Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    За жал потполно си во право..жалосно

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.832
    Допаѓања:
    39.554
    Да " ти не седам на муку" ама така ке биде се дури керките се покорни. Кога ке писнат, ќе се чуе гласот нивен.
    Можеби мајка и мисли сватовите ќе ја збринат неа. Е нека и каже дека нема. Еве и внук имаат. Ако мајкава на невестево за него не мисли, извинете ама е глупа ко ќускија. Брат и ако е брат а не лакомо говече, ќе ја смири дека нема да е на улица

На CameliaMiller, zalosna, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    На некои џабе им 'пискаш'.
    Не знам дали би ме примиле назад во куќата на мајка ми.. односно на брат ми е сега..
    Фала Богу што нема потреба да 'дознаам'.

Многу верба немам искрено....

4. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    @Atanasova96 девојче, многу си млада и ти и сопругот, не сте влегле зрели во брак и сега ова е последицата. Имам впечаток дека твојот сопруг мислел дека ти и бебето сте играчки, ќе си поигра малку, па кога ќе му здосадите ќе ве фрли. Не сакам да ти предизвикам негативна емоција, само сакам да ти објаснам колку е незрело неговово однесување. Прво ќе ти прави дете да те задржи, па после ќе се сомнева дека е негово, зошто некој му кажувал дека си имала други врски и уште и ќе се кае дека те оженил. Тачно му здосадило, не е како што си замислувал, има обрски сега, неговите другари се слободни, шетаат, менуваат девојки и него наеднаш му дошло у глава дека он фактички завршил со таквиот начин на живот и сега би сакал да се ослободи ако може. Според ова што го пиша, така ми личи.
    Јас би те советувала ако продолжи ваквото однесување да позбориш со неговите, доколку имаш доверба во нив. Гледам дека ви помагале, ти нашле подобра работа, значи се грижат за вашето добро. Како негови родители, они најдобро го познаваат и ќе знаат што да те советуваат. Ако им веруваш. Ако не, обиди се како што те советуваа со брачно советувалиште, а и секако послушај го советот да работиш на себе, дообразование на пример обавезно ако можеш, се со цел да имаш утре подобри шанси за друга работа, поголема плата, поголема финансиска сигурност.
    Во врска со мајка ти, јас би ја прашала дали ти си и привремено дете, а брат ти и е доживотно дете? Кон синот грижата и помагањето ќе трае вечно, а кон ќерката додека синот не се ожени? Еве да не беше мажена и со дете, каде ќе живееше ако брат ти се ожени?
    Убаво е да те советува да се обидеш да го сочуваш бракот, но поради тоа дека треба да се исцрпат сите други можности пред да се одлучиш на развод, а не поради тоа дека брат ти ќе се жени па нема место за тебе. Збори и со неа, нека си ги преиспита уверувањата.

На oblace1, Ursi, Meckicja и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.832
    Допаѓања:
    39.554
    Да ти пукне душата, шо би рекол Серџо. Тоа е...лугето така се откриваат какви се во срж. Да се зграби, поише, поише, за другиот ич. Ма мрш сите заедно, да нр кажам потешки зборови.
    Не зборувам за твојот индивидуален случај, општо од многу случаи што ги знам е нзс.
    Бизарни навистина. И тоа жениве сега се баби, кротки, кротки. Браќа им а особено снаите - ламјетини. И овие се снаи и не попуштаат. Судови , незборувања и тоа на папир имаат нешто и братов и тоа не го дава. Внуците око не си гледаат и не зборуваат меѓу себе. За дуќани. И куќетини. Ама тоа ти е . Пара курва:D

На FashionFemme, Sandrin4, Meckicja и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    И после кога јадам го*на зошто толку млади се зимаат крив сум и ме напаѓаат. :smoke:

Совет? Немам.

На CameliaMiller, Sandrin4, poenta и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Atanasova96

Atanasova96 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    170
    Ne znam sto da pisam, sto i da kazete vo pravo ste.
    Jas iako na pocetok bev protiv, a od segasna gledna tocka ne se kaam sto se omaziv ne mi e teska nitu grizata okolu deteto, nitu domasnite obvrski nitu nisto. Me boli toa sto toj se smeni sprema mene, poveke ne me saka, ne me pocituva kako porano. Ova nekoj da mi kazuvase deka vaka ke ispadne, nemase da mu veruvam.
    Negovite drugari ne se zeneti, znaci nikogas ne sum mu zabranila da sedne na kafe so niv ili bilo sto.
    A sigurna sum deka me sakase. Nikogas nemalo ljubomora megu nas, nemalo zabrani, sme si veruvale, sme si kazuvale se, sekogas bevme podrska eden za drug. Sega veke nema nisto od toa. Toj e dva dena na rabota, dva dena e sloboden posto takva mu e rabotata. Porano dodeka bev bremena zosto imav teska bremenot mi pomagase mnogu so se, bez da mu recam. Zaedno gotvevme, miese sadovi, pustase provosmukalka, djogirase. Izleguvavme, setavme mnogu. I koga se rodi bebeto bese presreken, bese tuka za se. Potoa ne znam sto se sluci za na ovoj nacin da se odnesuva so mene. Znaci nikogas ne sum go lazela za nisto, nikogas ne sum kriela nisto od nego, nikogas ne sum go izneveruvala, ne sum napravila nisto so ne treba. Od prviot den se trudam da bidam dobra sopruga i domakinka. Vo posledno vreme retko i izleguvam, ne deka nemam so kogo ili kade tuku ednostavno nemam vreme. Veke denovite mi se site isti, a i monotoni. Nosam dete vo gradinka, odam na rabota, zemam dete od gradinka, pazaram, doagam doma ajde rucek, da pogodam dete, sadovi edno drugo denot otisol. Ne sum otisla do vece kako sto treba, a ne pak nesto drugo. Porano mi pomagase i me podrzuvase mnogu poveke, znaese da go zeme i deteto od gradinka porano i da go zanimava i mi pomagase i se, sega nisto. Mu vikam nekni ti ne si tinejder veke, do koga mislis da se odnesuvas kako pubertetlija da dremes po kafici i da si igras igrici, razmisli deka doma imas zena i dete. Se odnesuva kako gostin da e, ke dojde ke ruca i si sedi na telefon, na laptop si gleda televizija ne go interesira nisto. Koga i da probam da razgovarame mi prefrla za djabe, za gluposti so kolku dusi sum bila pred nego, so site li sum spiela uste vednas i trista drugi gluposti. Mu vikam sto e vazno sega toa, nie sme familija toa sto bilo pominalo site si imame minato. Jas mu kazav ako sumnjas za deteto, izvadi dnk analiza pa da vidime dali e tvoe ili ne e. Se osekjam kako besplatna sluginka i samo za vo krevet. I svekrvata primeti deka neto ne e vo red ama ne sakam nikogo da zamoruvam so nasi problemi smetam deka sami treba da si gi resime kako maz i zena.

На galapce и WildMk им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.540
    Жената побара совет, а не да ѝ кажете какви се мажот ѝ и мајка ѝ. Па уште кога ќе прочитам така со погрдни зборови да ги нарекувате луѓе кои не ги ни знаете (facepalm)

@Atanasova96 јас би му зборувала и би го прашувала почесто од каде наеднаш такви размислувања. Една од членките пиша и да разговараш со неговите. Можеш и тоа ако гледаш дека имаш поддршка од нив. Освен разговор и брачно советувалиште (за ова треба двајцата да сте согласни), не гледам друго решение. За жал има такви луѓе, и мажи и жени, кои лесно потпаѓаат под туѓи влијанија. Можно е друштвото да влијае и да го исмејува дека е добар маж. Затоа ти упорна биди и разговарај. Ќе видиш со тек на време дали вреди да се бориш за твојот брак.
    За мајка ти немам што да кажам. Жал ми е кога ќе чујам за такви родители. Јас би прекинала контакт во таков случај. Ама тоа сум јас.

На galapce, Bella*, ane.bella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.832
    Допаѓања:
    39.554
    Ако мислиш на мене Нарцис оти за мајка и реков дека е глупава оти ги дели децата, си стојам на тоа . Глупава е поприлично во комбинација со нефер.
    А за маж и ништо не реков, сама си го одбрала.
    Нормално дека не ги знаеме, обично ако се знаеме, не се кажуваат лугето вака оп-троп. Ваљда анонимно е. Јас не ни сакам да ги знам. Туѓ живот. Туѓи проблеми.

На CameliaMiller, Sandrin4, Mr. Right и 4 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.540
    Не те ни прочитав, мислев за друг коментар што ми забоде очи. Само сега е редактиран. Ваљда ѝ текна на членката дека не е во ред тоа што го напиша.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Atanasova96

Atanasova96 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    170
    Zivotot ne me stedese od niedna strana i toa e.
    Sto se odnesuva na moite roditeli koga napolniv 18 godini pocnav rabota vo market, tatko mi go izbrkaa od rabota bas toa vreme, majka mi imase kredit zemeno i 80% od platata i odese za toj kredit. Jas od 12 ili 13 iljadi plata, doma davav 10 000 za hrana i za nekoja smetka da se pokrie. Dovagaa denovi koga nemav ni 50 denari za kafe, pa barav od niv. Brat mi togas rabotese privatno i ne go interesirase dali smetkite se plateni i dali ima nesto vo frizider. Inaku e postar i ima devojka, samo ne znam dali ke se zeni naskoro nemaat kazano nisto. I me zdobole i toa zosto jas bev ztrva za niv, a sega ako dojde red za razvod fakticki tie ne me primaat indirektno mi kazuvaat deka nema mesto za tebe. Majka mi mi vika kakov ti e takov brakot, cuvaj si go brat ti ke se zeni ke nema mesto za site.
    Maz mi gledam pocnal i lajkovi na srednoskolki da stava. Kako vtor pubertet da go fati.
    Da nemav dete, da bev samo jas vo prasanje ubavo znam sto i kako bi napravila. Mozebi i ne bi se razvela vednas ama ke si zaminev pod kirija eden period, za da razmisli sto napravil. Vaka so malo dete enos preoduva kade da odam. I ladno faka, kade ke go vleckam deteto pod kirii, nikako ne biva. Da me podrzuvaa moite da zaminev nekoj period tamu vaka ne biva. Zaradi deteto pretezno molcam i ne sakam da se raspravam, zosto zabelezuva i toa koga jas sum nervozna i toa e nervozno, kenka, place ne mozam da go smiram. Eve sega e na rabota porano znaese da se javi da prasa za maliot, sto pravime, kako sme a sega veke nisto. Se custvuvam kako da ne sum go ni poznavala covekot so koj se omaziv. Drugarite da vlijaat na nego ne veruvam, zosto ne se losi decki gi znam od sam pocetok. Do nego e problemot. Ke gledam da ja sredam rabotata, da mi kaze konkretno vo sto e problemot na sto se dolzi vakvoto odnesuvanje. Ako ne me saka poveke mene, barem deteto neka go prifati neka bide tuka za nego. Na toa dete tatko mu treba, srce mi se kine za nego.

На H.VAGA и WildMk им се допаѓа ова.
  12. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.328
    Ajde jas Prva ke stavam dva centa na moabetov.

Bilo sto bilo I doslo do ovde, pa I ne e tolku tragicno.
    Kako si po vozdrasen ponekogas partnerite sozdevaat I razvivaat razlicni vrednosti I se razbira doaga do zelba na napustanje eden drugoga.

Sakas da odis pod kirija ama pisuvas nevalidni pricini kako ne bi zaradi toa I toa.
    Pricinata ti e totalno nevalidna, ti ne si resena da se razvedes I zatoa sakas da odis za kratko kaj roditelite I da vidis kako toj ke place pa ke se vratis.
    Izvini vaka ama vistina e vistina.
    Resen covek e resen covek I nema kombinacii, ima samo eden zacrtan plan I smelo cekori I po site nevreminja, a ke ima sesto na toj pat.
    Ako si resena da se razvedes togas zablagodari se na tvojte roditeli koj ne te "primaat nazad". I treba da ne te primat, mozda ova zvuci surovo no po 3 god samostoen zivot ke pojdes I ke gi bacis od sreka.
    Kaj so problem tamu sakas da se vovleces uste vo pogolemi problem. Od sam nema poubavo. Zatvorisi vrata I mislisi sto sakas, praj si sto sakas, setaj si kade sakas, Tvoja Kucica, Tvoja Slobodica.
    Ako te primat ke nemas moznost realno da razmislis I da napravis odluka, onaa kako ti sto mislis deka e najdobra za tebe. Za deteto na strana. Miljon se razvele I miljon deca rastat zdravi, pravi . Tatkoto, deteto, nesto sto spomnuvas samo po sebe ke se resi, na ovoj ili onoj nacin. 2/3 od zemjina kugla ziveaat bez tatkovci ili majki, pa nisto ne im fali.
    E sega za ova ke ima frlanje drva I kamenja, ama taka e . Mislam balkancite nemaat muda da se razvedat pa klemaat se I sesto vklucuvajki gi I decata, oti samo balkanskite deca se deca ovie od drugiov svet koj rastat kako zdravi osobi, izgraduvaat kariera, samostoe zivot, ne se deca.

Resen covek da se razvede ne klema deca I odnosi pomegu deca I makjka /tatko.
    Do tebe e ako si resila nema da stavas vo proz , napred smelo, edna griza na den I se ke dojde na mesto.
    Vremeto e najgolem brisac na site problemi.
    Sega mozda e surovo ama za 3 god sosem drugo ke ni pisuvas.

Ti pozeluvam da se snajdes vo ova konfuzno vreme za tebe.

На Sandrin4, Dentina и Milobebence им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.596
    Точно дека си премалечка но навистина си разумна и одрасната особа.
    Тоа што твоите не ценат и ме ценеле ништо што си правела за нив е навистина жално, жално е родител пред се да не си го сака и подржува детето, зошто велам сака? Бидејки сакањето оди со помош, подршка, пружена рака .. не е љубовта воздух и не е љубовта "мила врат ти ќе се мажи седи си таму мадро" па што и ако светот ти гори под нозе, значи не ги интересира...
    За жал..
    Било што било си се омажила дете си родила назад да се вратиш во светот на девојка не можеш а си имала потенцијал..
    Гледај наместо минатото да го моташ пред очите да почнеш да ја организираш иднината.

Маж ти.. маж ти е само едно дечиште од 20 години што очекуваш од него?
    Не се мачел како што спомна на готовс си бил, 2 дена работа 2 дена дома, кец на десетка..
    Туку има тука нешто и некого што му ја полни главата очигледно за твоето минато и детска работа настапува.. овој верува да му се пумпаат работи се со цел... не знам која им е целта ама вака од страна пак ќе кажам ми изгледа на детска работа за растурање врска.
    Искрено многу ти изнакажал ама дете..
    И дете е немој да мислиш дека не е сеуште не е созреан и наместо да оди напред он назад се враќа..

На крај ти треба време само, време за да согледаш, отрпнеш, разгледаш опции итн...
    Ако се сложувате со свекрвата пробај да зборуваш со неа, нормално нема да кажуваш детаљи ама ќе заобиколиш еден муабет и ќе спомнеш..

Не е бе во ред вака да го отфрла детето побогу..

Стој на страна и реализирај, гледај што ќе се случува па на крај да пресечеш со одлука. А додека тоа трае ставај пари на страна за не дај боже..
    Крај краева самостална си и работиш, на 20 години водиш дом чуваш дете одиш на работа. Браво.
    Биди горда на себе си а него остави го нека се прави дете при дете.
    Кога човек има работа и свои пари в џеб е многу полесно верувај ми..
    Затоа со време анализирај

Ако не ја бидува има опција кирија во гарсоњера.
    Ти ионака си сама во се па нема да ти е проблем
    Нит прва нит последна.
    Животот продолжува дал онака или овака

На Агнес :D, kuc, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Atanasova96

Atanasova96 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    170
    Jas ne sum seuste 100% za razvod zosto realno i nemam nekoja validna pricina. Jas go spomnav kako opcija za ponatamu, da receme posledna opcija. Veruvam deka sekoj brak se soocuva so krizi, bi sakala da go nadmineme ova. Situacijata e malku poveke od delikatna, ne bi da se razpisuvam zosto i onaka veke dadov premnogu licni informacii za sebe, a forumot e anonimen. Sakav samo da mi olesni, deka nemam so kogo da razgovaram probav so majka mi ama taa ne me sfaka. Ne e deka balkanskite deca se posebni ama ako dojde do razvod golemi se sansite da mi go zemat deteto da ostane kaj niv. Svekrot mi pomogna mi najde dobra rabota ama utre so eden zbor moze da ja zagubam, toj e vlijatelen covek. Mojot soprug kolku i e da ne cini, sepak e niven sin ako dojde red do razvod sigurno e deka ne go podrzuvaat nego kako nivno dete, ne mene.
    Probemot e sto soprugot se smeni, pocna da prefrla za raboti koi se slucile pred da se zapoznaeme nie. Ocigledno e deka nekoj mu ja polni glavata, samo seuste ne znam koj. Na kratko kolku sto mozev morav i mu go proveriv telefonot i nema nisto somnitelno. Da e druga zena ili neverstvo, ne veruvam. Nemase nitu somnitelni poraki, nitu povici. I ne se odnesuva somnitelno od taa strana, nikogas ne kriel nitu telefon nitu laptop.

Zalna e celata ovaa situacija sto mi se slucuva. Da imav barem malku podrska od moite drugo jace ke bese. Me cuvale od 3 kg, me gledale, hranele sega otkako zaminav ako se vratam tolku li e tesko uste edna cinija na masa da stavat? Tolku li nema mesto, eve vo dnevna na krevet bi spiela.
    Jasno mi e deka e dete iako pred da se zememe se postavi mnogu pozrelo i taka izgledase. Sega ne znam koj bi mozel da bide tolku podol i zloben, pa da saka da ni go rasturi brakot zosto realno ne pametam da sum se zamerila so nekogo nesto. Vo negovite drugari ne sumnjam zosto gi zapoznav pokraj nego, od porano ne sum gi znaela. Jas imav 20, toj 21 koga se zemavme ama vo nitu edna moment se nemam pokajano ili pozalaleno od bilo sto. Premnogu mu dozvoliv, zatoa vaka mi pravi. I jas mislam da stavam pari na strana, za sekoj slucaj. Do sega ne sum trgnala nisto ama pak koj vleguva vo brak so namera da se razvede. Veke i nisto ne mu vikam ke si molcam, kako misli neka pravi. SInoka svekrvata se kaci malku da ne vidi, toj pred nejze se pravese kako se da e okej. Porano ne sakase nitu deteto da go zeme zosto pazi se somneval dali e negovo, sinoka pred svekrvata i dete zanimavase i masa raskrevase i se. Kako moze da se somneva koga deteto e kopija, isto e kako nego. Ne znam sto mislese so toj muabet ama mnogu me povredi.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.328
    Aj sto Jas ne te razbiram sto sakas ama I Ti bogami ic ne se razbiras sto sakas.

"Sakas da odis kaj majka ti pa da vidis kako on ke place za tebe?"
    Bas ova ne lici na zrela opcija.

Si mu taraskala po telefon?
    Pa mene nekoj da mi zeme tel I da mi taraska pod hitno bi go razresila od funkcija.
    Toa e najnizok stepen na nepoverenje. Ako do tamu stignala rabotata togas ne samo Ti nego I ostanatite resenie barajte po institucii ne na forum.

Jas 20 god vo brak pa tel ili nesto moe, dnevnici, poraki pismeni, moja soba,.... mi nema cepnato. Jas nemozam da garantiram sto bi se slucelo vo taa opcija.
    Toa se najniski leveli na poverenie.
    Misli od tipot "sekoj brak ima padovi I usponi", toa e samo uteha na tie sto nemaat korekten odnos, pa se tesat.
    Neznam sto se ocekuva od brakot I partnerot.
    Bidete samostojni, bidete samouvereni ama stvarno, ne Jas sum ama drugite mi ja klatat samodoverbata, bidete sigurni vo ona sto go pravite, nemojte da zaplasuvate so toa ke si odam, a nikogas ne si otisla. Mislam otisla I I dreme na tel da ja viknat nazad, imajte svoe Jas, nemojte da ocekuvate deka vie ste Princeza pa sega treba da trcaat po vas, …… Nemojte Da Trcate Po Nikogo.
    Ako e siguren partnerot deka ste lice na mesto I ste voljni da izreagirate na soodveten nacin na soodveten nastan nema sansi da pokusava nisto zosto so sigurnost go znae ishodot,(samo vo opcija koga stvarno saka da bide so Vas, za se drugo ova ne vazi.).
    Ako saka da ve zadrzi nema da igra "triper kombinacii" ama I od Vas se ocekuva da ne igrate so ogan.

Na kraj kraeva kako velat bugarkite "za mz nedaj se pritegnjavat".
    Malku dostoinsto zeni.

На BabyStyle, Meckicja, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Atanasova96

Atanasova96 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    170
    Ne ne sakam da si odam kaj majka mi za da place po mene, ne baram sozaluvanje vo nikoj slucaj. Samo sakam da me pocituva kako porano. Sakam da ziveeme so naseto dete kako sto treba, sitni problemi i kavgi sekogas imalo i ke ima nieden brak ne e sovrsen.
    Da svesna sum deka e glupavo da mu taraskam niz telefon ama sto drugo mozev te molam kazi mi? Preku nok kako da se smeni. Pocna da se odalecuva jas mu zboram toj me ignorira. Si izleguva bez da kaze koga ke se vrati i kade odi, mislam sekoja normalna zena bi posumnjala na neverstvo. Normalno deka sama ke proveram koga toj mi davase konfuzni odgovori. Ne mozam da tapkam vo mesto i da cekam brakot da mi se raspadne. Nikogas ne sum go ucenuvala nitu sum se zakanuvala deka ke zaminam. Mene me povredi toa sto toj ne saka da kaze vo mene li e problemot, gresam li nekade? Ocigledno premnogu popustav se trudev da bidam dobra majka i sopruga i ete kako mi se vraka. Da ne bese deteto ke krenev race i jas od se nitu mu gotvev, nitu mu perev kako toj taka i jas ama nema smisla da vodam inaet.
    Ke ti pisam vo poraka.

На galapce, Kija94, IAmPresident и 2 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.596
    Прашај го што планира со вас.. инсистирај да добиеш одговор на проблемот каков год и да е па макар и најлош ама кажи му дека заслужуваш да знаеш што е работа и што планира макар и најлошото да е..
    Вака никаде не одите само тапкате во место

На Monella, WildMk, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.832
    Допаѓања:
    39.554
    Можда е некое дерле, со опроштење, тато носи мама меси, па сега живее втор пубертет. После и трет ке има.
    Девојко , јас да се повторам- дете, работа, ти, по можност школо. Тоа ти се приоритетите. А маж ти, нрка изводи колку сака.

На Желба и Meckicja им се допаѓа ова.
  19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ama ste cudni so ova vtor pubertet.
    Ne e on vo vtor pubertet nego uste od prviot neizlegol.

Jas taraskam i rovaram vo na mm telefonot i ne go smatram toa ko nepoverenje od pricina sto ne mu taraskam da vidam se dopisuva li so drugi, tuku taraskam da vidam so mu se desava vo zivotot. Oti mnogu raboti ne mi gi kazal ne od so sakal da gi skrie tuku od so mu bilo seedno ili smatral deka ne e big deal. I na taraskanje sum gi doznala, jas otvoreno pred nego mu taraskam po telefonot.
    A pocnav da taraskam otkako sfativ deka brakata go vlecat za nos i iskoristivaat.
    Sredniot dever pred 2 godini se zaborcuval edno cudo pari i posle mu pisuval poraki a mm da mu dade pari da vratel kaj so dolzi. Mm ne mi kaza za toa razbrav za desavkata posle nedela dena. Trudna bev pa nejkel da me sekira i toa random mi kaza. Posle toa vo telefonot gi vidov tie poraki i od togas pocnav da taraskam redovno.
    Drug pat isto toj brat, mu prakal poraki na mm da odi da se najde so nekoja si tamu kojznae koja so mu dolzi pari nego mm da gi zemel pa da mu gi dade nego. Togas popizdiv i mu napisav poraka svoite stranja sam da si gi resava i deka mm ima i zena i dve deca i sekiracii eden ton.
    Uste edno cudo raboti taka razbrav. Ne oti krie mm da krie ke izbirse nego zaborava da mi kaze ili neznam so e ama vo glavno jas sama si doznavam so me interesira.

На Ursi, ALISA0000, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.832
    Допаѓања:
    39.554
    Епа разговарајте повеќе, не знам што да ти речам. Ако сакаш да знаеш нешто, прашај го. Ако не му смета, чепкај, мене сеедно ми е дали им проверувате на мажите:D а за пубертет, во право си

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.