1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    461
    Нема шанси да продолжам понатаму, си го преиспитувам цел период со него и се мислам уште што ќе научам отпосле. Има 31 год. Јас разговарам, а тој претежно молчи.

На anggell, JasBee11 и tambelina им се допаѓа ова.
  2. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    2.385
    Јас мислам дека членката се плаши да го притисне маж и ,од страв што сЕ може да дознае. А кога ќе дознаеш мора да реагираш,не можеш да останеш така неутрален. Поразговарај со психолог, па со адвокат. Билјарката добро напишала, ако може да се поништи бракот. Односно ако ти е тебе прифатлива таа опција. Вака од неколку пасуси не е баш паметно да даваме совет за сериозен проблем.

@Splendor. Не знам дали е паметно да изиграваш и мајка Тереза па да го спасуваш од неговото патолошко лажење...
    Зарем и неговата фамилија не знаела дека син им лаже за факултет, возачка,извршители... ? Другари ,колеги ? Толку многу си изолирана од сите тие луѓе или и нив успевал да ги лаже со години?

Последна измена: 5 април 2026 во 11:05
    На eliesaab, Трагедијаупмм и JasBee11 им се допаѓа ова.
  3. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    461
    Многу сум изолирана. Со татко му нема контакт, а со мајка му многу слабо и тоа јас форсирав, а тој негираше близина. На неа и се испушти и за факултетот и сега кога си го враќам филмот и за возачката, мислам дека не знае дека цело време ми прави филмови. Јас информациите си ги проверив кај пријателка полицајка, кај вработени во оператор (за извршителот) ништо немам дознаено од него лично. Дури и отпосле не признава и само молчи. Со другари нема многу близина, само со еден кој ни е и кум, ама немам јас некоја близина ниту е дошло до подлабок муабет. Цело време јас сум со моите, а тој само фигурира, и моите го жалеа дека нема да пружи многу ама е добар човек, па да пружиме ние. Сите се шокирани, совети многу немам растена сум традиционално и ова е за сите лошо. Секако најмногу за мене и детето. Да, страв ми е да чепкам подлабоко...

На eliesaab и JasBee11 им се допаѓа ова.
  4. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    2.385
    Стравот ти е оправдан, но нека не те обесхрабрува. Секој на твое место би бил исплашен. Јас сепак останувам на тоа да што побрзо се консултираш со адвокат. Доколку не можеш да донесеш одлука, за тоа сметам дека ќе ти помогне психолог со кој темелно ќе го разглобиш целиот проблем. Од надвор, ние, твоите родители или други блиски, не знам колку се рационални, да не речам мудри и стручни да те советуваат. Спомна дека сте традиционални, што ме наведува да мислам дека не се отворени твоите родители за решавање проблеми со психолог. Сепак мислам дека е најдобро од таму да почнеш. Имаш апликација разговори.мк можеш и анонимна да бидеш при првата консултација, па ако ја добие твојата доверба психологот да продолжите и лично.
    Стравот ќе почне да се намалува во истиот момент кога ќе донесеш одлука, и ќе добиеш правец и мотивација да останеш на одлуката. :hug: можеби се само наивни лаги, но и тие наивни лаги веќе целосно ја срушиле довербата во бракот. Колку и да е мал проблемот, недовербата ќе почне да расте и да влијае негативно на тебе. Не се живее во сомнежи,ќе те изедат. Колку побрзо го размоташ клопчето толку побрзо ќе ти олесни.

На Трагедијаупмм, IRBBB, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  5. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.721
    Допаѓања:
    47.856
    @Splendor. Јас би се надоврзала на претходното мислење- не е битно дали родителите ти се отворени за психолог - ти си возрасна и твоја одлука си е. Анонимно е секако.
    Во врска со проблемот директно, би рекла дека довербата е длабоко нарушена и од таму ништо не ја враќа. Човекот молчи зошто е тотален лажов и има изградено идентитет околу којзнае колку невистини.
    Нема да ме зачуди ни ако има некое дете со друга пред тебе, па нема сметка за да не може алиментација да плаќа. Во 21 век никој во цивилизација не е без трансакциската сметка. Долговите сигурно не се мали, ниту пак наивни. Тоа е човек кој свесно одлучил да прави глупости и да се извлекува криејќи се, досега успешно, зад маската на "добар човек".. имал среќа да налета на мирни луѓе, кои не чепкаат премногу и не го притискале.
    Јас мислам ако емотивно ова ти е премногу и јасно ти е дека нема назад, да си најдеш добар адвокат, и да се оддалечите што подалеку од него, а од него не очекувај ништо, зошто одговорност нема да преземе сигурно- ниту да признае нешто, ниту да плаќа алиментација, ниту обврски ќе преземе, ништо. Затоа ако можеш, чист и брз пресек.( Ако изведува, закани му се дека ќе го пријавиш дека работи на црно или нешто за да те остави на мир. ) Ова е совет за "не дај Боже", ама знаеме дека и такви требаат некојпат

На Трагедијаупмм, tambelina, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.203
    Допаѓања:
    32.413
    Типот сакал да се накоти кај тебе и тоа го сторил.

И после пак да викате "кај ти беа очите". |(
    Мажите ќе го излажираат цел живот само да ве фатат во замка.

На Трагедијаупмм, eliesaab, Splendor. и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Travertino

Travertino Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2025
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    130
    И ако има дете со друга ако не плаќа алиментација ќе си одговара кривично.
    Овој скроз све забегал и излажал.
    Само чудно ми е што толку долго време лажел.
    Без никој да го фати.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.721
    Допаѓања:
    47.856
    Делува по малку како да сака да е невидлив. Се населил кај неа, во л.к сигурно му е некоја стара адреса, и да сака да го најде некој, не може. Уште ако е од друг град.. може човекот и социјални мрежи нема и на интернет е "дух". Тогаш дефинитивно има од/за што да се крие.

На Трагедијаупмм, Nausicaa, JasBee11 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.020
    Допаѓања:
    27.108
    На лична карта со кое име е? Може и тоа да нема.
    Луѓе вакви особи се тешки дијагнози. Имаме таков во близина, страшна работа е. Само од лага во лага навлегува, опасен манипулатор.
    Јас би ти рекла, психолог, адвокат и стави крај.

На JasBee11 и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. Travertino

Travertino Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2025
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    130
    Забеган лик. Од жена се кријат некои ситни работи.
    А не да лажеш дека имаш факултет или за возачка.
    Плус сигурно има извршител заради тоа што не сака да работи осигуран.

На Трагедијаупмм, JasBee11, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Travertino

Travertino Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2025
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    130
    Прво нека разговара со него.
    Ако избегава секаков разговор тогаш развод.

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.020
    Допаѓања:
    27.108
    Таа му збори, тој молчи.
    Само ќе ја внесува од лага во лага.
    Не и сокрил која боја на гаќи носи. А и фактот дека несака контакт со родителите е нешто што така малце смрди.
    Ако си немал ваков човек во близина, незнаеш на се што се спреми и во какви се мубаети и лаги те внесуваат.

13. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.721
    Допаѓања:
    47.856
    Ќе речев од жена не се крие ништо, ама ај, скришно фрлам насобрано "ќе се најде" ѓубре низ дома, па ај, I'll let it slide.:bandit:

Мислам, ова се огромни работи, не е да ги криел туку и си измислувал "факти". Дури е крипи.. не коментирам веќе, не сакам на членката дополнително да и стварам терет со претпоставки и кометари...
    Се надевам на добар исход за тебе, сплендор:hug:

На Polyincognito, tambelina, JasBee11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    461
    Во лична карта има сосема различна адреса, од мајка му моминската...

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.203
    Допаѓања:
    32.413
    Од кај знаеш дека е од мајка му моминската? Може и тоа те излажал, може тоа е адреса на друга жена кај шо престојувал како крлеж.

На JasBee11, BellaBibi, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Travertino

Travertino Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2025
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    130
    Мислев на тоа колку пари има мажот да не му ги потроши парите .
    Не на други работи.
    Нормално не знае жена ми и дека сум член на форумот

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    461
    Така ми има кажано, не знам со факт. Леле...

18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.203
    Допаѓања:
    32.413
    Па нема да биде лошо да одиш да провериш кој живее на таа адреса. Може сите одговори ќе си ги најдеш.

На JasBee11, eliesaab и Splendor. им се допаѓа ова.
  19. Travertino

Travertino Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2025
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    130
    Само едно.
    Сама размисли што ќе направиш лесно е да се разведеш. Ама пак детето е заедничко така да мисли малку пред да направиш нешто.
    Најубаво да му кажеш дека знаеш се и дека не сакаш да те прави будала.
    И да ти каже се од почеток.
    Па потоа мисли шо ќе правиш.

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.721
    Допаѓања:
    47.856
    @Travertino да сум на нејзино место ќе го спакувам фино лепо и ќе го шутнам надвор. Малку е касно за "се' од почеток". Гледаш дека молчи како дибек.
    И да ми каже се', ќе има шанси само да го лежам, жими се, ништо поарно не би било.
    Мислам дека типот натаму само би лажел, а вистината не би била ништо утешително.
    Парталките надвор и крај
    Детето со патолошки лажго да ми расте нема шанси. После и него ќе го мота и свртува против мајката

На Splendor., eliesaab, Трагедијаупмм и 6 други им се допаѓа ова.