Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.396
    Погрешно!
    Љубомората е знак колку си несигурен во себе.
    Повеќе говори за твоите фрустрации, отколку за љубовта што ја имаш за некого.
    Може дури воопшто да нема врска со партнерот и неговиот однос кон тебе.

И не ја мешајте љубомората со изгубена доверба во другиот. Тоа се скроз различни работи.

На deniz333, Mumoftwo30, tina2018 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    876
    Во ред ако ти така мислиш, но јас не мислам :)

3. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.396
    Не е мислење.
    Стекнато искуство ми е.

Моето семејство ќе се распаднеше во еден период заради љубомора. Среќа па се надмина тоа.

На Mumoftwo30, tina2018, SummerGirl и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    251
    Ние за други работи се расправаме никогаш за швалерисување.

5. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    3.764
    И ние, па се разведовме.

На JustBeautiful, LiquidLuna, Autumn Love и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ddevicca

Ddevicca Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2023
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12
    Zdravo na site
    Vi brak sum 3 god.Vo vrska bevme 6g.Znaev deka si imam rabota si malku "tersene" covek, ama ispadna deka ne e ic malku.Dodeka bevme vo vrska go sakav, a sega mislam deka se mi e na -off- i zatoa e zasluzen toj.A mnogu mi e krivo bidejki nesvesno ostanav so nego od strav da ne ostanam sama(a sega ete ti trpi pshicko nasilstvo recisi sekoj den).Znaci sekoj den ima da se skara za nesto,znae i da opcue sat pat i toa za gluposti,a jas ne sakam da vrakam mnogu bidejki ne sakam deteto da gleda i slusa.Duri i pred majka mi imase hrabrost da me narece -nenormalna.Dzabe i da pravam muabet znam deka se ke bide isto ke si tera taka.Na razvod ne pomisluvam ne sakam deteto da mi trpi posledici bidejki e mn povrzana za nego.Ali ako situacijata se vlosuva neznam do kaj ke izdrzam a i mi strav bidejki e finansiski stabilen a jas ne bi mozela da ziveam bez kerka mi.

На tina2018, Belo krilo8, Unikat_1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. CheekyChick

CheekyChick Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    51
    Звучи тешка ситуацива, искрено, заслужуваш мир и почит, а исто така и твојатс ќерка. Ако останеш во токсична средина не е добро ни за тебе ни за ќерката. Ќе ве повреди оваа ситуација.
    Ако работите се влошуваат, треба да почнеш да размислуваш што е најдобро за твојата ќерка и за себе. Пробај обрати се до пријатели или блиски ако можат да ти помогнат некако. Финансиската стабилност е важна, ама верувај твоето ментално здравје и на ќерката се уште поважни.
    Не дозволувај стравот да бидеш сама или финансиите да те спречат да најдеш подобар живот.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Belo krilo8

Belo krilo8 Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Епа не е се така црно ,пробајте да разговарате, нурнете во неговата психа и емоции пробајте да разберете,да комуницирате да одново изградете поверење и љубов зошто бракот е подвиг и голема одговорност, детенцето е благослов давајте си позитивни мисли и трпение ќе помине кризата или вашите гледања на работите а бракот може да биде уште подобар или да го напуштите што не ви би препорачила ниту заради вас ниту заради детето и самото семејството верувајте семејството е се без него човекот е пустина, ништо и никој ,борете се за највредното а тоа е вашата фамилија кога тогаш ќе го добиете она за кое и сте започнале.
    Ви посакувам успех и среќен живот во бракот.

На JasBee11 и Ddevicca им се допаѓа ова.
  9. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    4.456
    Најдобро во ситуацијава е развод. Психичка тортура е ова. Никој не треба да ја трпи.
    Ако не можеш да издржиш веќе, разведи си се, а за работа ќе си најдеш било каква дур застанеш на нозе финансиски, а потоа барај си и подобра работа.

Не дозволувај вака да ти праби. Кај на тебе, па и на детето ќе му го уништи животот со вскви притисоци и расправии.

На tina2018, SummerGirl, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    804
    Ве читам повеќето и се чудам. На проблем “ме погледна криво” советувате ОДМА РАЗВОД. Сериозно сите вие со вакви совети исто би постапиле да сте во таква ситуација? Искрен совет да дадеш некому е да разговара, да проба да смени нешто, можеби партнерот има некој проблем што го мачи па не сака да го сподели од причина да не се грижи другата страна, па несвесно повредува. И мажите имаат потреба некој да ги праша, некој да ги ислуша, советува, помогне, разбере. Толку сме разгалени ние жените што ретко која го прифаќа овој факт.
    И да, верувам дека една жена со вистински терор, со вистински проблем и жена која пробала се за да тој брак опстане - ке си замине сама, веднаш. Без да бара совет на форум “што да прави”. Без разлика на се.
    Да имаме малку повеќе емпатија кон другата страна, да пробаме да разбереме, да пробаме да помогнеме, да се избориме со некој проблем, да спасиме брак. Пробај, бори се па ако не иде, тогаш разведи се. Тоа е најлесно.

На Feniksgirl, eliesaab, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.502
    Допаѓања:
    2.824
    Долга и широка ќе ја направиме темава, прво кој како и од каде стапиле во брак. Во денешницава стварно има лупање во празно уште додека се во врска. Нестабилни девојчиња ама пусти менталитет. Ќе се мажам и готово. И после аман што да правам по форуми, сакам да си дремам на фејсбук...

На Unikat_1 и Iva.T им се допаѓа ова.
  12. Ddevicca

Ddevicca Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2023
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    12
    Vi blagodaram na site za sovetite, posebno na tie sto mi dadoa nadez i navistina e taka,takvi soveti od bliski licnosti ne dobivam sto davaat vetar vo grb :) Fala vi uste ednas pozdrav :)
    P.s I navistina ne e se taka crno,veke nekoe vreme sme.vo podobri odnosi.

На JasBee11, t.a.m., Belo krilo8 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    367
    Ако се работи за група со повеќе колеги и колешки, тогаш е океј
    И ние имаме група, каде што кажуваме трачеви, си праќаме гифови кои се related to work
    Кафина со колеги не практикувам, и не одобрувам баш,еден на еден.

14. Belo krilo8

Belo krilo8 Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Многу ми е мило и заради вас и заради вашите блиски верувајте се е минливо и секој минува низ некакви кризи, нека не ве лажат за перфектен живот и брак , но едно е јасно тоа е животот и многу работи се поправаат а бегањето е само за кукавици.
    Убава вечер

На eliesaab, JasBee11 и Ddevicca им се допаѓа ова.
  15. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    3.764
    За насилство пријави во полиција и во центар за социјална работа.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. t.a.m.

t.a.m. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    218
    Ova ti bese skroz na mesto poslednata recenica najpametna

17. BebeSofi

BebeSofi Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    27
    Како да му кажам на сопругот без да го навредам. Дека од догодина како што тој си има планови да се преселиме со децата во куќа кај што се свекор,свекрва (и во друг град). Па и тој да патува 200 км на работа. Јас сама да поминувам со неговите (а толку неразберни стари луѓе се). Ќе има денови кај што ќе заглави 2-3 дена на работа надвор од дома.
    Ама еве јас и покрај сето разбирање спрема неговите не сакам да живеам под ист покрив. (Него му се родители ама не свака некои работи) Советувајте ме жени . Како да го решам.

18. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    227
    Разговарај со него и прашај го за друга опција дали постои за да не живеете со неговите родители.
    Ќе кажеш во индиректна форма ако не сфати ќе одиш на директна ублажена форма, без да звучи како навреда.
    Пошо на крајот ти ќе остануваш повеќе денови на само со нив, он не толку.

На Трагедијаупмм и eliesaab им се допаѓа ова.
  19. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    5.209
    Вака

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    804
    Па веројатно ваква одлука не може, не треба и не смее сам да донесе.
    Мора договор помеѓу двајцата.

На NPN, JasBee11, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.