Има ли шанси да се одделите? Многу се нервирам кога читам вакви случки. Или да се одделите или да си одиш. Тешко да го придобиеш маж ти.
Јас имам кај да си одам, имам и кај моите кај да седиме ние... Имаат и неговите финансии (притоа стекнати со пот и од мојот маж ) можат да ни направат и куќа аама не сака маж ми да им викне
Свекор ти и свекрва ти се манипулатори. Не очекувај да ти направат куќа. Земи го маж ти за рака и кај твоите. Што толку им пречи кај тебе?
да добри сме зошто тие пари што ги стекнаа се заедно заработени со маж ми а не се само нивни да си ги присвојат!
Ако не сака да дојде со мене не ни мора, еден ден ќе се освести.... Не знам уште кога ме побара за жена се налути не му збореше неколку дена и после тоа правеше невкусни шали за зошто ме земал и што уште не.. Откога се породив почна она да му се прави мајка на детето па да ми наредува јас што да правам и како треба да правам, а сеа како што е пораснато детето не го гледа како свое туку како од улица само му се дере, не сака да го почува ни за до продавница да отидеш на 5 минути, неколку пати им се има случено и да го мавнат де шамар, де го кубат и т.н... За маж ми што да зборам како маќеа да му е му се понаша и овој пак потпаѓа под нивно..
Шамарчиња и стискање на раце не е нормално, обавезно пријави во полиција и бегај кај твоите. Секој знае што прави, ако ја напаѓа тој го прави тоа намерно, само што она нон стоп му простува па овој зема сила. Абе што е ова со тепање во, ајде оди си од таму, не ти треба никој да ти тепа дете. Исто и мене, тоа доаѓа од свекрвата, не од жената.
Па најдобро би било да може да живеете одвоено, но тоа најверојатно не е можно и ако е треба време, дотогаш јас предлагам да не влагаш во кавга со старите но за себе, дете и твојата фамилија ќе си ставиш граници и цврста ќе бидеш во тоа. Со сопругот ќе си разговарате кога двајцата ќе сте со ладни глави. Тој сакал не сакал си има сега своја фамилија и таа треба да ја гледа и води. Во случај на вакви проблеми тој треба да балансира, секако не е добро да зазема страна, тоа не барај. Апсолутно не коментирај пред него за неговите навредливи работи. Ова ќе треба трпеливо и тактички да го одиграш. Нема да е лесно зашто гледам немаш подршка од него.
Душо немој многу да слушат се што ќе ти каже некој. Овде секој брак според членкиве треба одма на развод да оде ама секој си знае дома. Значи ти немаш и кој знае каков проблем само треба време и простор за разговор да го решиш проблемот ок
Треба да разговараат сите партнери, најголемите проблеми произлегуваат од немање добра комуникација или народот рекол немаат разбирачка, ама за некои нешта не вреди и не мора да се збори. Тој самиот треба да знае дека треба пред се да си ги заштити сопругата и децата, дека сега тие му се примарно семејство, а не неговите да им ги тепаат децата и тој да не реагира и таа еве да не реагира, не сфаќам. Иако ете таа вербално реагира се жали, каде е тој да реагира, да се постави како прав маж? Не си во право дека немаат кој знае каков проблем, имаат голем проблем, се вика незрелост од негова страна и неспремност за брак, за сопруг и татко- родител.
браво за коментаров. Предобро кажано и формулирано. Тоа е незрелост од негова страна! Со мајка му не е венчан.
Така е не е венчан со мајка му или самиот ќе разбере или тешко во иднина дека за било што заеднички ќе се разбираат околу нивната фамилија и детето. Најголемата жртва на овие расправии е и ќе биде детето, нажалост.
Епа затоа шо има уште луѓе кои веруваат дека родителите и бабите дедовците треба да имаат авторитет кој се ,,постигнува со ќотек" *да требА да имаат авторитет ама не се постигнува со тепање во никој случај.
Тотално се согласувам, каков е тој ''авторитет'' добиен со присила? Жално е да се верува дека тоа е воопшто авторитет, заслужен авторитет. Вистински родител и одговорно родителство не се станува и постигнува со наметнување на првиот вид на ''авторитет''.
За жал уште кај нас ги има тие работи и тоа најмногу затоа што имаме мамини синчиња колку ти душа сака...