Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    402
    Во право си веќе си поминала низ сето ова... Е сега најправилно резонирај ја ситуацијата како што мислиш ... Доколку тоа што ти вели интуицијата е така (А женска интуиција не лажи никогаш) замини си ако имаш каде и ако со вработена (ако имаш поддршка од твоите уште подобро). Јас мислам најубава варијанта е оваа за да не страдаш и да не се срами повторно..

2. lale22

lale22 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2021
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.545
    Можеби и колегите непромислено да бидат интересни демек ај ќе ѕвониме кај... има секакви луѓе.
    Да бидам искрена во некои ситуаци и јас реагирам така ќе се вкопам вместо и со самото тоа ќе излезам сомничава незнам правилно да изреагирам.

На tambelina, Ѕвездена и Freedom Fighter им се допаѓа ова.
  3. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    238
    Не би рекла ..
    Жената има x ситуации кои не личат на непромислени.
    Премногу е очигледно за да биде се случајно. Интуицијата кај жената никогаш не е за џабе. Ја би проверила се ..

На tambelina, JasBee11, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    124.444
    Тоа што е во канцеларија со женско не значи дека одма ќе те вара.
    Јас сум во мешан колектив, имаме и машки и женски и се зезаме и се па не ми текнало да се впуштам во некоја авантура, иако не сум мажена.

Тоа да не ве дира дали е мажот ви со жена во канцеларија или не.

Ако му тргнал памет да те вара ќе те извара со некоја друга нема со таа од канцеларија тоа да си сигурна.

Е тоа што заклучил врата од канцеларија и те излажал дека бил во маркет е сомнително.

Преспивањето е сомнително. Зашто кога се договараат обуки и семинари одма се знае секој детал.

Седни си го и разговарајте.

На tambelina, Burevesnik, JasBee11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.955
    Јас не сум конзервативна жена со ограничени мислења. Сум работела и јас во колектив и тоа мал,дури и долгогодишни пријателства се родиле од тој колектив. Но причината поради која спомнав дека делел канцеларија е бидејќи тој никогаш ми немаше спомнато. И кога видов во прв момент немав некоја реакција. Но после година време и после повикот и после сите набројани ситуации ги реанализирам нештата. А има и низа други моменти кои од денешна гледна точка ми се сомнителни. Патем маж ми е интровертен човек. Технологијата му е слаба страна за разлика од мене и мислам дека не би оставил ништо на телефон бидејќи е свесен дека без проблем би открила. Не можам да извадам листа, не е на претплата. Сега и тоа ми буди дополнителен сомнеж.
    Сфаќам дека најголемата мака ми е што не осетив кога и како ли дојдовме до ова. Сфатив дека не му верувам повеќе.

Мади и Косми добро ми ја опишале маката. Довербата ја нема повеќе и сега сум шокирана. Можеби брачен советник би помогнал но за тоа ќе треба и тој да се согласи.

Многу Ви благодарам на сите што напишавте многу внимателни и разумни мислења и совети.
    Ќе пишам на кој начин ќе го решам црвот.

На lovely91 и BubamaraM им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    124.444
    Јас не знам мојов со кој и како контактира на работа ни па он со мене се замара. Не се дружиме приватно со парови од работа, нема потреба за тоа. Јас си живеам со колешки/колеги он си живее со колешки/колеги.. ама да излегуваме во кафани и приватност не фала.