Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.106
    Допаѓања:
    17.298
    Многу мизерно е маж да чека од жена кога е на породилно. Поарно испрати го на гости во Мк да не ти се мота околу тебе.

На MarigoldA, christinnn, FlirtBerry и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    32.363
    Мажите само глупости праат ако седат без работа ( без команда). :D
    Ама и неможеш некој на сила да го натераш да си го чува детето ако не сака. А глеам и во домашните обврски не бил нешто поарен.
    Најубаво нека го пушти да работи таму повеќе од 8 саати, ќе носи повеќе пари дома, бар некоја корист ќе има од него. Со неговите пари, нека плати некоја дадилка за некој саат да го почува детето, за да може она да си среди по дома или да се одмори.
    Кога ќе почне да работи уште по истоштена ќе биде, а ако господинот нема свест оти треба и он да заврши нешто по дома, џабе е се друго.

Незнам, стварно незнам шо да ја советувам членката а да не биде развод.

На Gosh, FlirtBerry, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.029
    Допаѓања:
    14.459
    Ауу според ова што го донапиша претерал. Јас мислев онака за ситници се карате. Уште па и ручек очекувал. Како слугинка да си. Тогаш разговарај и превоспитувај, затоа што на мажите и треба добро превоспитување. Повеќето ги гледале мајките како дома слугуваат и мислат дека така треба. Постави му граници.
    Почнувајки од тоа дека ќе има денови кога ручек нема да можеш да спремаш а тоа е обврска на двајцата не само на жена. Факт е дека жените се повеќе по готвењето тоа никој не може да ме разубеди ама ако не знае да готви нешто специфично нешто едноставно нека готви тој или на крај нека порача, нека те одменува во работата дома пола /пола.

На eliesaab, noteforself, Biljarkata и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.429
    @Emberlynn
    А пред да се роди детето исто вака се однесуваше? Целата работа дома беше на тебе?
    Претпоставувам да..
    Уште на почетокот на бракот/заедничко живеење се разговара за ова... Никој на никого не е должен да му готви, да го пере, да чисти по него, ако не е дете..
    Да ако е едниот е без работа во тој случај малку повеќе од домашните обврски ќе заврши, ама и другиот треба нешто..
    Детето е на двајцата, и двајцата сте должни да го чувате..
    И неговото однесување не знам како би се поправило, очигледно уште кога се женел барал жена за дома, да му биде чистачка, да му чува деца а тој ако сака да помогне ако не не... Џабе е и разговор и се ако тој самиот не сака да промени нешто..
    И кажа кога бара работа на компјутер ние излегуваме да не му сметаме. Како му сметате? :drunk:

На Annath и JasBee11 им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.103
    Допаѓања:
    203.919
    Зошто развод, таман е првиот дел. Нека работи 12-14 саати, со тие пари дадилка, и сите среќни:d:.

Теле се учи, вол -не(lalala).
    А и членкава многу по јајца гази, па дечково ќе се занесува дури може, пошто мисли дека така треба.

На LiquidLuna, Gosh, FlirtBerry и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Emberlynn

Emberlynn Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2024
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    54
    Дечки фала ви на советите. Развод не планирам. Можеби само негативните страни кога ги раскажав многу грубо звучи, сепак имаме и убави моменти во бракот. Како што кажав супер татко е за малата. Ми сметаат тие коментари што за се знае да провоцира и за најмала ситница. Јас кога ќе му кажам нешто да направи тој го прави тоа ама после на нос ми го вади и тоа ми смета. Можеби треба да “командам” ама на посмирен начин да не води тоа кон расправија ни од моја ни од негова страна.

На JasBee11, Milkiway и tambelina им се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.197
    Допаѓања:
    32.363
    Јас мислам дека треба да "командаш" ама баш онака диктаторски за да си знае он кој е главен дома. Оти глеам дека со смирено не бива кај твојот.
    Викај, дери се, крши ако треба, да фати страв од тебе, па да видиш после како ќе си завршува се како шо треба оти ќе има страв да не избувнеш.
    Знам дека многу нема да се согласат со ова, ама кога не бива милом, бива силом.

Едит: он те има научено дека си мека и му ќутиш па затоа така ти прави.

На Joanna28, SummerGirl, MiloMalo и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.103
    Допаѓања:
    203.919
    Секако дека е супер татко, такво менување пелени ни во гинис не е забележано.
    Нормално ќе ти вади низ нос, му го реметиш раатот, цел ден има за лежење, толку значи разбирачка да се немало.
    Чоек што мрмори - ручек да имало спремно, ко ќе се врати од работа (па уште некогаш, во идно времд) јер ти доста цел ден се излежаваш- е материјал за превоспитување, ако е тоа воопшто можно, ама ај, времето ќе покаже.

Фор д рекорд- растам дете во странство, сами сме со мм скроз. И не сме разводени. И нема медаља за супер татко. И немам секој ден ручек. И никој не мрчи за глупости. Оти сме тим, партнери, никој не е некрунисан крал на ветената земја.

Последна измена: 30 март 2026 во 14:39
    На Panda00, Amellie13, Nausicaa и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.436
    Допаѓања:
    11.984
    @Adidas888 Тој личи на некој кој едвај на оваа работа би тргнал, не па на две да оди :drunk:

Тие мажи кои одат на две работи, претежно се actual мажи, не bitchez. :smoke:

@Emberlynn Разликата е, што ти за него велиш дека е прекрасен татко, за буквално ништо правење.

А тој за тебе вели дека ништо не правиш и не поминуваш време со детето, иако сè практично e на твој грб.

Затоа мораш да си го промениш однесувањето. Мораш себеси повеќе да се почитуваш и да не толерираш глупости :*:

На Panda00, Nausicaa, MeowMeow и 8 други им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.036
    Допаѓања:
    136.524
    Во заблуда си од преголема љубов за човек кој не ти ја ни враќа како што треба. |(
    Добар или супер татко не се однесува вака кон мајката на неговото дете. Таквиот не ѝ приговара, туку станува и си ги извршува домашните и родителските обврски без да му биде кажано.
    Твојот те видел наивна, па те зел за да си има слугинка и он да не се мачи.
    Не ручек, туку да му сервираш една гласна лекција. Да му влезе во главата дека не си предмет, туку човечко суштество. Направи распоред според кој ќе се водите кој што ќе прави во текот на денот.
    Ако имаш живи родители и поддршка од нив, нека земат и они да го подберат малку (дали преку повик, дали лично да му појдат). :wasntme:]:)

На JasBee11 и FlirtBerry им се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.106
    Допаѓања:
    17.298
    Малку е терсене, ама ме сака.
    Нешто така (не е саркастично кажано).

На Mr.Limonko, Aschenputtel, JasBee11 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.669
    Допаѓања:
    26.314
    Истово важи и за него. И за влагање у брак. И за пораснување во возрасен човек што треба да се однесува како пораснат возрасен човек. Нека се врати кај мајка му и нека живее ко детенце, ако не.

На nextredstyle, Nausicaa, MeowMeow и 6 други им се допаѓа ова.
  13. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    Не е работата да се команда или да се расправа, работата е тоа што треба тој да разбере дека ти имаш едно дете, а не две. Седење дома невработен во странство не е едноставна работа. Ма да и тука исто.
    Ти твоето си го тераш, неговото е да оди да работи и да ти помага околу детето.
    Маж треба водата да стои, тој да не стои. Створил фамилија, треба да ја гледа, а не да пререкува.

Изгледа од дома е така научен. За мене примеров не е добар татко, сори, не би да те навредам.:)

На nextredstyle, eliesaab, Mr.Limonko и 3 други им се допаѓа ова.
  14. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.719
    Допаѓања:
    12.860
    Маж ми првите месеци одеше на работа и готвеше кога се враќаше и дете заспиваше. Исто во странство, сами без помош. И ноќе ја смируваше и хранеше ако мораше.

На nextredstyle, JasBee11, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Emberlynn

Emberlynn Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2024
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    54
    Добро дечки не гледам толку црно на работата да е нешто нерешливо, ќе зборуваме ќе му објаснам, крај краева постојат советници за бракови, верувам со разговор ќе се реши, не го правдам но, во момент на лутина кажуваме и јас и тој по некој таков коментар. Не реков само дека е добар татко пошто знае да менува пелени има и милион други работи што го прават добар татко. Само ме нервира што неговиот труд мора да се цени а јас тоа што правам се осеќам понекогаш како да не е ценето, ама ете ќе зборуваме. Јас само негативните работи ги кажав и како луѓе што не ме знаете лично ни мене ни него кажавте мислење според конкретната ситуација само. Во брак сме 6 години тој имаше 22 јас 24 кога се земавме што сметам дека е прилично млада возраст. Тоа ми сметаше конкретно коментарите тој вели го правел тоа од шега мене не ми е смешно туку доведува до караница па рече нема да го прави тоа веќе. Можеби е детски тоа од него и можеби се улењил пошто не работи ама кога ќе му кажам нешто да направи го прави.

16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.103
    Допаѓања:
    203.919
    Секако дека читаме според конкретната ситуација, некои и меѓу редови читаме.
    Мажот ми прави нешто и без да му кажам, замисли. Пак, да повторам, затоа што сме партнери, тим, немаме сервис од слугинки, чистачки, готвачки, и сите јадеме и алишта носиме и прљаме дома.
    Ако е шегаџија, следниот пат кога ќе направи нешто -спреми му медаља, да видиш колку е шегаџија.

На Panda00, nextredstyle, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    17.622
    Со вакво однесување јас не би му дала епитет "Прекрасен татко". За дефинирање на тоа кој маж каков татко е, прво се тргнува од однесувањето спрема мајката кога го родила детето.

“се понашаш ко некој да те форсирал да родиш” - :puke: е*ати мажот јак, да ме извините.

На Panda00, nextredstyle, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    558
    Еии да не можеш да се испукаш од мажот. Не сже у темата "дали да се разведам" никој не е сјаен па ни жената, прашај го мажот дали жена му е сјајна не е па ни он на нас
    Уште малце ке ја разведеме
    Жена на жена да даде утеха и надеж а не да ја убедиме дека треба да се префрли у темата дали да се разведам
    Имаше едно видео од госпоѓа преку 70 години ја прашуваат дали размислувала да се разведе некогаш рече не. Но дали би го убила? Да сто пати рече
    Значи така е сигурно има нешто што многу си го сакаат кај себе но јазикот е побрз од мозокот какви се не трагедии има па сега ако кажал еден лош збор да и јас тагувам на лош збор ама не е крај на свет на крај знаеме дека ги сакаме и не сакаат и он ке попие некоја навреда иако мушко его не го допира како нас ама има што се трпи и што не се трпи у овој случај станува збор за воспитувањето во бракот. Не кај мајка му. Тука кај тебе поинаку од тоа што он си го знаел од младоста
    Пример кога ми се дере или курчи му велам еј полека не збориш со уличар или со колегат од градежништво. Култура малку почит што е ова (работи со цигани и се дерат се понашаат ко сељаци и го применува дома тоа.
    Нема. Надвор една песна дома друга на гости трета мора да се има ред
    А развод не доаѓа у обзир дур има решение за се

И да. Многу сум среќна што можеш да го превоспиташ барем малку сопругот
    И јас му запретив со развод и од тогаш се смени
    Не сакаше бебе сега сака
    Не сакаше никого да почитува и да го покаже истото (у стил еве дојдов и не барајте ништо од мене) сега почитува и помага без да пуфа дека не го сака тоа. Сакал неќел тоа ти е за мене го правиш
    Многу работи ме растажуваат но мажот е едно шустество што оди до крајба граница дур не пукнеш ако не пукаш тера ако пукаш и те сака се менува. Да ке го оставам ако не ме прави среќна и тој тоа го знае. Значи факти, не сум со тебе за да плачам од тебе секој ден и да ме повредуваш. Доволно е зол светот за ти мене да ме правиш уште потажна? Не. Ако ве сака има да ги смени навиките и ако ве сака кога ке посака да ве навреди ке се закочи да и тоа го имам видено како ги кажува првите две букви па се сопира а значи научи ке научиш ке ги заборавиш навредливите зборови кон мене
    Ако и вие го сакате ке се потрудите да ви биде добро на двајцата. Лесно е да се разведеш . Другот да не ке е подобар. Сите се исти све зависи од жената како реагира

Сакам и да ви кажам дека од тага и мака која не се решава со развод се разболев добив алопеција само една година после венчавка а 10 години бевме во врска. Толку тежок период на себе уништување и не можам да се оправам години подоцна
    Да кога ке се сетам за што се сум се нервиралаби што ме иритира уште посакувам да не сум се нервирала зошто не е вредно. Некој ке си тера мајтапи а јас болна паднав. Не се разведов сега е бајче ама ке беше подобро да не с еслучеше ништо од ова дури по цена да не се омажам за него бидејки се е од него (он вика сама си се нервираш )
    Јас ке оздравам а тоа што он се смени нема да помине и ке продилжи у спротивно ја него ке го разболам зошто душа боли да се разболиш поради некого
    Но среќна сум тоа е само фаза од живот што кај некои мава на орган мене на физички изглед
    Ке биде се подобро ако го посакуваме тоа
    Мора да сме позитивни. Ништо не се мења ни со развод ни без но со друг маж
    Мора да се научиме како да го совладаме тоа што ке не снајде

19. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    3.103
    Што прочитав. "Сите се исти све зависи од жената како реагира". Значи работава ќути и трпи понашај се добро, и он така ќе се понаша. Да му запретам со развод за да се смени? Групава е да се испукаш од маж ти дека седи на шоља пола саат, дека оставил чорапи на земја и слично, за тоа кога ќе се пише сите се заебаваме да. Ама членката комотно можела да си пише во друга тема пошто реално си има проблем во бракот а не сака да си признае па го врти на шала. И не, нема да и кажеме дека е се супер кога од страна кога го читаш напишаното се е јасно. Ако сакате тапшање по рамо нема да го добиете тоа тука.
    Мажот оди до крајна граница да види дали ќе пукнеш втф? Ако пукаш (а те сака), се менува? Како бе јас 13 години сум со со маж ми, ни еднаш не отишол до некоја граница на пукање, јас не сум пукнала, немал потреба да се смени карактерно за да ми даде до знаење дека ме сака?!
    Навреди на дневна основа.. Да ме навреди, да му речам ало не сум ти јас некој од улица и он да се смири. Вау, совршен брак.
    Не знам еве маж ми тон ми нема повишено, изгледа нешто не штима, за навреда па да не праиме муабет..

На Panda00, Amellie13, nextredstyle и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    558

Мм по твое сите што не се како тебе и сопругот во бракот нека се разведат. Или поучи не кај да наоѓаме совршени мажи и како да бидеме совршени жени
    Пошто сте совршени и дека треба животот да е совршен и се да ви е совршено и никој да не ви крева тон