Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    885
    Добро е што до сега си издржала....Бидејки имаш кај да одиш не се мисли за никој да не ти е гајле освен за себе и детето....срам било што ќе кажеле комшиит.....море пакувај куферот и кај татко ти.Детето секако иде со мајката

На Skorpija25, eliesaab, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  2. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    1.499
    Ти благодарам, јас секако сум спакована само муабетот ми беше за со детето.
    Стварно имам големо трпение ама чим јас не можам повеќе значи не оди стварно работата

3. your-girl.-.friend

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    1.499
    Ти благодарам. Јас секако веќе сум спакована, битно ми беше за детето само.

4. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    402
    Ич не се секирај... Паковај се и оди си назад не се врти ... Не си ти должна никој да трпиш уште па кога си самостојна и вработена имаш кој да ти отвори врата ич не му ја мисли... се видело решението трпи ради децата на крај пак непочитувана и малтретирана... Детето со тебе и уживај

На Skorpija25, your-girl.-.friend, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    8.005
    Како дозволуваш вака да се однесуваат со тебе?
    Ни една минута да не се мислиш.
    А тој дека ќе се смени, нема. Ти и понатаму ќе имаш нервози.
    Заминувај што е можно побрзо.

На Skorpija25, your-girl.-.friend, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.472
    Допаѓања:
    12.170
    Не знам и покрај тоа од претходно, како воопшто си се вратила да бидеш со него, и зашто уште седиш таму. Пакувај се и кај твоите, не може да ти го земе така детето.

Те прочитав и знам дека си бремена, ама мислам дека треба да ги согледаш убаво работите во врска со маж ти. Пие а има добра душа, па и не работи, а ти си бремена, е исто ко “ме тепа ама ме сака”. Знам дека го сакаш, ама дека он го жали цело село, е смешно. Се надевам дека ќе успееш со програмата за самовработување и ќе се спасиш од таков маж. Ти посакувам се најдобро и лесно со бременоста.

На Калатеа, Skorpija25, naturally и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.913
    Ова е кога ќе каже жртвата супер е он ама магија му е направено. Ниту една жена да не се залажува со ова. Исто како да кажеме дека неверен маж не е крив туку таа со која варал.

На tambelina, naturally, DragonFly22 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    96
    Не знам колку години има детенцето, но од туѓи искуства на другарки кои се разведувале знам дека колку е помало детето толку е полесно за мајката затоа што без никакви двоумења од страна на судот и центарот за социјални грижи детето оди кај мајката. Освен ако мајката има психички нарушувања, нема каде и сл.

Една другарка се разведува а детето и е десет години, иако мислеше дека нејзе ќе и се додели, детето истрга долг пат од интервјуа во центарот за социјално, па кај кого сака - зошто кај другиот нејќе итн. Таткото во овој случај е страшен манипулатор, и покрај се што детето има изнагледано (ќотег и ужасни психофизички малтретирања) пак изјавува дека сака да остане со него.

Во ваков случај, најди си добар адвокат.

На your-girl.-.friend и JasBee11 им се допаѓа ова.
  9. your-girl.-.friend

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    1.499
    Детето е година и скоро 5месеци.
    Дефинитивно ке му биди подобро кај мојте оти таму шо се вели остаено е на Господ дур сум на работа.
    Адвокат Катерина од Битола.

10. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    96
    Штом е толку мало не може да ти го земе. За адвокат не знам кого би препорачала, еве членкиве ја наведуваат Катерина како добра, се надевам ќе имаш убава разрешница на ситуацијата, побрзо да се тргнеш од таа токсична околина.
    Ти посакувам многу среќа.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    238
    Господе Боже.
    Добро дали сте вие нормални ? Да трпиш вакво малтретирање во 21 век,2025 год??? Каде живеете бе луѓе? Читам и не верувам шо читам.. Како смееш да дозволиш со години да живееш со некој кој не те почитува ни трунка? Со коцкар ? Цц
    Значи собирај си ги парталите и вади жива глава додека можеш, ако не се цениш доволно самата себе, греота за тоа дете да расте со зависник! Секое добро ти посакувам:*

На M&M, Gosh, _Vera_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    9.617
    Вака, те читам и многу ми е жал. Прочитај уште еднаш што си пишала, и сумирај ги настаните. Како поминува времето, само на полошо и полошо одат работите. Повеќе проблеми, повеќе малтретирање, повеќе долгови. Не чекај веќе ниту ден, не си троши ни минута од времето во таа токсична средина. Спакувај се и оди си со бебето.

На Ѕвездена, Трагедијаупмм и JasBee11 им се допаѓа ова.
  13. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.957
    Дали сум само параноична или е црвено знаменце?
    Неговиот најдобар другар ни беше на гости си муабетевме расположени,и од нигде негде ѕвони телефонот,колега на сопругот,и му вели една особа сака да те слушне,сопругот го смени изразот на лицето веднаш во истиот момент кога слушна женски глас од другата страна. Бидејќи го слушнавме женскиот глас и јас и другар му и ние занемивме. Верувам дека изразот на моето лице беше ист како на другарот. Бев изненадена,да не речам шокирана. Бил колегата во кафана и пиел со неколку колешки ,па на колешкава и текнало да го бара маж ми(нејзин колега). Маж ми не знам да излегувал со нив да пие. Да биде уште полоша ситуацијата ,колешкава престана да зборува кога маж ми ништо не и одговори туку молчеше,и тогаш колегата пишман го заврши разговорот со ,,изгледа ја грешив нешто работата,, . Маж ми видно ко во небрано само искоментира како пијани биле па ѕвонеле така. Ниту претходно ниту пак потоа некогаш ѕвонела колешкава, а 5години работат заедно. Не ја спомнувал до сега да има некаков личен однос ,освен професионален.
    Ме изеде црвот.
    И сега вака наназад кога ќе вратам филм имало неколку ситуации што ми биле сомнителни ,но сум немала со кого да ги поврзам. Пример,не знаев дека дели канцеларија со колешка се додека еден ден не му однесов документи па сама видов.
    Друга ситуација,колешката вели во канцеларија е,а вратата заклучена. Му ѕвонам не крева. Одам во банка,ми ѕвони тој вели тркнав до маркет,нема шанси да бил до маркет бидејќи ќе сме се разминеле ,нема друга улица една е единствена ...па некако се убедив демек ќора сум па не сум го забележала. Ама после повикот сомнеж почна да ме јаде...

...беше на обука во друг град и телефонски ме информираше дека со ноќевање било.Јас тогаш бев со бебе на цицка кога сака-колку сака и реакцијата не ми беше баш нешто многу соодветна.

Дали паничам без веза?

На ALISA0000, BubamaraM и Nuny им се допаѓа ова.
  14. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.587
    Допаѓања:
    62.959
    Провери си.
    И мене ми е сомнително ова, најискрено.

На M&M, tambelina и Nana1156 им се допаѓа ова.
  15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.472
    Допаѓања:
    12.170
    Со истата колешка дели канцеларија? И мене ми е многу сомнително.

На Nana1156 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    238
    Читам ии мн би сакала да ти кажам дека паничиш безвезе, али не е никако безвезе. Ова не да е црвено знаменце, ова е црвен картон… Ништо не ми се поклопува ни повикот од “пијаните” колеги, ни маркетот, а најмалку пак ноќевањето преку тел соопштено… Што и да му кажеш ти на него он ке негира.. Така да мораш да провериш се у врска со него без он да знае.. Сменет ли ви е односот помеѓу вас двајца, каков брак имате…

На M&M и tambelina им се допаѓа ова.
  17. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.913
    Апсолутно паничиш со причина. Само работите кои ги наброја се црвено знаме. Во пијанство се издале, дека од семинар му текнало дека ќе биде со ноќевање тешко и најсомнително дека не си го нашла во канцеларија и не кревал па го известиле дека си дошла и нормално те побарал. Како членката погоре што ти кажа провери ама без да му кажеш зошто нормално ќе негира и ќе се направи жртва.

На M&M и tambelina им се допаѓа ова.
  18. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    402
    Искрено ептен е сомнителна ситуацијата... Некое време прати анализирај, прогнозира, следи, на крај краева и следи... Битно собирај материјал за да има што да извадиш од ракав... И еден ден седни го фино лепо и пикни му се под нос и на крај избркај го (ако е твое куќа-стан) или уште подобро одмаздата се служи ладна фино собери ја фамилијата и на сите ќе му изнакажиш се има да ќути и сам ќе ја свитка опашката....

На JasBee11 и tambelina им се допаѓа ова.
  19. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.957
    Не,со друга.

Ова не се настани едно по друго,но после повикот некако ми се мотаат низ глава. Можеби заради црвот што почна да ме јаде,не знам. Односите ни се менуваа изминативе години од повеќе причини,имав здравствени проблеми,па со најмалото дете дефектолози, логопеди ,потрага по дијагноза. Финансиски товар,и така. Верувам дека сите овие работи имале удел во менување на брачната атмосфера.

Ова ми е втор брак и си ветив на сама себе а и нему му имам кажано дека ако дојде ред да изигравам детектив и да проверувам телефони ќе си заминам. Немам сили повторно да минувам низ тој срам на неверство.

Последна измена: 17 јули 2025 во 23:20
    На Nuny, Madi и M&M им се допаѓа ова.
  20. BubamaraM

BubamaraM Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    96
    И јас се согласувам со горните коментари.