Едно нешо ќе ти кажам: Fool me once, shame on you, fool me twice shame on me. И јас сум за давање втора шанса на луѓе, ама зависи за што. За шамар и варање, е ко да даваш втора шанса пак да го напраи тоа.
Знам дека кога ги читаш одговориве, веројатно си мислиш дека никој од нас не те разбира зошто не е на твое место. Еве јас те разбирам и ти велам да се разведеш. Ти немаш еден проблем со него туку повеќе проблеми наеднаш, а викаш се е ок. Ништо не е ок…ни излегувањата, ни тоа што не дава денар дома, ни тоа што имал девојка додека е во брак со тебе.. ни тоа што неговите го поддржуваат ваквото понашање… Тоа што немате деца верувај ми дека ти е олеснителна околност во целава ситуација. Тоа што имаш свои пари и работа уште повеќе. Мислам дека местото не ти е покрај него и од се срце ти посакувам да се разделите за твое добро, така ќе си подариш шанса на себеси за нешто нормално во иднина, а дури и сама да си барем ќе си раат. Ама тоа треба самата ти да одлучиш. Џабе сите тука шо ќе ти пишат остави го, најбитно е ти самата да се помириш дека тоа ти е најпаметното решение и цврсто да одлучиш дека е крај.
Како поранешна твоја колешка го потврдувам мислењето иако 90% мислам дека е коцкар Сметам дека на почетокот штом почнал така да прави тогаш требало да се заентересира госпожава кај оди и зошто го нема , сега е касно прашање на време кога ќе почнат лихвари да тропаат на врата ,затоа спаси се бегај да немаш психички пореметувања
Кога некој се расфрла со пари на жени, на гардероба постои шанса да му останат пари, а и инстинктивно да купи нешто за дома- храна ако не повеќе. А самото седнување на апаратот ти ги зема сите пари од џебот и ти ги празни картичките. Надвор од објектот е голтар без скршена пара и нема пари ниту храна од што да си купи. Ако се гледа со друга жена ќе се гледа во било кој период во денот, но казината се полнат стриктно навечер кога се вклучени бонусите.
Нека не те лажат со муабетот "Секој маж е таков", не е секој. Бегај додека немаш деца и не те врзува ништо со него па после нека си шета он пак бар ќе бидеш раат.
@tigrica92 covekov te ima daveno i sakase so sise da te udri, te izvara so koleska ( se sekavam ubavo koga pisuvase po temive) i ti pokraj se ostana so nego i sega pak prodolzuvas da si so nego, ne znam kako ne ti e jasno deka NE TE SAKA , dosta se ponizuvas be devojce i ti pominuvaat godinite so nekoj budala ko nego.
Понекогаш, самите себе си даваме најдобри совети... И на крају краева, што бараш со човек кој те давел, сакал да те коле со шише, лажел дека немало насилство, па потоа те варал, не давал пари за дома, и не ти дал пари за операција за да можете дете да имате? Ако не, пишувај си во Испукајте се од мажот, и чао-пријатно...
Здраво жени Со сопругот сме заедно 15 години од кои 7 години во брак и имаме две дечиња од 6 годони и 2 години. Имаме проблеми како сите но најголем проблем е тоа што он работи а ја дома со децата и околу куќата се грижам ... проблемот е тоа што сркое негпво испагање завршува до 4 5 саат насабјле се прибира у последно втеме право на работа заминува и од секогаш било тоа прпблрм ама више неможам да го поднесам тоа последниве неколку недрли се почесто е тоа и последно беше што лај него на фб видов ппстојано го отвара профилот на едно девојче пп едно 5 6 пати на ден а ѕоа девојче дружи со кумашини наши а последмаѕа недела он испагаше со нив едно 2 3 пати ... кога го прпверував профилот ме фана и го прашав зошто постпјано отвара кај неа на профил што е работата ми почна со лаги дрмрк за некое клипче проверувал кај ена дали е објавено што ги снимала или кај кумашинот вика кај двајцата проверувам а тука ме излаха зш само кај неа брше отворано на профил во исто време шорача работи од една страна макелове за подобар секс викам што е работава сеа што ти текна за вакви раб да порачаш ... и ајде сето тоа синока више неможев да издржам заспаа децата порано инаку секогаш запиваат касно и таман беше да си посветиме време на нас двајца он во 11 саат си испадна на пивце и си идел брзо и пак го немаше и ми пукна више филмот не се издржува воа викам од цел дрн на работа си дојде пррспа стана имавмр гости заминаа и да се видиме на раат двајцата он си испадна и му пишав порака дека со прави каде се што ни лежеше на душа како немам внаминие од него и дрја испага и се враќа касно и оти не сум му кажала убаво ми вика вака само ме провоцираш да не си дојдам и не си дојдр птаво на работа отиде и више сум решена да се разделиме незнам дали е паметно ама ваков начин на живот нр сакам незнам дали има друга или не иако он тврди дека нема незнам шо е паметно
Незнам зашто си уште со тој човек ???? Да имате деца ,па да сфатам дека можеби заради деца даваш шанса ,ама вака ?
Како вака, се женат, имаат деца и си живеат ергенски живот? Не ги сфаќам ваквите мажи. Ај разбирам некогаш да излезе со другарите, и ти со другарки, ама вака секојдневно до 4-5 сабајле... И кога ќе кажат некои кога ќе имаат деца подруго било, е што е подруго? Познавам со деца како твојов случај, па се прибираат сабајле. Не можам да ги разберам, ај за жената да не им е гајле, ама па и за децата? Јас ваков не би трпела, размисли си што ќе правиш понатаму.
Не е секпј дрн се случува на периодо периодо дома нигдр не одо осврн ан раб па вака период ќр го фанр некоја недела не секоја дрн ама у неделата се случува.... и ја нрможам да трпам више ама прпблемот е што нема как да одам таткоминпочина пред 2 години а мајками пред некое време ја открив како се гледа со женет човрк и тоа само ппсле година од смрта на таткоми и ми се одмиле иако ми е мајка нрможам да пребродам што прави и уше ме лаже а ја фанав и незнам што да правам
Жените се криви, видиш дека крши клечки и нема разбирање разведи се, не ве држи никој со сила сигурно... да ве сакал ке ве почитувал
Работиш ли ти? Да одите со децата под кирија? Тешко ќе биде на почеток, ама вака па не се трпи, децата најмногу ќе страдаат. Од никого немаш поддршка?