Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ne ti se obrativ tebe za taraskanjeto tuku za pubertetot pa se nadovrzav samo :D
    Sorry.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Atanasova96

Atanasova96 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    170
    Bogami ne izlegol od prviot.
    Jas mu vikav mladi sme da ne brzame ama toj bese resen i odlucen za brak. Mi vikase deka ke si snosi odgovornost, deka me saka, deka ne mu e tesko ke si ja gledame familijata ama sega drugo kazuva.
    Inaku ne sum mu rovarela po telefon nikogas, nitu toj na mene.
    Samo bev ocajna, me ignorirase, izbegnuvase normalno deka me kopka i sakam da doznaam vo sto e problemot koga veke toj ne saka da razgovara. Negovata familija da ima nesto protiv mene ne veruvam, drustvoto isto, nekoj tret mu ja polni glavata i go vlece za nos a toj se istura na mene.

На kuc, WildMk, Annora и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Жал ми е кога читам се распаѓаат фамилии. По твоите постови би рекла дека си зрела и одговорна личност. Прифати го каков што е. Биди добра со него. Тоа е единствен начин тој да се врати како што бил. Обиди се. Убаво е да поразговараш и со неговите за неговото однесување. Запознај ги и твоите. А тој нека се изјасни зошто така се однесува, зошто не си стои на зборот. Како што гледам од напишаното, ти си стоиш на ветувањата кои сте си ги дале еден на друг. А да не е тој само "издишан" со обврските околу детето, во смисла дека си ангажирана околу детенцето па тој се чувствува запоставен и си прави филмови. Испитај, разговарај. Ти посакувам и верувам дека ќе се реши сѐ.

На kuc, Martka и zalosna им се допаѓа ова.
  4. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.349
    Допаѓања:
    6.809
    Не би се сложила.
    Зошто да ги меша нејзините па и неговите родители? Што има нив да му ги кажува проблемите меѓу нив двајца?
    Се знае што е најдобро. Да разговара со него. Проблемот е што тој сеуште не е доволно зрел и не сака да седни и да го реши проблемот.
    Нема зошто да го прифати кога очигледно не бил таков и се чувствува незадоволно од бракот. Секој треба да си превземе одговорност за своите постапки и однесување.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Баш затоа зашто не е зрел, да разговара и со родителите. Не сум рекла со него да не разговара. Читај мило.

На zalosna и Someday им се допаѓа ова.
  6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.349
    Допаѓања:
    6.809
    Не реков ни јас дека ти така рече. Читај мило и ти.

Небитно, според мене, нема што да ја мешаат фамилијата во нивните проблеми. Така само ќе настани поголема драма, огромен притисок врз него и не верувам дека од тоа ќе произлезе нешто позитивно. Не е зрел да, ама има сопруга и дете, така да сакал-несакал треба да седне и да разговара, а врз тоа влијание може да има само сопругата.
    Како и да е, тоа е моето мислење.

7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    @Atanasova96 време е и ти малце да го по игнирираш не само по г*з да му одиш.Него му одговара твоето внимание и молење. На сите нервози и навреди ти пак му готвиш и спиеш со него? Гледај го детето и работата а тој како да не постои, сврти му грб и игнорирај го,дај му малце од неговата "медицина"

На CameliaMiller, oblace1, Bella* и 11 други им се допаѓа ова.
  8. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.524
    Допаѓања:
    17.276
    И јас не сум за тоа да разговара со родителите за нивните проблеми.Како на пример да им рече На него му смета со колку луѓе сум легнала пред него,за колку време сум ,,им дала``и слично.Тоа не само што е нивен проблем туку е и малку поинтимен.Јас би пропаднала во земја кога татко ми би требало да слуша за мојот сексуален живот,и тоа заради испади на мм,кој воопшто не созреал за брак,а не пак за дете.Тоа се стресови беспотребни за родителите.

На poenta и WildMk им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.595
    Очигледно е дека си мислел дека бракот е така.. врска кога ќе ми текне ќе терам така кога ќе ми текне онака, воопшто не знаел што го чека па сега очигледно се кае, дете. Гледа пријателите излегуваат се забавуваат на 20 години а он дома дете има и едноставно може сватил дека е премал за такви одговорности па му здосадило
    Понекогаш децата сакаат да си поиграат брак уствари не ни знаат што значи бракот па посекако он го нема размислено тоа и сега кога гледа колку обврски му паѓаат на грб а он сака игрици да си игра и да шета со другарите си вели што направив јас.
    Можеби и тоа е.
    Сепак сепак е дете..
    Мал е бе човекот
    Како мислите дека ќе размислува
    Најверојатно ова е проблемот тука не гледам друг проблем
    Почетоците на некои авантури се секогаш убави ама кога уствари после некое време се свестил дека таа "авантура" е сериозна и нема багање настапува ова што настапува.
    Тешко на жената. Се гледа дека е зрела и на место.

На kuc, Aneta92, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Ама до кога ќе се повикуваме на 'Not guilty, by the reason of insanity'?
    Нема повеќе изговори!
    Не живееме во минатиот милениум, па да нема од каде да научат на 20 години, во што се впуштаат? Има информации од луѓе кои веќе го поминале тоа. Ако ги прочитаат (а можат, во било кое време!), и научат... нема да има вакви 'испади'.

Овој во животот се нема за ништо потрудено. Се' му е давано на тацна, и не знае како да се носи со проблеми, кои тој сега, сам треба да ги решава |(

На CameliaMiller, galapce, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.595
    Епа оти се му е на тацна дадено сакал да си игра брак ама родителите сватил дека од ова не можат да го извлечат де тоа е поентата. :)

На CameliaMiller, kuc, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Се изнервирав малце :D
    Од таквите, не од постот твој

На kuc, lovestoneddd и vitamina им се допаѓа ова.
  13. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    39.550
    Хаха, ако сака ќе го извлечат, пустата невевка што ќе прави само, па ќе ја читаме дали без работа ( ако ги нервирс старите) и без стан може да и го земат детето лудациве.
    Јас би советувала секој кој може, убаво да види кај се мажи/жени. Не дека љубовта има рок на траење, туку многу фактори се во игра. Демек има пари, ме сака, свеки свек моќни се..е...ама тоа може и против неа да се заврти, па да мора да го трпи глупаков.

На kuc, Nausicaa, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.595
    На човека се нешто ќе му фали во животот.

Ете и самата вели ако се разведе и работа и све магично ќе и земат а може и детето
    Скраја да е

Љубовта не смее да се гради врз темел "како ти помогнавме така ќе ти одмогнеме" или "како ти дадовме така ќе ти земеме"
    Уште полошо тука е што она за ништо не е крива едноставно маж и нема повеќе интерес за неа
    Тука е проблемот и болното
    За жал колку и да го сака со сила убавина не бидува

На kuc, H.VAGA, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    39.550
    Лесно е за друг да се збори знам. Ама еве и керка ми да беше. Како прво јас немаше се на син ми да даам( неам син оти сакав едно дете). Второ, ќе ја терам, терам ако треба да учи, оти инаку глава ќр и бучи( што убава рима) . Трето и абортус е опција. Четврто, ако веќе е таму каде е, ќе биде најдобра работничка што ја виделе работодавците, па и да речат свек и свеки отпушти ја, газдата да не сака. Петто- дерлето мало ( маж и) има јасно и гласно да каже што сака, оти ќотек ќе јаде од некого, најсериозно.
    Значи, what I preach, I do. Таа како сака нека си решава. Јас кажав за мое дете. Ама со транслација , може совет и за друг да дадеш. Дал ќе послуша, негова ствар.

На lovestoneddd и BabyStyle им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Ама не можеш да влијаеш на се' во животот на децата.
    Ти си претпоставуваш дека ќе испадне вака или онака.
    Може нема воопшто да сака тоа ти што сакаш?
    Може нема ни да учи, ни да абортира, ни да биде најдобра работничка.

Не се дружат децата единствено со родителите, па да сме ние единствено влијание.. Плус, интернет, телевизија... Речи: скраја да е... Оти се' е можно.. буквално.

На bibiiii, H.VAGA, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    39.550
    Важи, ама тогаш ќе речам, види ќерко, полнолетна си, толку можев толку имам, ако сакаш ќе ти го почувам детето некад, ама снаоѓај се. Здравје на прво место, се друго е секундарно . Тука мислам и на ментално здравје:D

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Ќути... Се надевам дека ќе бидат 'послушни'. :D

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.595
    Не, напротив и да ми згрешило детето ако слушнам дека вакво нешто му се случува а јас сум го подучувала и давала совети и ѕвоцала и била против пак ќе го вратам назад нема да му речам сега снаоѓај се оти не ме послушало. Ако не сака да учи нека не учи ама ќе работи тогаш, нема со сила да терам да прави нешта што на мене ми одговараат, па и да згрешило ќе си дојде назад нормално нема да и речам седи си и молчи си.

Секој има право да проба.. ете за заљубиле се било океј навидум и фунционално, маж и не ја терал со сила ама се случуваат и вакви нешта за жал ако веќе се случи ќе гледам да и помогнам колку што можам и плус да и помогнам да ги согледа грешките и да научи нешто од нив и со глава горе да оди напред
    Дал да учи дал да работи што год.

Така јас би постапила.

Ако за некого би се борела и подголтнала за се тоа се за деца.

На kuc, anggell, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Тоа и јас не го спорам.. Би била тука за нејзе, без разлика во каква 'каша' е.
    Муабетот ми беше, дека се' може да се случи...

На kuc, Sandrin4, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.