Ќе прашувам маж за да купам нешто на мои. Купувам и крај, што има да го прашувам, единствено ако не работи па мора маж и' да и' даде пари, друго нема, со мои заработени пари што сакам и на кого сакам ќе купувам.
Маж ми најчесто е известен пред да купам за мислење дали е убаво, а не за дали да купам.. или у краен случај да прашам Ова океј ли е за цената ама па ова... Јас на другарки децата купувам *без да прашам* не па за внуците.
Ти да си го менуваш однесувањето спрема него уште од сега. Не нагло, туку постепено. Поклон е најмал проблем, општо не ми се допаѓа однесувањето/контролирањето. Нема што да полагаш отчет, дури и да не работиш (ако ти е таква ситацијата). Земи си ја слободата што ти следува, жена си му. Единствено ќе сфатам да си некоја што го цеди безобразно, па да реагира. Не знам колку далеку ти се внуците, ама често да одиш да си ги гледаш. И комуникација обавезно со свои, дружи се, биди блиска. Поинаку ќе те гледа, ќе се спастри.
Ако си финансиски независна и не зависиш од неговите пари, едноствно одиш и купуваш. За на комшии децата купувам ако нешто ми се допаѓа, не пак за мои внуци. Мојот само знае да ми каже ако ,, потфрлам “ во изборот и да ми каже можеше поубаво, друга боја и слично. Незнам зошто ќутиш и не го прашаш што е проблемот.
Neznam kakva e vasata situacija ama eve jas za vnucite na mm ne mu davam da kupuva zasto oni od kako se rodi moeto dete kasicka mu nemaat kupeno . Edino na krstevka i na rodenden poklon. Prethodno kupuvavme za se ama posle ova ima zabrana da kupi bilo sto osvem poklon za rodenden ili povod . Mozebi i mt ima nekoja zabeleska ili nesto sto primetil i ne mu se dopaga
Од ова помизерно и поодвратно нешто нема!!! Да ги казнуваш децата за „грешките„ на родителите?! Што побогу ти згрешија децата!?
Ne ja znaes celata situacija za da sudis. Ova bese na kratko i nemam namera da se objasnuvam za toa. Decata ne mi zgresile nisto. Ednostavno so taa familija nit se gledam nit se sretnuvam osvem na oficijalni nastani , a mm me podrzuva zasto znae kolku ja ima sjebano rabotata snajka
Не сум вработена па затоа така прашувам. Полесно би било да имам "свои" пари, тогаш не би бил прашан.. Ептен е долга и широка нашата, он за се е таков сака да контролира, ограничува ама и за ова ли пак?.. Ретко ги гледам од причина што тие ретко доаѓаат кај нас и мм нејќе да одиме. Ама да сум некоја трошаџика ќе разберам, јас и за мене ептен ретко купувам бидејќи знам каков е. А најјако е кога ќе почне да вели купи кој ти брани, демек се ми е удоволено и ред такви работи. Не знам дали себеси се лаже или мене сака очите да ми ги замачка.. А за другарки да не збориме. Не сум ги видела од нивните свадби, се му велам ајде да појдеме со нив да излеземе ама не, немало што муабет да прави со нивните мажи бидејќи не ги знаел..... Се породија тие јас уште децата им ги немам видено... И кога ќе му кажам оти сакам да одам да ги видам одма ќе почне оди кој ти брани.... Ама сама да сум отидела тој немало што да оди таму, велам јас сама ли сум, за сама да одам.. И само така вели на муабет нели.. Оти како што е љубоморен мислам дека нема да ми дозволе сама да одам а и ако одам тогаш побетер ќе е. Одма прашања што муабет сме правеле и според него другарки кога ќе се виделе ги озборување бившите, па и ние тоа ќе сме го правеле.. Не знам како да се поставам веќе, крива сум што сама дозволив ваков да стане. Премолчи за ова, за она и сега?....
Sega da ides i da si najdes rabota, zasto ne rabotis ? Mada i ti imas pravo na negovite pari ili ostaj go neka se pere neka si gotvi se sam..te vrzuva li nesto za ovoj covek sto si uste vo brak so nego? Da ima pricina da ama sto vikas ti za site e stipsa... Kako trpite vakvi luge ne mi e jasno sto kutite na se i ne se sprotistavuvate?
Напаѓајте ме колку сакате. За децата од едниот девер сакам да купувам. За тие од другиот не. Како што он има деца, имам и јас. Маж ми нека им купува. Од мене ништо нема да добијат. @Buttermilk најдобро е да најдеш работа. За да не мора низ нос да ти вади некои работи.
Ти имаш многу поголем проблем од поклон за внуците, не знам дали си свесна. Ова не го велам со лоша намера. Но ако ете тоа не е тоа што ќе ја преполни чашата, до утре можеме да ти даваме совети како да купиш. Дури и да се вработиш ( претпоставувам и за тоа ќе прави некаков проблем : кој ти звони од работа, за кај се нашминка толку и слично) маж ти пак ке си биде гад и простак, извини на изборот на зборови.. Почни другачије да размислуваш, во смисол на дали си среќна вака.
Не си дозволила ти таков да стане, таков бил, роговите си ги покажуваат после ставање потпис. Да си најдеш работа најарно, посамостојна ќе си.
Ти имаш поголем проблем од тоа што си пишала за купувањето. Ти имаш проблем со љубоморен маж, ајде да не се изразам уште полошо, и не, не си крива ти дека станал таков, тој бил, е и ќе биде таков душо и нема да го сменеш. Тоа е жалната вистина. Имав јас таков бивши, баш од тоа дека мораше секаде заедно да одеме, сама никако, и да одев, после кој ќе го слуша со саати и ајде ќе баталев само мир да има. Најголема грешка моја. Си зема тој сила и полека останав без другарки. Среќа баталив навреме. Зошто не работеш? Ама и да сте договорени така, мора да има причина. Еве јас после породилно дадов отказ. Нема кој да го чува малиот оти одев и 2 смена и саботи и празници и се откажав. Здравје, ќе почне есен на градинка, ќе се најде нешто и ќе продолжам. Работам од 22г, прв пат сега на 35 сум дома, ама мораше така. А без пари не сум оти јас чувам дете кое е наше, не само мое, не го донесов од дома и одржувам дом, а тој работе. Што сакам ќе купам како и порано оти и јас имам право на тие пари, јас се жртвувам за детето и сум без стаж неколку месеци и да ми каже вака или така со парите... па секој е свесен за трошење, не си побарала кој знае што. Дури мм повеќе троше, јас поштедлива и секогаш вика да си земам она, ова, јас нејќам ако не ми е стварно потребно. За другарките, да си одржуваш контакт, верувај ќе останеш сама, на пат си кон тоа оти тој манипулаторски тоа го средува. Излези сама, и ние не дружеме со мажите, така почнавме за поводи и сами со деца одеме. Ништо страшно. Согледај си ја повеќе ситуацијата, ако ти треба помош, разговор ако имаш мајка, сестра, не се затворај. И научи да се спротивставеш. Знам, може се плашеш оти ако кренеш глас, тој уште поагресивен ќе станува, ама вака си само во вртлог.
Немањето работа е меч со две острици покрај ваков човек. Не седи дома, станувај и работи. Ако ништо друго, покрај парите и самодовербата нема да ти е падната. Дополнително е што ќе се социјализираш. Во молови постојано бараат продавачки и не верувам некој да те одбие оти стално фалат луѓе.
Секогаш мора да има некоја позадина зашто машките се понашаат така спрема жените. Би сакал да ја чујам приказната позади таквото понашање? Неверство во минатото, допишување со бивши, лаги, недоволно комуникација? Сум минувал низ истото тоа и јас и затоа и ми е чудното таквото понашање. За све има компромиси и заеднички решенија. Секогаш кога пишувате нешто обидете се и вие да го кажете тоа што го криете со цел да да се изнајде решението.
Ох какви ненормални има... И читав мислења, 6г го трпе. Досега не можела да најде нешто? Сигурно не и дава да работе оти таму има и други мажи. И да почне, ќе и оде пред работа, ќе ја чека, па како се облекувала, па шминкала... за кој тоа? Оф тешки психопати, зошто дишат уште воздух не знам.
Ок, кај стоат парите? Земи, купи и барај си уште. Нели се ти е удоволено ( според него ), прај шо сакаш. Другарките не мораш со него да ги гледаш,иди сама. Јас имам и мажени и немажени другарки, па не секогаш го влечкам со мене кога се гледам со нив. Што муабет сме праеле, никогаш не сум била прашана, 200% не се замара ама ко ќе праша твојот кажи За шопинг, за деца, за одмори. Шо се замараш до толку? Тоа што е манипулатор е проблемот. И не знам за шо си крива. Таков е човекот , не си го ти родила и воспитала па да бидеш крива.