Би рекла дека маж ти е искомплексиран, можеби поради тоа што имаш поуспешна кариера од него, тоа многу дразни одреден тип на мажиња, не ме прашувај како знам. Се надевам дека на ниедно ниво не успеал да те убеди дека глупостиве што ги тресе се вистина, во смисла ти да се осеќаш помалку вредна. Си пробала да му кажеш како се осеќаш за се ова што ти збори и прави, дека ти паѓа на памет да го оставиш? Некогаш треба да им нацрташ на мажите, ако си премолчила еднаш, забегува, толку е. Маж ти е дефиниција за сељачиште инаку, многу веројатно е дека ќе проба да си ги минимизира постапките и ќе те прави будала и дека претеруваш, па ќе има потреба порадикално да постапиш ако сакаш да пробаш да го опаметиш. Ама немање елементарна почит кон сопруга не знам дали има поправка, мамичка сигурно си ја велича .
Прво да не бидам погрешно сфатена, не го одобрувам неговото однесување! Друго, тоа дали едни се гушкаат од љубов а вие од нељубов тоа не треба пред други да објаснувате. Што се однесува до тоа дека тебе не ти е јасно зошто така се однесува а сте дооолго време во брак, тоа ми е чудно. После ваков негов однос јас би го чекала да олади глава, деца да не се дома и да го седнам на саглам муабет. Разговарате ли вие воопшто за проблемите. Да го прашаш зошто така се однесува, дека тоа те повредува, да не си носи тој некој товар што ете така го искажува. Значи му фали повеќе секс со тебе, и тоа е проблем кој изгледа не сте го збореле, па собирате па ти си трпиш овој пука. Ако овие проблеми и сите останати на маса ги ставите и ги решите супер во спротивно кажи му дека решението ќе биде разделба па види каде ќе ве однесе сето ова.