Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. blue9

blue9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    12
    Во брак сум 3 години. Со сопругот живееме посебно од неговите родители.Моите родители сакаат да се дружат со нив,одаткај нив на гости, ако дома нешто произведат им даваат.Свекрва ми правеше операција во ноември,мајка ми секој ден и се јавуваше.Кога се врати дома,беше два пати да ја види.Моите мене ми викаа да одам да и помагам,ако треба јадење,садови да измијам,било што да не ја оставам,има кога да одам кај нив и да и помагам кога и е најпотребно.Сега свекрва ми е дома,уште на боледување но се движи нормално.Денес бевме кај моите на ручек и мајка ми ми вика па мислев ќе дојдат свекрва ти на гости да се видиме да поседиме и така се слободни,јас и кажав дека мене не ми рекла ништо.После отидовме кај свекрва ми на гости и таа само кажа дека ќе одела до кај мајка и толку. Само сакам некаде да напишам дека се осеќам бедно и во средина. Џабе моите се потценуваат,се ставаат на последно место кога тие од другаата страна не го ценат тоа

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.217
    Извини за коментаров, ама не гледам потреба твоите да се дружат со сватовите. Доволно е само за повод. Важно е ти и маж ти да се согласувате.

На Трагедијаупмм, minne992, NPN и 7 други им се допаѓа ова.
  3. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    83
    Апсолутно се согласувам со коментаров, ти и сопругот сте најбитни. Сватовите меѓусебе за поголеми настани, и тоа ако сакаат. А и тоа е сепак меѓу нив. Колку се дружат или не нивно е.

На Трагедијаупмм и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.614
    Допаѓања:
    39.727
    Јас стварно не гледам проблем и зошто мислиш дека твоите се потценуваат

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    3.780
    Кажи на мајка ти да се договара она со свекрва ти, а не ти. Тие две се на исто рамниште, ако им оди муабетот ќе се видат, ако не - не. Чувај си го раатот.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    712
    Не значи дека не го ценат, можеби периодов повеќе се фокусирани да заздрави побрзо свекрвата.
    Во комуникацијата меѓу нив две ти не се мешај. Тие две нека си се слушаат и договараат не преку тебе да не испадне на крај расипан телефон од типот реков, не реков, ти погрешно разбра или погрешно си пренела некој муабет.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.367
    Допаѓања:
    22.215
    А да прашам, зошто ти да и помагаш? Маж ти кај е? Маж ти шо и е син не и помага, ти ќе и помагаш. Ајде бе.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.217
    И јас бев фина и културна (така ме советуваше татко ми) и на крај стапот го јадев. Не ме интересира свекрва. Исто како да ја немам.

На tina2018, Aschenputtel, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.