Во врска со темава, имам пријателка и скоро секое гледање ми кажува како женетиве мажи му досадват премногу, слободните не. Шо е работава луѓето зошто се женат како го замислуваат бракот не знам...
Мажите не се женат за да имаат сопатник и партнер, туку за да имаат слугинка по дома која ќе им го гледа потомството и која мора да шири ноге секоја вечер. Маж шо те сака и те цени, не прави така. Ама криво ни е општеството. Шо ги учи жените да премолчуваат на се и да трпат секакви срања.
Не работам заради малата бидејќи во местово нрмаме градинка а нема кој да ја чува .... мајками би ме ппдржала примила ама после сите глупости што ги направи на човрк како таткоми нрможам да простам друг немам ни брат ни сестра сама сум
Ти треба да сфатиш дека никој човек не заслужува да биде сам. Зарем не заслужува мајка ти да има пријател во старите години со кој ќе го поминува времето? Зар ќе ја осудиш сама да биде во староста, сама да умре? Не биди себична. Остај ја мајка ти на раат, и гледи реши си го твојот проблем. Спакувајте се и бегај кај мајка ти.
А тоа жениве не го осеќат? Јас мажена не сум ама мислам ке осетам со каков си имам работа... И тие знаат ама чекаат деца да дојдат и илјада обавези да се вадат на тоа дека неможат да се разведат
Нашиве институции многу не се замараат. А и од родителите не добиваат поддршка. И ќе си седат во лоши бракови.
Па баш оти не си мажена, затоа не разбираш. Мажите вешто го кријат својот карактер се додека не бидат сигурни дека те имаат во раце. После ќе им го видиш вистинското лице. Дај боже никогаш да не го осетиш тоа на своја кожа.
Па има 60 години она и плус човекот е женет што бара со женет човек.. сиг нема иднина сл него а и после само година од смрта на таткоми си најде друг она
Епа чим е женет тоа е друго. Ама слушај ме, мајка ти сигурно нема на 60г да се мажи пак. Гледај ти сега да се спасиш од тој клошарот, оди кај мајка ти. И на неа и треба некој во животот, немала никој и затоа направила грешка со тој човек. Кога вие ќе бидете тамо, мислам дека ќе го исфрли него од животот, оти ќе ве има вас, нема да биде сама.
Во подолгите врски сум приметила какви се, не чекаат сите во брак да покажат вистинско лице, ама овде браковите не се растураат заради комшиите шо ке кажат. А шо ке кажат љубовниците на мажите мање битно
Да брше таткоми жив без птоблем ќе се втарв он ми бршр најголрмата подршка у животов а мајками нз дали ќр ме прими птед некое втеме у муабет ме советивашр што о да направи мажот женатабтребало да прости и да има друга жрната требало да прости а жената нр смеела такви раб да прави
Па и ти курназ биди почни да искачаш нека лубомори он ке видиш како ке му биде немора да се онадиш искачај не седи дома шетај и се врти тркалато
Ова е многу лош совет. Посебно за жена, чиј маж може да има друга. Оти мажот чим изневерува, после дома жена си ја јаде жива дека и она изневерува. Иако жената не го прави тоа. Ќе и направи нешто лошо така. Најубаво е да го остави.
Се повеќе и повеќе вака ко че читам, и тие накршени розеви очила шо ги носам и верувам во некоја романтична љубов, се губи.. Изглеа че бидам првио маж со 20 мачки по дома.
Немора кажав да вара помалце дома повекке нека искача другарки повеке дружба ајтт ти ке се заврти овој дома а вака се курчи бидејки момата така го научила и така си тера така си е научен
Јас незнам зошто другите мажи мислат дека е навреда тоа шо ни викаат дека ќе завршиме со мачки. Па на нас, повеќето, ни е сон да завршиме со мачки а мажот три метра испод земје.
Имам само едно последно прашање на мажените во темава, не ви е криво кога ке видите дека некои жени од сопрузите се третирани како кралици ги сакаат ги поштоваат им удоволуваат се а вие во таков брак тапкате?