Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Cvetche256

Cvetche256 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    36
    @Izabela1965 според погоре кажаното, ти буквално го киднапираш детето. Мислиш нема сопругот твој да пријави? Ќе ти го одземат детето, не си го правела сама, не е само твое и негово е. Како што сакаш ти да си со детето, сака и маж ти.

На Harper, sofi2107, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    ти мора да имаш полномошно од мт за детенцето иначе нема да те пуштат преку граница.Не си грај играчки со законот дане го изгубиш детето.

На Harper, stevemila, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    25.837
    На сопругот нема ни да му требаат докази оти нема ни да стасаш да заминеш во странство.
    Не си играј играчки ќе си го изгубиш детето за глупости.
    Јас кога го напуштив екс-сопругот неможев да го земам детето да живее со мене на 2 улици по далеку од него без судска потврда а не пак да помислам странство да го носам.
    Планот твој е буквално киднапирање и гаранција за да си го изгубиш детето.

На Harper, stevemila, sofi2107 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    @Izabela1965 ај замисли ти еден ден се будиш и гледаш дека сопругот ти го земал детето и побегнал во странство со него? Како ти ќе се чувствуваш? И зошто мислиш дека имаш поголеми родителски права кон детето од неговиот татко? Двајцата сте му родители, двајцата треба да одлучувате за него.
    Ај и да се случи да поминеш наша граница без негова согласност, дискреционо право на секоја друга држава е да ти побара согласност од другиот родител и искрено се надевам дека тоа и ќе се случи. Не можеш ти сама да одлучуваш за детето, па макар колку и да мислиш дека си во право.
    Не навлегувам во твоите односи со сопругот и замисленава љубовна приказна, но спрема детето двата родитела имаат еднакви права и обврски. Ако едниот родител ги занемарува или грубо ги прекршува, постојат институции, постои начин како се тоа да се регулира, а не вакво самоволие со детето.
    Ти препорачувам прво да си ги средиш односите со сопругот, разведи се, доби стрателство, а потоа оди во странство ако сакаш. И предходно секако оствари средба со третата особа, ако само комуницираш преку чет и така мислиш дека го познаваш, се ставаш и себеси и детето во потенцијално опасна ситуација. Што и да одлучиш, те молам постапувај од аспект на зрела и одговорна личност и мајка.

На CameliaMiller, Harper, oblace1 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    @Izabela1965
    Правиш крајно низок дрзок и злобен потег.
    Не знам зошто и кои се причините ама сепак сопругот каков таков за тебе, има право да знае да биде и да се најде заеднички компромис околу детето.
    Не си сама, нити давојка за да го грабнеш куферот и да избегаш туку така.
    Така само покрај злобниот потег ќе изгубиш многу повеќе.
    Наместо да кроиш планови за лажење бегање и киднапирање седни со сопругот и отвори ги картите на маса кажи му ја вистината па најдете компромис потоа оди и живеј си го животот.
    Треба едноставно на сватиш дека бракот поготово со дете не лишчи на 18 годишна девојка без обврски да грабне куферот и да избега.
    Не е така и не е начин, возрасна си ваљда и терева да размислиш малку подлабоко и за последиците од моментот кога си станала мајка не е се така лесно ко песна
    Седнете и кажи му се може ќе се договорите па оди
    Вака на овој начин ти го киднапираш детето и го одделуваш од татко му а тоа не е во ред би можел да те пријави и после да корнеш коси низ полиции и судови
    Пази.
    Не си сама и не биди себична.

На Harper, Dadusicka, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
    1. Срам да ти е
    2. Детето има двајца родители
    3. Наајголемиот непријател нњ го заслужува ова а не некој со кој делиш постела.
    4. Биди човек ќе уништиш 2 недолжни животи
    5.ќе го уништиш својот зошто ова е противзаконски
    6. Од кај знаеш каков е тој странецот.
    7.оди крши глава сама немој детето да го ставаш во торба.
    8. Ако испадне куршлус со странецот кај ќе одиш со детето?
    9. И имам уште многу за пишување ама ќе застанам зошто можеби не тролаш не верувам дека си сериозна со муабетов зошто толку прост муабет немам прочитано.
    Ме извади од колосек бре жено!!!

На meggle, oblace1, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Само работа, и тоа во три смени.
    Да немаш време очи да измиеш а не допишувачи да наоѓаш.
    Има многу такви како тебе разлигавени, по цел ден дома па не знаат што да измислат и какви да се направат.
    Не дека тие што работат не можат да најдат, се е до мозокот, освен ако има нешто друго што не го кажа.

Знаеш што треба на тебе?
    Да одиш кај тој странецот, да мине време и да се каеш што си го напуштила маж ти, да го молиш да се вратиш ама да не те погледне.
    Ти по се изгледа си немала работа со преваранти?
    Што ако е наркоман?
    Ако има проблеми со законот или не дај боже те стави да стоиш на патот и да печалиш за него?
    Знаеш колку примери има такви овде во странство? Многу!

До сега немав вака реагирано, се извинувам ама ми стана мака за малото.
    Како може да постојат такви мајки?
    Да знам кој и е маж, одма ќе го контактирам да му кажам што планира ,,жена му,,

На Offspring, ZAHRA, Snowbell и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Леле бе што не ќе прочита човек (facepalm)
    Ова од бес или што?И тоа кај непознат човек,уште во туѓа држава :o
    И уште го сметаш сето ова за нормално па и дете да носиш со тебе :shake:
    Ни еден проблем кој би го ставила на вага со глупоста што планираш да ја направиш не би се извагал...Свашта

На Mr. Right, Konfetka, Annora и 7 други им се допаѓа ова.
  9. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Ostaj sto sakas kriminal da pravis, no kako ke mu bide na deteto razmisluvas???

На stevemila, H.VAGA, ArmaniCode и 2 други им се допаѓа ова.
  10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Детето од кај мајка ти не си го донела, па да го спакуваш како чеиз и да го однесеш без знаење на таткото. Тоа дете морално, кривично и материјално припаѓа на двајцата, заедно сте го створиле и израснале. Дури и да сте разведени заради милион причини, дури и да си во токсичен брак, дури и што и да е, тебе ти треба дозвола за да го изнесеш детето од државата. Тоа е класично киднапирање, класичен криминал. Ако го приредиш тој циркуз, не само што ќе завршиш во затвор без сопруг и "он лајн љубавник", туку на детето око нема да му видиш веќе. Не ми е јасно како може некоја мајка вака да размислува. :x

На Offspring, cresa-jagoda, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Зошто сите ја нападнавте? Не знаеме во каков брак е со сопругот. Можеби е насилен типот? Пример...

@Izabela1965 , мораш прво да се разведеш и селењето, заедно со детето, да го издејствуваш законски. Не мора сопругот да се согласува за развод, ти можеш да побараш. Консултирај се со адвокат, и поднеси документи во суд.

На Martka и Bella* им се допаѓа ова.
  12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    @WildMk кога сите сме терсене, ти си вечно наопаку. Напаѓам ако сака да му го украде детето на таткото. За лош брак постои развод, а за криминал постои развод. Не живееме во анархија, има закони.

На Offspring, cresa-jagoda, Harper и 5 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Се согласувам, затоа и и' реков дека мора законски да го реши.
    Но вие ја нападнавте и за тоа што таа не сака да живее со сопругот... а која е причината, не знаеме, нели?

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    "Ние" не ја нападнавме. Ја нападнаа некои, а останатите сме згранати од планот за киднапирање.

На cresa-jagoda, RESANKA, Konfetka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Па што се најде повикана да ми реплицираш, кога исто ко мене мислиш?

16. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    998
    Ova se vika neizivean zivot. Op trop ke bega za maz koj ne go znae, vo druga drzava pa i deteto ke go nosi vo nepoznatoto. Zeno pa dali si ti normalna? Nema da zboram za mazot, bidejki se slozuvam so kazanoto od site clenki. Ke se svrtam na tebe i deteto. Od kade go znaes kakov e toj covek, moze e prevarant, narkoman, nasilnik... Vo nepoznato sekako odis, a mozebi i vo opasnost a svesno sakas i deteto da go vodis.
    Razvedi se, zapoznaj go dobro, pa pravi sto sakas. Ne mu stvaraj traumi na toa dete, ne mu go unistuvaj detstvoto poradi tvojta zanesenost, toa ima samo eden tatko i veruvaj koga ke porasne ke te mrazi dokolku go realiziras ovoj plan.

На cresa-jagoda, RESANKA, Abc07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Горе-долу сите ти кажаа тоа што сакав и јас. И да, пред сè не си човек, а камоли мајка. Ако го однесеш детето со тебе, маж ти ќе биде будала ако не те пријави и го земе целосно старателството над детето.

Што сè не ќе види и прочита човек... Жално.

На cresa-jagoda, sofi2107, elena.mak и 3 други им се допаѓа ова.
  18. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    @Izabela1965 А што му фали на мажот твој што сакаш друг?
    Чисто ме интересира.:D
    Ти да не си тераш мајтап со нас?:^)

На RESANKA, Dadusicka и Milobebence им се допаѓа ова.
  19. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    998
    Vo vakvite situacii obicno nisto ne mu fali na mazot, tuku taa pravi taka od "uzur" kako sto se veli kaj nas. Da e los ili nasilen covek ne bi se osudila na vakov cekor. Ke gleda da se spasi od situacijata i ke misle za najdobroto na deteto, a ne da bega za nekoj drug.

На cresa-jagoda, RESANKA, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не можеме да знаеме зошто сака да го направи тоа, бидејќи не кажа.

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.