Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.420
    Понекогаш ми е срам што сум машко од вакви машки. (facepalm)
    Така ли се покажува љубов, со забрани.
    Ако некоја сака да те изневери врзи ја дома за кревет ќе те изневери ќе најде начин.
    Ако сакаш некој ќе го пуштиш да биде среќен, ќе му дадеш слобода.
    Она на него истото да му го каже ќе послуша?
    Разбирам да се грижиш за некој и да речеш те молам јави се кога ќе стигнеш да не те мислам, а не и да му браниш да отиде.
    А од кај знаеш дека мажите на другите членки ги изневерувале? Ги виде? Или недај боже со тебе ги изневериле.:o

На Waverly Raven, Camille84, Трагедијаупмм и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.207
    Допаѓања:
    17.880
    Членките советуваат развод таму кај што има физичко, психичко насилство, коцка и болна љубомора. Што е тука погрешно?
    И јас моите деца така би ги советувала.
    Ене ќерка ми ја чувам како капка на дланка, вложувам во неа во образование и се и на крај некој ропак да ја чува затворена дома и да не и дава да биде свој човек?
    По твое маж ми не ме сака што имам потполна слобода во бракот? Ако нема доверба во бракот пиши пропало. По напишаново ова не е нормално однесување од маж и, не и дава да диши буквално...
    @_Naumche_ да се надополнам. Баш така. Јас ако ако сакам да му го видам умот на маж ми , ќе му дадам слобода. Ако има искушенија да видам дали ќе остане верен. А не да го чувам дома затворен за да биде верен....

На Nausicaa, Guns N` Roses, smooch и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    26.240
    Епа ние ти кажуваме дека твоето мислење е многу погрешно. Ти како маж немаш доживеано како е некој да ти забранува шо се вика да дишеш. Неможеш да знаеш како е да пропаѓаш покрај таков човек.
    Затоа најдобро и е да се разведе. На него чим не му е жал и грев така да и прави, верувај дека нема да се смени.

4. Buttermilk

Buttermilk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    29
    Седиште го трпам од немај каде. Немам никого на кој можам да се потпрам, буквално никој. А каде да одам без скршен денар и без работа. Да работев ќе беше далеку подобро ќе имав и за стан а вака како

5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    898
    Во никој случај не се сите мажи манипулатори.Има и многу подобри од тоа,затоа ја советуваме.Да имавме такви како нејзиниот ќе кажевме да си трпи

На Трагедијаупмм и _Naumche_ им се допаѓа ова.
  6. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.420
    До некаде и во право се кога ќе погледнеш на околу поголем процент од мажите се такви.
    Ако не си таков нема што да си ставаш такви навреди при срце.
    И не ги брани тие мажи, утре може ќерка ќе имаш (или веќе имаш), за жал се посуров и посуров е светот, особено ако си женско.

На TrueToMyself, Трагедијаупмм, Aschenputtel и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Buttermilk

Buttermilk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    29
    Тој се однесува како најмногу да ме сака и се би направил за мене ама всушност не е ни свесен дека само ме дави со неговото понашање. Му сметаат и социјалните мрежи, доверба нула вели дека тој и на сопствените очи не им верувал. Причината била што во минатото се имал видено и лаги и превари. И мислам дека вака се понаша само заради тоа што знае оти немам каде да одам.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    14.561
    Не си трошете зборови за џабе, сите си кажавте убави совети.

Комфорт зона, 5 години да не работи жена, потенцирам жена - ќе се снајде. Ако ништо друго ќе има една скромна заштеда, ако веќе има слобода да купува за домот. Од средствата за хигиена ќе си разреди фино лепо, ама ќе скокне едно купување. Кој сака наоѓа начин, кој не - изговор.

И не е срамота жените да бидат стари моми, неголи да се мажат за селото (во наводници, болдирани) да не ги оговара. Оти натака ми оди сето, бегање од еден и мижејќи скок во друг проблем.

На TrueToMyself, baby-star, Трагедијаупмм и 8 други им се допаѓа ова.
  9. pance24

pance24 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Каде сум напишал за тоа да биде цела ден дома и да биде роб?
    Напоменав само во врска со тоа што сака да си работе и да се обиде да изнајде компромис.
    Секој си ја сака својата слобода, секој си сака да искоче со другари и другарки. А и јас од страна на мојата бивша сопруга бев приморан да немам другарки или да се дружам со нив или да ги имам на фб во пријатели али ипак во ред е, прифатив некако од нејзина страна. Ме контролирала али и ми помагала во секое поле и ме поддржувала.

Сепак никаде не сме си забранувале да искачаме со поблиски.
    Но лошто е тоа што кога некој ќе си земе преголема слобода и почне со тоа многу поголемо од другарство да прејдува со некоја друга личност. Тоа е стравот кај обајцата додека се во брачна заедница.

Мене многу побитно ми е тоа што идната сопруга што ќе ме контролира, прашува каде одам и што правам отколку да и биде сеедно. Ама барем за доброто е на брачната заедница тоа. За подолго времетрање на брачната заедница.

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    26.240
    Каде е постот на @Gosh ?
    И мене убаво ми текна на овој, цимолеше за секс а не и давал на жена му да дише. И сега тука ќе продава криви дрини.

На Biljarkata, Dentina и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.420
    Ако некој не сака да те изневери нема да те изневери. Нема потреба од забрани и такви глупости, кои ќе му ја уништат психата на другиот.

На Biljarkata, Трагедијаупмм, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    26.240
    Вреди вреди.
    Оти баш овие се примери за најс гајс.
    Ќе ти продава акл како треба и шо треба, а он бетер од сите.

На Dentina, Luna91, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    898
    Немаш можност да почнеш некаде на работа?
    Во нормален брак,со нормални две особи во него секој си ја знае границата и никој никого не контролира

На Трагедијаупмм, eliesaab и _Naumche_ им се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.756
    Допаѓања:
    27.174
    Ако имаш другарки да ти дадат за една кирија, се издаваат куп гарсоњери за почеток ништо повеќе не ти треба и најди работа било каде и спакувај се. Како тоа немаш каде? Имаш две раце, нозе. Па немаме сите сигурно останато од некој нешто некаде. Ќе се снајдеш побогу

15. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.207
    Допаѓања:
    17.880
    И јас го прашувам каде е, ама ако каже дека е со колешки на кафе му викам ок убаво да си поминеш.
    Вчера бев во друг град со школски другар и замисли ниту еднаш не го погледнав како сексуален објект, ниту маж ми направи драма од тоа.
    Мене не ми е сфатливо тоа болно контролирање.

На IRBBB, Трагедијаупмм, Aschenputtel и 2 други им се допаѓа ова.
  16. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.420
    Лелеее со др маж и тоа во друг град како така требало три дена дома заклучена без вода да те држи, сигурно не те сака штом така прави. :rofl:
    се шалам:!:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    26.240
    Абе на кој објаснуваш....
    Читај шо пишувал пред некоја година...

На Dentina и Luna91 им се допаѓа ова.
  18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.207
    Допаѓања:
    17.880
    И јас се замислив да ти кажам. Изгледа таквото не го боли за мене:rofl:

На _Naumche_ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.420
    Сигурно додека си била таму друга си нашол он за дома, пази таму собери со правосмукалка и види дали има влакно од коса што не е од твојата и дигни паника дома:rofl:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pance24

pance24 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Не се секирај разделени сме со нејзе, али ете покрај тоа и нејзината слобода пак и помагам финансиски.А и во комуникација сме на другарска база :P
    А и у друг стан под кирија е. Патем фала што ме потсети на тоа од пред некоја година, не сум знаел дека си имам следбеници :D

Сега ми е многу полесно и заради тоа и дадов совет од лично искуство за доколку има мали шанси да се спаси брак а не цело време да се менуваат брачни партнери.

A и патем барем јас и давав пари за да си нарачува и купува све што си сакала :D
    Можам комотно да кажам дека има поголема количина на гардероба од твојата :D

Ај кога ме распнавте на чатал, која е за на кафе на моја сметка па ќе дискутираме во живо.