Фала на сите совети и не совети.Инаку ништо апсолутно не се деси меѓу нас, цела ситуација се деси наеднаш во неколку дена интензивна комуникација и прекинување наеднаш дури да се свестам и разберам дека уствари тој никогаш нема да ја остави жената.Најверојатно е тоа, што јас не сум учена на вакви мажи и приказни, одамна не сум на ,,пазарот,, и се ми е ново. Првичните муабети му беа скроз на место, искрено одамна не сум ,,кликнала,, физички и психички со некој па затоа ,,залетав,,. Јасно стана кога рече дека ке си сркал што си надробил и тука мене ми падна криво и затоа прекинав комуникација. Што фајде иначе? Јасно е се
И да сака да ја остави жена му, не ти треба таков хаос во животот. Тој ако не е среќен, прво сам заради себе нека ја остави. Не си го комплицирај животот беспотребно.
Кога ќе го разбере жена му почнува интересното. Па како молат, па како не биле никогаш посреќни од кога се заедно итн итн. Тука само што читам ко со еден калап правени се
Како би реагирале кога сопствениот маж се прави дрвен адвокат на маса со мои луѓе и пријатели на татко? Се водеше озбилна дискусија, маж ми подржи човек на татко, кој не му мисли добро, со што ме срамни на нула. Му реков дека не личе, ги гледа неколку пати. Како би го сфатиле ова, нз после ова како би се понашала. Што би правеле на мое место?
Подржа наш бивш семеен пријател(поточно на татко ми, за кој се во конфликт) за кој вистина беше во право. Но каква потреба од тоа. Ме скрши мене. То е исто ко да седнам со мајка му и некоја личност со која е во конфликт. Побитно му беше правда да дели него јас и татко ми.
Лелее шмрц шмрц Човекот има право на свое мислење, а во случајов бил и во право, ти сама треба да ја прифатиш реалноста а не да те вреѓа тоа.
Веќе ти кажаа, ама да си знаеш и за во иднина кога ќе ти се пуштаат, такви се ептен многу, секој втор женет се пушта на се околу себе. Прво си проверуваш или преку соц.мрежи или преку евентуални познаници зошто сите кријат дека се женети а после цмиздрат демек биле нестеќни бла бла, само си бараат авантури и секс, ништо повеќе.
Ако е тој другиот во право зашто те погаѓа? Дека слепо не те поддржа ? Па ја би сакала повеќе таков маж да има став него да ми се залага за лажни подршки и лице правење. Не секогаш подршката е корисна некогаш вистината треба да се каже да се свести другат страна дека греши.
Никогаш не тргнувате од себе и не ставате самите во таква ситуација макар на 1 минутка пред да коментирате. Во најмала рака маж и требал да не се меша во таа манџа. Не мора во секоја манџа бибер да става. Такви работи не се за пред сите, евентуално можел на страна да и каже што мисли. Нормално е дека ја повредило, некои работи не се за пред цел свет, фамилија е фамилија и нормално да е повредена. Треба да му каже како се чуствува и друг пат да се воздржи во такви ситуации а не да се прави сезнајко и судија. А што ќе биде ако сега она се стави во позиција пред сите да брани "пријателка" на мајка му со која таа е во конфликт? Се разбира зошто е женско ќе биде крива затоа што го кажала и лом ќе ја направи.
Tocno taka. Mu rekov deka ako uste edna ova se sluci pred nepoznat svet da sudi maker bila I najgresna tolku od nas. Ete sfati deka zgresi, bil iskren no veke nemal da komentira, zal mu e so me povredil. Gi sredivme nekako rabotite.
Прво и основно напишано правило сметам дека не треба да зазема страна така директно и гласно против семејството и фамилијата. Нека замини дотичниот и зборувајте подоцна меѓу себе..
Никогаш не ми било јасно тпа слепо бранење нечии дејствија само зашто ти е фамилија.. кај нас секогаш ср кажувало јасно и гласно кога бекој греши. Па и јавно.
Многу драма за ништо. Како си сфаќате сѐ лично и изнудувате непотребни извинувања..баш непотребно во цела ситуација. Уживајте си во муабетите и не си правете од ништо-нешто.
Ако така лесно лаже за друг би се прашала колку е искрен со мене и колку зарди "мир во фамилија" ми има преќутено работи кои еден ден ќе експлодираат како вулкан..