Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Ане.

Ане. Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.727
    Остави го сите домашни работи да ги работи тој, а ти чувај бебе.

На Emberlynn, lovely91, JasBee11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    3.103
    Па види вака секој со своите желби и принципи. Можда тебе ти е совршено твоето, терај си така. Ама дека чини, не чини. А јас лично не се задоволувам со ништо помалку од моето зашто си се ценам и знам што заслужувам.

На nextredstyle, JasBee11 и FlirtBerry им се допаѓа ова.
  3. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    558
    Потполно си во право
    Каква си со себе и со него таков ке биде и тој со тебе. Затоа од наша гледна точка не може да судиме само таа знае како и е со него или без него
    Значи нашите критериуми се наши и не може да и кажуваме дека нештото не чини и да ја убедиме дека е во лош брак. Којзнае уште што се добри работи има што не ни ги кажува а постојат туку собрала се лошо на куп па и најдовме чаре. Не е се црно и сама така вика
    Зборот ми е луѓето што имаат мака да не го толчиме со тоа "лош ти е бракот барај чаре"

4. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    Јас мислам дека ние жените имаме само обврска да си го васпитаме детето, а не мажот. Одлик на култура е неговото однесување, огледало на неговите.
    И јас не оправдувам после секоја расправија да се земе опцијата развод ама не знам што очекуваш од маж ако те навредува, ако не ти помага во ништо и ако ти пререкува за се живо и диво, особено кога си пресна мајка. Еве јас не сум родител уште, немам право да коментирам, гледам од страна од мои роднини, пријатели како мажот им помага во се и сешто и збор не пререкува.

Сепак најубав совет ќе дадат членките кои се во брак подолги години.
    Мое мислење, може би ќе ме осудувате, не знам, но жената треба мажот да си ја третира како кралица.
    Почит, разбирање, помагање.:f:

Во постот на членката не гледам ни еден green flag за мажот и.

На Panda00, nextredstyle, Mr.Limonko и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.436
    Допаѓања:
    11.984
    Плиз, не давај веќе совети :tmi:

На Panda00, Amellie13, Aschenputtel и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    558

За жал го бираш прво мажот со кој се гледаш па после сваќаш како израснал со какви луѓе и каква фамилија и не го оставаш у случај кај што ке видиш дека не растел како тебе воспитано но тоа не значи дека не треба да го сакаме и дека не е добар човек. Мојот немал кој да го воспитува гледа кара и гали ама е многу добар човек иако никој не го научил на тоа
    А членката може да каже и некој грин флег ако има го утепавме од кудење

7. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    3.103
    Ми ја долови реакцијата. Во брзање не ни знам што напишав и на што се осврнав. Не можам да се помирам дека жени во денешно време уште вака функционираат и си се тешат меѓусебе, се тапшаат по рамо, просто без зборови останав. Па уште кај ги наоѓате бе такви совршени мажи демек лажам јас или не знам што им е поентава..

На Panda00, nextredstyle, sino.o.oka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.501
    Допаѓања:
    69.119
    Престрашно.
    Ова го испушти, Воспитување во бракот, нов термин.:tmi:

На Panda00, Dentina, Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    Точно така, но еве го носиш кај тебе дома, гледа пример од твоите како треба да се однесува еден маж со една жена. Сигурно сте биле во друштва каде што има примери.
    Добар човек е оној кој те почитува, а не некој кој треба да го воспитуваш. Ако денес ти подари цвеќе, тоа не го прави добар човек.
    Разговор треба да, но преваспитување, не.
    Како што кажаа многу членки, теле се васпитува, не вол.:)

Доволно кажа членката, не верувам да има некој грин флег дечкото што врши психичко 'малтертирање' врз неа.

На JasBee11 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.103
    Допаѓања:
    203.919
    Не, да ги оставиме да живеат во илузии дека така треба, дека треба да има разбирање за неговите потреби (да си го прчи), дека не е страшно што и рекол, не те терав јас да раѓаш (пошто она сама за себе родила дете), какво чаре барање, никако тоа. Утре ко ќе ја лупне, пошто немало ручек, па у реду е, гладен бил, иначе е многу добар човек(facepalm).
    Се согласувам донекаде, за превоспитување, ама искрено скептична сум дека е возможно.
    Ко на сила од игралиште да сте ги одвлекле дома и сте им натуриле туѓи деца да гледаат, богдачува
    upload_2026-3-31_15-7-40.png

На JustBeautiful, JasBee11, Panda00 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Emberlynn

Emberlynn Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2024
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    54
    Луѓе побогу какво млатење, какво лупање…? Фала ви на сите што се грижите и што дадовте совет најдобронамерно го прифаќам ама ве замолувам да не се оди во крајност. Да, се согласувам коментарите се лоши и конкретно за тоа барав совет, кажани се во караница не во нормален муабет од нигде никаде. Ми дадовте совет (дека треба да се замениме со обврските) и го практикувам и ми одговара. Изгледа јас малку се запоставив себеси а нему му требало водич. Веќе е друга приказна, исто така направивме и распоред кој што да прави и сега и кога ќе почне со работа и се согласи на тоа. Веќе не кажувам ни грин ни ред флегови, се покајав што пишав во темата…

Последна измена: 31 март 2026 во 17:05
    На MiloMalo и Аничкаa им се допаѓа ова.
  12. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    Секој си пиша свое мислење, не е за каење или не дали си пишала, на крајот од денот ти најубаво ќе си решиш, ние тука си кажавме што имавме.
    Гледај реши си го проблемот.

На JasBee11 и eliesaab им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.339
    Допаѓања:
    27.873
    Прекрасните сопрузи и татковци left the chat.

Мене баш ме занима дали во врска биле вакви? Дали кога сте биле кај некој дома или на одмор, он готвел, чистел или све мама? Или си викавте ај бе све јас ќе правам, големо чудо. И сега со дете кога гледате дека не можете сами, а он више си се навикнал да чека на готово, пука тиквата?

Да мрчи оти факинг поминува време со свое дете па и господе ги величате оти го чувал. Своето дете. Мајке ми

На JasBee11, Annath, nextredstyle и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    2.483
    Кога дете расте во нефункционална фамилија, или со него завршуваат генерациските трауми или е “жртва” (не сум јас крив, криви се мајка ми и татко ми, било што негативно да се случи секогаш има некој што е крив кој што стои позади неговите несоодветни постапки.)
    Ова го кажувам како дете чиј што родител целиот живот е жртва, кој што целиот живот не внимава што и како збори, не внимава на неговите постапки, се што треба да се купи се купува со караница дома, секоја постапка на децата се разглобува и се доаѓа до некои закучоци со негативна конотација. Контроверзен човек кој што ако не е по негово се заканува со одземање на неговиот живот. Тој мисли дека само тој страда, а всушност страдаат сите околу него.

Вие како мајки имате само една обврска а тоа е воспитување на вашето сопствено дете. Се што е надвор од ваша моќ во врска со партнерот, или се сведува на развод или на психијатар. Бидејќи вие секогаш емоционално ќе гледате на партнерот, ама детето во текот на својот живот ги губи тие емоционални вредности и тоа доведува до уште поголема нестабилност и поголем притисок во семејството, каде што ти вечно ќе бидеш мост во релацијата дете-татко за тие да имаат некаква динамична врска, но залудно.
    Ова го кажувам за да имате до знаење дека децата гледаат и чувствуваат се, иако вие мислите дека не е така. Ваша задача е да си ги воспитувате и штитите децата, а не партнерот.

На JasBee11, Panda00, Dentina и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.333
    Допаѓања:
    44.941
    Некои совети (членкава последна) кога ги читам овој вајб ми го даваат:

На JasBee11, lovely91, bookslover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.496
    Допаѓања:
    27.153
    Тој се женил на 16 години и 6 години во брак
    Тој 22 таа 24
    Добро ли разбрав ?

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.103
    Допаѓања:
    203.919
    :D не, на 22 се оженил, сега има 28 ваљда.

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.302
    Допаѓања:
    39.925
    Кај ги наоѓате бе ваквите мочковци ? Сериозно, во моја околина и што познавам, сето се нормални машки кои не им е испод част да зготват, исчистат, исперат. Да не е форумов немаше да знам дека машки прдлиња уште постојат, па ај што постојат туку и некој ги има земено за брачен партнер. Кај ви е паметот не знам.

На JasBee11, nextredstyle, sino.o.oka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Emberlynn

Emberlynn Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2024
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    54
    Никаде ама баш никаде не реков дека маж ми не готви или дека не знае да готви или дека му е испод част да зготви. Напуштен е од мајка му на 17 години па така што не е ни мамино синче да чекал ко мал на неа. Не ги извртувајте муабетите и не си правете претпоставки. Муабетот што рекол за ручекот беше во смисол да, јас ќе одам на работа ама ти ќе правиш за јадење (во таа смисла беше кажано, по негово на шала, да ме чека ручек дома) и тоа му го спомнав вчера и реалистично е да и тој зготви понекогаш мене ме нервираат само коментарите зошто сум ранлива во постпартум и overwhelmed сме со бебето. И доста е веќе на темава аман го направивте и насилник и џаболебар и мочко и што уште не. Во погрешно време побарав совет за ваква работа осеќам…

На Nala1806 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    Дали мислиш дека ова е во ред однос?
    Да ти вади низ нос тоа што се грижи за неговото дете?
    Не знам што очекуваше да се искоментира на ова?! ''Браво, нека продолжи да ти вади низ нос?''

На JasBee11, Panda00, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.