Не би сакал пред некој што ретко го гледам или не ми е фамилија да се расправам и размислувам гласно кој што како. Би издржал да поќутам тогаш, а после тоа насамо би зборнале дали е или не е во право.
Јас колку што разбрав типот бил другата страна на приказната и тој бил во право а тате бил крив. Така да не е расправање пред друг, туку слепо следење на тоа дека за тате ме смее лошо пред никој макар не бил во право. Ако човекот бил во право не знам што толку трагично е мажот ми да му го признае тоа.
Добро еве да пробам на друг начин. Кој qр се меша и дели правда и зазема страна настрана од фамилијата? Не можи да почути или тоа ни е во сржта во генот да делиме правда и осудуваме сегде?
Можеби имаме други гледишта на работите ама лично мене не би ми сметало вакво нешто. Ако е татко ми во право а мојов ми правда друг е ќе виде големата ама да знам дека кај мои е грешката не би се лутела баш.. може човеков само му рекол : Во право си, и невестава одма скокнала зашто Тате е во игра. А бе ајде.. за ова ќе се карам со маж.. немам друга работа. Од тоа моите - твоите најмногу бракови се распаѓаат.
А јас па би рекол и постапил да сум и таа ситуација зашто зетот не си ќути и не се меша во нивни приватни семејни работи
Кога мажи седат на маса и тераат разговор (небитно дали е лаф муабет или за нешто поозбилно) ама баш не ситничарат како кога жените прават муабет или во случајов, слуша отстрана. Она си направила цел филм седејќи, па кој ќе е крив ако не мажот. А башка што нема потреба некој да се кани на семејни поводи ако веќе го сметаат за непожелен. Така да, семејни работи се едно и семејни покани на тој што треба и не треба е друго. Ама битно мажот да го окрка.
У секој случај мажот го крка пак ке кажам од машко аспект не се мешам у таа работа зашто раздор и нервози да праам
Ама како така за тате лошо да се кажи, а ако тате крив, битно мажот има да ќути оти ете шо го чека заканите се тука, толку има да биди од него ќе добие клоца у гз.
И тебе ти одговара да си како фикусче вака на страна.. јас не дозволувам така да се однесуваат кон мојот партнер.
да ми одговара бидејки сум странец во нивни фамилијарни работи доколку жена ми е уклучена партнерот тогаш на друг начин ке пристапам на темата
Штом си запознаен со ситуацијата твое легитимно ораво е да имаш твој став, особено ако си на правилната страна. Крај. И за снаи и за зетовци станува збор. И не, не сте странци во фамилијата.
Јас лично не би се пикала во такви муабети, посебно не пред други, небитни особи да се правам паметна. Свеки да е скарана со некоја и да е во најкриво она, не би се вмешувала да ја бранам другата пред рандом тетки. Не добивам ништо, не е моја работа. Многу сакав да исправам криви дрини порано, сега ми е битен раатот. Со маж ми се можам да си кажам мислење, но не мора и сите други да го знаат.