички овде ..

На Marmarin му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Пиша само може мислење да чуеш ама приморана си да останеш. Знам дека е тешко ама животот е еден и премногу краток за да бидеш несреќна цел живот.

На elimkd, Annora, ArmaniCode и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Eve edno mislenje prvo misli na sebe i na toa bebce. Vtoro i mnogu bitno ako sakas da se razvedes stori go toa bile tvoite protiv ili ne nema da te ostavat na ulica so malo detence. Ke si legnat na brasnoto. A toa so ke recat drugite neka ne ti go jb cel zivot. Ma ako ne biva ne cekaj ni sekunda poveke. Zosto da ne mu obezbedissrekno detstvo na bebus tuku da te gleda depresivna. Razmisli si ubavo i deluvaj nikoj nema da go stori toa mesto tebe

На ArmaniCode, Nausicaa, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Знаеш дека ќе останеш во тој брак?
    Зошто?
    За да твојот живот и животот на твоето дете го уништиш на секој можен начин, секојдневно со нервози напади на нервози со тажење со нехативност со не љубов со караници и со игнорирање од сопругот?
    Јас да сум на твое место би размислила сериозно оти еднаш се живее а кога на тоа ќе го ставиме и животот на твоето дете и растењето во пре негативна средина што испаѓа?
    Караници мешу тато и мама игнорирањето на тато и мама?
    Утре тоа дете ќе се запраша дека нешто не е во ред нели?
    Кај се неговите детски моменти на радост и фамилијарна хармонија?
    Мислиш на тоа?
    За твоите што да искоментирам, за жал плиткоумни муабети подржуваат пред среќата на своето дете и внуче?
    Пробај да ги разубедиш и да им објасниш многу повеќе од досега кажанато.
    Има и имало жени што излегле борци од вакви случаеви а најмалку се надевале на тоа да знаеш и зборувале ко тебе.
    На тебе ти треба подршка за да одиш напред..
    А можеш само ако доволно сакаш да сте среќни со детето верувакј дека се е возможно со труд.
    Не се предавај лесно и не го ставај животот на изволте во таа куќа цел живот.
    Еден е не заслужува.

На ArmaniCode, Nausicaa, violetblue и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    @Depresivna333
    Prvo opisi ni ja poveke situacijata mozr ke najdeme care.
    Ako nemozes da racunas na tvoite imas li sansa sama da otides pod kirija?
    Ako mislis deka moras da ostanes i si dignala race od toj brak, mislis deka nema nadez rabotite da se popravat, gledaj da izvleces maksimum od situacijata. Sum kazala ne ednas tuku poveke patu. Mnogu zeni funkcioniraat na toj nacin da ne recam itri se. Dignale race deka nesto ke se promeni vo brakot i se fokusirale na sebe i na deteto. Mazot koj sto da se razbereme, ne ni zasluzil nisto poveke go cedat finansiski i ne oskudevaat od nisto. Si go ziveat zivotot so deteto i mnogu mnogu ne mu se zamaraat koj so rekol svekri svekrvi itn. Na ednoto uvo vleglo na drugoto izleglo. Doterani frizirani manikirani sminkani dodeka debilot maz rmbaci oni si uzivaat po kafinja so drugacki po parkovi komdiluci i tako dalje. Se postavuvaat itro ne esapat svekrva ako ziveat u zaednica i nejze si ja iskoristuvaat da gotvi cuva dete, svekrvata koga ke promrci isto im se faka oti realno seedno si mrci za nesto vaka neka ima za so barem.
    I taka.
    Ako mislis deka care nema i moras da ostanes najdi se sebe u situacijata i iskoristi go maksimumot so moze da se iskoristi. Mazot ako e takov nisto podobro ne ni zasluzil.

На Milobebence, alana и Meckicja им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Добар ти е советот... ама не секоја може да живее така... На некои им треба многу повеќе од пари.

На Skorpija25, SV1911 и vitamina им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Точно се согласувам.
    И да некој има пари се фризира се шминка се маникира итн на крај од денот и коса се растура и шминка и све ама ако си празна у душа ако си на игнор а поготово твоето дете е на игнор а ни криво ни должно нит најскапи играчки не помагаат за изгубено време живеено на игнор од сопругот на невнимание на емоција доживеана и сите фамилијарни мигови проживеани заедно.
    Да не се лажеме дека финансии се треба и се неминовни ама сепак како би опстојувале у брак и фамилија која те множи со нула?
    Ќе те усреќи едно кафе и една фрисура за се исгубено низ животот ? Не у никој случај.
    Поентата на животот е да сакаш и бидеш сакана, да уживаш во миговите на фамилијарната среќа покрај финансиите нели ама са живеам празно без никој муабет да ми прави и тој што го створил чедото негово да го игнорира па ниту една фризура и шминка и кафе не ми го заменило тоа мислам поаѓајки од себе.

Јас многу пати сум расчупана ама тогаш ги доживувам најубавите мигови што ми даваат среќа и ме охрабруваат да чекорам секогаш напред и да се борам.

На CameliaMiller, Lolipop23, Annora и 12 други им се допаѓа ова.
  12. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Се треба и љубов и пари. И без пари не се гледа дете, башка те прави нервозен оти не можеш да му пружиш некои работи. Сама под кирија со бебе...треба да имаш колку толку поголеми примања да си го дозволиш тоа...трошоци има многу. И да остане кај мажот не е до шминки и фризури....туку да си даде време да напредне и да се стави во подобра позиција, ама треба многу на off да се стави спрема тие дома и да мисли само на зацртаната цел. А башка утре од нигде никаде може и тој да и рече оди си (кога веќе толку на игнор ги ставил)...тогаш би ја прифатиле ли нејзините? Ај не ја прифакаат дома што не ја прифаќаат, барем да ја подржат малку пред фамилијата од зетот.

На WildMk, Skorpija25, tina-63 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163

Razgovaraj so tvoite i bidi odlucna i resitelna. Nema da im baras mislenje ili sovet, tuku ti ke im kazes kako ti e doma i kako imas doneseno odluka da izlezes od taa kuka. Ne mozes ni ti, nitu pak tvoite da ziveete za drugite so ke kazat. Seto cudo za tri dena.
    Gledaj ja golemata slika, a toa e tvoeto dete i negovata idnina. Nisto drugo ne e bitno tuka. Treba od toa dete da izgradis licnost sto ke znae za respect, za ljubov, za sreka, za semejni vrednosti. Toa nema da go nauci se dodeka se macis sekojdnevno. Decata cuvstvuvaat se. Tvoeto dete nema da e srekno ako mama ne e srekna. Vo vakov moment treba da si sebicna i da si ja gledas tvojata i srekata na tvoeto dete i ic da ne ti e gajle drugite sto mislat.
    Nikoj ne znae kako ti e doma i ne smee da sudi.
    Bidi hrabra i samo napred. Kako sto rekoa site, zivees samo ednas. Potrudi se da vredi!
    Srekno

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Ќе речеш возрасни особи и турско и каурско поминале што се вели де а они наместо внучето и керка да поткрепат им било срам од нарпдот што ќе рекол на прво место а што вика керка им и внучето како се уопште не ги занима (facepalm)
    "Родители"

На korisnichka, Meckicja, SV1911 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Izabela1965

Izabela1965 Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Neznaev kade da go smestam mislenjeto pa ajde tuka ..vaka znaci vo brak sum 5 godini imame edno dete..poslednava godina kontaktiram so covek od stranstvo i sakam da go napustam soprugot i da odam kaj ovoj vo stranstvo (zaedno so deteto) ..znam deka nema da dozvoli da zaminam mi ima i kazano pred toa deka nesaka deteto da go nosam vo stranstvo, megutoa jas sum resena da si zaminam bez on da znae..e sega prasanjeto mi e dali od koga ke zaminam moze on da mi napravi nesto ili zakonski nesto da me goni oti deteto moze da patuva so mene na granica dozvoluvaat .. i tamu da si pocnam nov zivot so drugiot pa naknadno da se razvedam so prviot..ili pa ako se razvedam mozam li da go nosam deteto stranstvo da ziveeme oti tuka ne planiram da ostanam a toj znam deka nema da dozvoli deteto da zivee nadvor od mk..

16. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Сериозно планираш да отидеш да живееш во странство со човек со кој "контактираш", а притоа воопшто не го познаваш!? Па уште да му го довериш твоето дете?

Искрено не би знаела правно да ти помогнам, и незнам која е причината за туку така да го напуштиш сопругот, ама сметам дека дефинитивно е погрешно да заминеш без да знае. Сепак се работи и за негово дете. Да не зборуваме за фактот што сеуште си во брак со него.

На Harper, Mr. Right, sofi2107 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.052
    Детето е и на маж ти не го заборавај тоа.
    Второ ти ако го направиш тоа е киднапирање и ќе си влезеш во проблем.
    Плус во брак си а ќе одиш кај друг маж се на суд кога ќе се разведуваш ќе биде против тебе,може и да не добиеш никакво старателство дури може и да добиеш забрана да го гледаш детето ќе си имаш сериозен проблем со законот.
    Не можеш ти само да одлучуваш за детето и само за твои потреби бидејќи си се вљубила во друг маж да го правиш ова и да повредиш многу луѓе вклучувај ќи го и детето.
    Не знам на која возраст е детето но веке сигурно се има зближено со татко му ќе му направиш хаос.
    И не ти судам никако само те предупредувам да размислиш што правиш,зошто во спротивно би одела против законите а маж ти сигурно нема да седи со скрстени раце ке си бара правда.
    Не одат овие работи така како што си ги замислила ти,и да одиш во странсво ќе бидеш таму на одреден период па ќе мора да се вратиш да се разведеш судот ќе одлучува за старателсвото.
    Поздрав и уште еднаш не те осудувам само сскам убаво детално да размуслиш пред да биде касно и да се најдеш во проблем.

На cresa-jagoda, Dalia93, Желба и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Izabela1965

Izabela1965 Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ama soprugot nema da ima dokazi deka sum kaj drugiot ,kao da sum sama so deteto vo stranstvo..inaku go sakam ovoj i sakam da si odam kaj nego

19. Cvetche256

Cvetche256 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    36
    Го сакаш него и сакаш да одиш во странство сама со детето? Кај човек кој го познаваш само преку комуницирање по социјални мрежи? Олади малку, имаш дете кое што можеби го изложуваш на потенцијално насилство со самото заминување кај тој човек, плус оставаш брак од 5 години, плус уште некоја година кога сте биле во врска. Ај кога веќе не мислиш на себеси и што може да ти се случи, свесна ли си што можеш да му направиш на детето ни криво ни должно? Седи си каде што ти е местото, не прави од мравка-слон.

На sofi2107, Kija94, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  20. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Не бива. Имаш обврски од бракот. И негово е тоа дете колку што е и твое. Врзана си со законот.
    Ти можеш да одиш како што планираш, но потоа се големи шансите да ти го одземат детето.
    Друга верзија е да се разведеш па како ќе одлучи судот така да правиш.
    И стварно, од каде си толку сигурна во тој човек, странецот? Го познаваш ли лично од порано? Ако не, ако е само од чат, би ти препорачала да не избрзуваш. Можеби повеќе ќе ти помогне психолог или брачен советник од социјалното. Но сепак ти си знаеш. Ако ништо повеќе, разговарај со некоја блиска личност во семејството - мајка сестра братучетка.

На cresa-jagoda, alana, Желба и 1 друга личност им се допаѓа ова.