Во брак сум 3 години. Со сопругот живееме посебно од неговите родители.Моите родители сакаат да се дружат со нив,одаткај нив на гости, ако дома нешто произведат им даваат.Свекрва ми правеше операција во ноември,мајка ми секој ден и се јавуваше.Кога се врати дома,беше два пати да ја види.Моите мене ми викаа да одам да и помагам,ако треба јадење,садови да измијам,било што да не ја оставам,има кога да одам кај нив и да и помагам кога и е најпотребно.Сега свекрва ми е дома,уште на боледување но се движи нормално.Денес бевме кај моите на ручек и мајка ми ми вика па мислев ќе дојдат свекрва ти на гости да се видиме да поседиме и така се слободни,јас и кажав дека мене не ми рекла ништо.После отидовме кај свекрва ми на гости и таа само кажа дека ќе одела до кај мајка и толку. Само сакам некаде да напишам дека се осеќам бедно и во средина. Џабе моите се потценуваат,се ставаат на последно место кога тие од другаата страна не го ценат тоа
Извини за коментаров, ама не гледам потреба твоите да се дружат со сватовите. Доволно е само за повод. Важно е ти и маж ти да се согласувате.
Апсолутно се согласувам со коментаров, ти и сопругот сте најбитни. Сватовите меѓусебе за поголеми настани, и тоа ако сакаат. А и тоа е сепак меѓу нив. Колку се дружат или не нивно е.
Кажи на мајка ти да се договара она со свекрва ти, а не ти. Тие две се на исто рамниште, ако им оди муабетот ќе се видат, ако не - не. Чувај си го раатот.
Не значи дека не го ценат, можеби периодов повеќе се фокусирани да заздрави побрзо свекрвата. Во комуникацијата меѓу нив две ти не се мешај. Тие две нека си се слушаат и договараат не преку тебе да не испадне на крај расипан телефон од типот реков, не реков, ти погрешно разбра или погрешно си пренела некој муабет.
А да прашам, зошто ти да и помагаш? Маж ти кај е? Маж ти шо и е син не и помага, ти ќе и помагаш. Ајде бе.
И јас бев фина и културна (така ме советуваше татко ми) и на крај стапот го јадев. Не ме интересира свекрва. Исто како да ја немам.