Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.808
    Допаѓања:
    34.678
    Мене па најмногу ме нервира кога некои што простиле неверство, и тоа што ги изневериле со другарки, солат памет.

Секако дека неверство не треба да се прости.
    Ако еднаш те изневерил, ќе те изневери повторно.
    Членката погоре еднаш простила неверство, и затоа мажот си има целосна слобода, знае дека ќе му прости.

На Feminka22, *Amethyst*, MG3 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.282
    Кој удрил еднаш и му е простено, удрил пак. Кој варал еднаш и му е простено, варал пак. Јас не познавам некој за кого вредела втората шанса. Верувам дека можеби постојат ама сигурно се многу ретки.

На Skorpija25, Feminka22 и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.193
    Допаѓања:
    7.745
    И да не го направи повеќе тоа. Неа сомнежот ќе ја прогонува постојано.

На MinnieM, Feminka22, MG3 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. halfasoul

halfasoul Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    280
    Каков сомнеж збориш ај шо тепал варал биднала више таа нема за шо сомнеж нели глеаш дека секој вечер ти ака ајванов шета до сабајле со две деца ебати ајванот шо пример на децата им даваш како карактер да бидат нели на децата татко е идол пример неможам да сватам шо понашанје е ова

На BrinetteGirl, Youknow и Gosh им се допаѓа ова.
  5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.193
    Допаѓања:
    7.745
    Се надоварзав на постот од членката @Angella7 каде што имаше пишано дека ретки се тие што нема да го направат пак тоа. Пишував општо за варење дека и да не извара пак, сомнеж секогаш ќе има тој што простил. Така да џабе и да се даде шанса и другата страна џабе да е верна кога неа психата нема да и биде мирна и нон стоп со сомнежи.
    Читајте малку на што се однесува мислењето.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    2.728
    @tigrica92 Што направи мила? Дали има нешто ново?
    Разгледав твои стари мислења за сопругот и после се што прочитав мислам дека друга нормална опција освен развод ти немаш.
    Ако и овој пат гурнеш се под тепих и дадеш шанса по 1000ти пат, следниот пат ќе биде уште полошо. Си штетиш самата на себеси уште повеќе со тоа што остануваш со него. И мене би ми било тешко, не викам не, ама на крај краева без секој се може..мора да се сакаме прво себеси па потоа некој друг !
    Ако ти не се цениш доволно и проаѓаш преку срања 100 пати, јасно му даваш до знаење дека и секој следен пат ќе замижиш и ќе простиш. Не сум против втори шанси, и јас сум давала, не сум некој што лесно се откажува, ама мислам дека овој човек шансите што му ги даваш си ги зема здраво за готово, нема напредок, нема подобрување! Мислам дека само на бетер ќе оди работава.
    Човеков не е за тебе и докажано ти е тоа повеќе пати, а ќе продолжи да ти се докажува и во иднина ако останете заедно. Не верувам дека он ќе се смени. Само празни зборови додека не попуштиш и после пак исто.
    Прочитав дека немате деца и дека пробувавте за бебче ако не сум грешка, ама искрено мислам дека тоа не се случува баш зошто тој човек не е за тебе.
    Ти посакувам се најдобро.

На tigrica92, MinnieM, queen19 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Си тргнала по него да видиш кај оди?

8. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    7.839
    100% те изневерува.

9. blue9

blue9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    11
    Nekoj da mi kaze kade gresam? Vo brak sum 3 godini i imame dete dve i pol god.Zapisana sum na fax i poradi toa sto nemam zelba toa da go rabotam uste go nemam ni zavrseno.Pred da imame dete zborev so maz mi deka sakam da mi bidat decata mala razlika eve primer 2-3 god.Koga ostanav bremena planiravme koga ke napravi 10 meseci da trgne u gradinka a jas na rabota.Maz mi bese povrzan mnogu so negoviot dedo koj pocina koga bebeto imase eden mesec.Od togas ne e istiot covek.Mi vika sedi doma za da ucis i da go zavrsis fax,jas mu kazuvam deka ne mozam so dete toa da go pravam barem da odi od 8-12 u gradinka.Sega ziveeme sami,samo on raboti no za nisto ne mozeme da se soglasime.Na nikoj ne veruva i nema doverba,deteteto kaj moite ili kaj negovite saka da sedi samo ako nekoj od nas e so nego,vo gradinka mi vika deka ne gi gledaat kako doma i ne mu bilo sigurno tamu.Vakcinata MRP se uste ja nema primeno zosto mu e strav deka nesto ke mu se sluci na deteto.Sega mu vikam deka decata ne sakam da mi bidat golema razlika da ja pustime da odi u gradinka,nema da mozam na dvete da im posvetam vnimanie on mi vika koa ke ostanes bremena ke pocne togas i sto ke pravis po cel den sama doma .Kako jas da sum sigurna vo toa koga nie pravevme muabet da trgne uste na 10 meseci.Jas stvarno ne znam kako da postapam.Se custvuvam deka deteto go koristam da sedi doma i da me zanmava mene. Spored nego problemot bilo toa sto jas sum nemala hobi i ne sum bila za nisto zainteresirana, a kako da imam zelba za nesto da pocnam koga nemam plata?Mu objasnuvam deka sakam cvekinja no i za toa treba pari...saksii..zemja..rasad itn. Kako da si pomognam?

На Zumbulche му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Запиши го во градинка оти за детето е тоа најдобро за да се социјализира, дури оди на градинка можеш да го дозавршиш факултетот ако сакаш подобра работа, ако добро заработува тогаш верувај не ти вреди да работиш било шо, колку за онака, каде не се плаќа и не се цени трудот и времето.

На Anaroz1, Skorpija25 и Anyshka им се допаѓа ова.
  11. blue9

blue9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    11
    Ne saka da odi u gradinka zosto mene ke mi bilo doma dosadno cel den doma sama, i ne im veruva na ucitelkite,plus nema primeno vakcina MRP zosto i na vakcinata ne i veruva. Jas ako se prasuvam ke odese od 10 meseci.

12. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Тогаш имате посериозен проблем, не може така, нека оди на психолог, утре дете ќе треба да оди на училиште, за таму како ќе оди без вакцина, втората мислам се прима од истата на 6год.

На Anaroz1, tinkerbell22, Aschenputtel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.909
    Допаѓања:
    89.583
    Па ќе најдеш и ти работа или ќе завршиш факултет, треба и ти да се дружиш со луѓе а не само дома и дете да чуваш.
    Не е тој единствен што има дете и се плаши, другите како функционираат цел свет... двајцата треба да носите одлуки а не само тој.

Детето не оди во градинка за да не ти е тебе досадно т. е да има со што да се занимаваш дека си невработена (facepalm) кој глуп муабет леле :|

На Anaroz1, MinnieM, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.492
    Мила што направи? Те гушкам.

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Не може вака.

На Anaroz1 и tinkerbell22 им се допаѓа ова.
  16. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.370
    Nema ne saka da te primi,ke mora zasto i ti si zakonski naslednik koga pocinal tatko ti.
    Napavivte ostavinska postapka?

17. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.492
    Девојката нема ни брат ни сестра како што прочитав значи е законски наследник ама за жал по смртта на мајка и зависи до тестаментот ама најчесто е вака. Сепак нека направи муабет немора да се во некој вау однос ама да се смести негде.

На riba79 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.808
    Допаѓања:
    34.678
    Точно така, законски наследник може да биде по смртта на мајка и, ама сега што и е најпаметно да направи се зависи од нивниот однос, дали може да живее кај мајка и, може не се во добри односи.
    Најдобро да си се консултира со адвокат.
    Ако е ок мајка и, може да си седи таму.

Со ваков маж тешко да се живее.

На riba79 и Purelove92 им се допаѓа ова.
  19. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.370
    Zakonski naslednik e koga umrel tatko i,ako kukjata bila na nego ili na dvajcata.

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.808
    Допаѓања:
    34.678
    Ама не и единствен.
    И мајка и е законски наследник.
    Од искуство кажувам, да не одам оф топик.
    Треба оставинска постапка.
    Најдобро со адвокат да се консултира, ќе и објасни.

На riba79 и Purelove92 им се допаѓа ова.