1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Од тебе зависит како ќе го живејш животот...нигде не е сјајно...а дали ти себе се имаш преиспитано дали во тебе има проблем, дали го задоволуваш,дали имате интима...
    Со кукање и плачење не се решавет работиве...Смело само или ќе ја биде или немат...Со инает ќе одам кј моите или кј било нишо не добиваш...еве хипотетички да заминиш па тој ќе те помоли ти ќе падниш во искушение од љубов и пак назад, а нишо не си решила.
    Седни го сопругот, отворите ги картите и играј...
    Крај краева краева кога сака да шета замоли баба некој да го чува малото, дотерај се, скоцкај се и кажи му на сопругот доаѓам и јас...

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Витамина, сркако нема да ја оставам на улица, јас реков дека ќе и речам да се снаоѓа ако баш ни еден совет не слуша, дури ни за работа. Знаеш, можда ќе сака да остане кај мене дома да си гледа дете. Ама факт е дека нема до 70 да работам за да има пари таа. Тоа што има, толку. И ние сме луге. Децата се наше потомство а не крлежи. И нормално на никој не му посакувам проблеми со дете, оти боли. Ама не е финтата сега мајка и да има 3 деца место 2. Таа очигледно и вели ќути, брат ти е дома.

На crimson, Milan93, Mr. Right и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Atanasova96

Atanasova96 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    170
    Razgovaravme i mi vika ne bil spremen za seto ova, mnogu sme izbrzale. Vika deka ne si ja cenel dovolno slobodata sega se kael. Mu vikam ne e kasno nikogas ako sakas da si zamineme so deteto bidi si pak sloboden. Vika deka deteto go sakal neizmerno ama mene ne. Toa e toa pretpostavuvam ke se razvedeme. Uste sum kaj nego iako veke 2 dena jas si spijam vo dnevna posto tuka e krevetceto na deteto a toj sam vo spalna. Izgleda zborel i so svekrva mi nekna pievme kafe i taa mi vika sto i da se sluci megu vas ti pak ke bides nasa snaa pak ke go gledame deteto. Ne znam da go ostavam kade bi odela so malo dete.

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Многу ми е жал :(

Се испостави тоа што ти го пишав пред некое време ако памтиш, дека уствари се изморил од сите брачни и родителски обврски и му недостига животот на 20 години, да игра игрици да шета да оди со другари
    Баш тоа ти го пишав некна не дека "слушал" нешто за тебе тоа му било изговор..
    Ја преценив ситуацијата.
    Едноставно е премногу мал, секако дека има исклучоци ама тој не е еден од нив за жал.

Мила.. со сила убавина не бидува само тоа ќе ти го кажам во моментов, колку и се да правиш исправно и од срце со емоции за него џабе е ако тој нема желба за обостраност

Размисли и собери храброст..

Во овој случај свекрвата многу добро се понела со тебе..
    Тоа ти е плус во сета голгота
    Ако барем останеш на работното место и останеш на ок односи со нив далеку подобро ќе ти е за се понатаму..

На crimson, Lolipop23, tina-63 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Тоа е што е, битно сега знаеш на што си и мораш да свртиш нов лист. Извини што вака ќе го наречам, ама мрсулот од партнерот ти, не заслужува да се нарече ни маж ни татко.
    Мајката секогаш ја има таа пожртвуваност за своето дете и од денес мора да бидеш силна и за двајцата.
    Млада си,имаш цел живот пред тебе повторно да се заљубиш и да бидеш среќна, немој да мислиш дека детето ќе те попречува во сето тоа. Знај дека еден ден тоа дете ќе те гледа како херој пошто не си се одрекла од него и си го исчувала сама. Да, сама. Пошто паричките кои ќе ви ги фрла маж ти не се чување.
    Збори со твоите, мислам дека сега реалноста на ситуацијата ќе ги удри во глава и ќе ти пружат дом, додека застанеш на свои нозе.
    А да.. и на копилето земи му све што можеш да му земеш.
    Се најубаво..

На oblace1 и Independiente им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    85.050
    Дишичке немој во никој случај да го оставаш детето.За тие деца живееме ,се бори ме ,ги раѓаме.Иако сега мислиш дека цел свет ти се срушил ,немој да очајуваш после дождот доаѓа сонце.
    Сама што би правела ,вака со детенцето ќе имаш обврска и нема да мислиш на разделбата
    Жал ми е кога се разделуваат вака семејства ,па уште и кога има деца.Некогаш и мажево твое ќе се покае што слободата му била поважна од семејството.

На oblace1, Milobebence, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  7. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    А да пробаш да разговараш со татко ти или брат ти? Можеби мајка ти не е најклучна за донесување одлуки. Веројатно во таа куќа/стан си имала соба/кревет што уште стои...
    Пробај уште еднаш со твоите, ако не бива оди на план Б. Ако гледаш дека имаш поддршка од свекрвата, остани со неа во добри односи и оди под кирија, заради детето ќе ти помага секако. Сигурна сум дека не е среќна со одлуката на нејзиното дете...

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    180.826
    Ако не те примаат назад кај твоите тогаш остани каде што си сега
    Барем да не плакаш кирија
    И ке имаш помош за детето од свекор свекрва
    Ова не е трајно решени него за краток период од месец два три додека се снајдеш каде како и што
    ај белким и до тогаш ке му текне на телево дека фамилијата е побитна од се друго

На galapce, tina-63, violetblue и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Жал ми е, собери сила и мисли за понатаму. Дај си време да тагуваш. Со свекор и свекрва остани во добри односи, тие можат да ти помогнат. Ако се богати, можда гарсоњера за тебе и дете или да ти помагаат за кирија. Сепак си мајка на внуче нивно. Со мрсулкото не се карај. Дури и да те провоцира, биди мирна и речи му ради детето да сте во добри односи. Твоите види што ќе кажат и размисли длабоко што ќе правиш.

10. Atanasova96

Atanasova96 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    170
    Sega sum na boleduvanje deteto ne mi e dobro. I toj e doma si lezi cel den glava go bolela. Svekrva mi vika da ne brzam deka ova mu bilo period ke mu minelo. I taa mi vika mnogu sum go tintrela ne trebalo tolku. Mi vika ostavi go ne gotvi dolu kaj mene ne ssmee da slegne za jadenje. Ne mora sekoj den peralna da uklucuvas ako mu treba at rabotnickite alista neka si gi ispere. I taa mi vika mnogu mu popustiv zatoa sega vaka. Vika zemi si vreme za sebe neka se oporavi maliot idi do kaj tvoite izlezi prosetaj nekade ne sedi samo doma.
    Ke probam da zboram so brat mi da vidam sto razmisluva toj. Dali mu e vo plan da se zeni skoro ili sto i kako ke bide. Inaku kaj moite delevme ista soba so brat mi si imam krevet koj stoi prazen i regalot moj si stoi. Samo sto majka mi e so nekoi glupavi sfakanja ako se vratam demek ke zafakam mesto brat mi ke se zeni ke nemalo mesto za site.
    A i da se vratam toa bi bilo provrememo duri maliot da prkne malku da zastedam nekoja para posle sekako ke si go baram careto pod kirija nekade. Inaku i doma imame prazen prostor kako podrum sto ne go koristime tamu moze da se pregradat dve sobi samo ne znam moite sto i kako mislat. A brat mi moze ni vo narednite 10 godini da ne se zeni ne spomnal nisto.

На galapce, Lolipop23, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Пример за свекрва имаш што скоро па и не постојат такви ретки се ко бисери .
    Послушај ја нејзе и играј на таа карта сега за сега според мене.

На CameliaMiller, troublemaker94, oblace1 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    За тоа се подразбира, готви и пери за себе и за детето. Ако сака слугинка, нека ти плати. Ама прво зборни уште еднаш со неговите да им ги видиш плановите

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.617
    Допаѓања:
    107.017
    Жал ми е тоа што ти се случува.
    Имаш прекрасна свекрва биди во добар однос со неа без оглед на исходот дури да се случи и развод од ваква жена можеш само подршка и помош да добиеш.Секоја чест за женава.
    Зборувај со сите дома татко ти брат ти добро е што работиш на крај краева една соба изнајми под кирија така е поефтино и како што ти кажаа веќе и другите членки не запирај со животот вложувај во себе пред тебе е животот ова е само еден дел од него допрва ќе дојдат и поубави денови да ќе има и лоши искушенија таков е животот не е розев но ти си зрела и јака личнос ќе надминеш се верувам во тебе

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    180.826
    Ја мислам да се отргне од него у смисол да му даде простор да биде сам некој период коа књ виде што значи сам ке се управе човекот теле

На galapce, troublemaker94, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    ^ мхм значи кога му падне на памет на господинот ќе си зема паузи од својата жена и дете, пошто се преморил мил он.
    Дали жената има право на пауза ?

На oblace1, crimson, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Atanasova96

Atanasova96 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    170
    Svekrvata mi e mnogu ok zena, i svekorot e ist. Na pocetok imav custvo deka ne me prifakaat zosto odkako se odelivme ne me vikaa dolu kaj niv, retko se kacuvaa i tie, koga se rodi bebeto svekrvata prvite denovi pomagase potoa ja snema i se toa ama podobro i sto bese taka ne sakaa da se mesaat. I tie se mladi si imaat drustvo, rabota, obvrski si go teraat svojot zivot. Denes si go gledav deteto cel den i se pozali gospodinot koga sum mislela odeloto za rabota da mu go peram, utre bil prva smena. Mu vikam ne znam gledas deteto ne e dobro, ne mozam. I se kaci svekorot donese nekoi raboti za deteto ama ocigledno i slusnal koga se skaravme, lom go napravi mu vika kola sakase kupivme, rabota sakase eden kup vrski i pari dadov, svadba sakase ajde napravivme sega ne znam so sakas ne e zenata kriva ti si vecno nezadovolen. I se naduva si legna uste u 9 saat, neka si go nosi odeloto nepereno ic ne mi e gajle. Koga sakam togas ke go uklucam da se pere, pa ne sum i jas na kopce. Ne go zede deteto pola saat da go zanimava za jas da zdivnam, cel den si lezi glava go bolela epa mene neli me boli? Iskreno mi znaci mnogu sto svekorot i svekrvata me podrzuvaat, da bese poinaku ne znam sto bi pravela. Ke gledam ovie denovi da zbrnam ne so moite, tuku so brat mi da vidam kakvi planovi ima toj i sto razmisluva. Ne sme igracki nie pa da si zema pauza, mozebi i jas sakam pauza ama nema.

На CameliaMiller, galapce, troublemaker94 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Браво за свекорот...како е тргнато можит да ги јајт дотичниот клоците на улица...
    Само со убо фати го брат ти без набој и тензија објасни му фино лепо како стојат работите...

На WildMk, Milobebence и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.758
    Мајмунов не знае сам да уклучи машина??

19. Atanasova96

Atanasova96 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    170
    Ama znae mu imam pokazuvano od porano mi vika zaboravil. Cim zaboravil negov problem. I ete sabajle si gi oblece pak alistata taka nepereni. Ne se ni gadni posto 2 dena samo raboti a 2 odmara ama mu gi peram na 2 dena na kratkata programa so ladna voda. Ne deka mi bese tesko ama se umoriv veke da davam se od sebe za sekoj sto toa ne go ceni a toj da se ponasa ko gostin. I ne gotvam denes, osven za deteto. Nervite si gi iskinav veke edno kafe nemam saglam ispieno, se nemam izbanjato ko covek a toj se misli samo vo glupostite.

На crimson, kuc, TashSefton и 2 други им се допаѓа ова.
  20. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Знам дека не ти е во моментов до ништо ама сега ти е баш тој преоден период кога треба да си се посветиш на себе.Место да седиш во кујна земи нашминкај си се среди си косата земи си малото излезете си со малото до некој мол.Направи си мала промена одма ќе ти годи.Некохаш ние жените забораваме скроз на себе па после и со Римел еднаш да се поминеш можеш да се осеќаш преубаво.Ќе се среди се ние жените побрзо созреваме од мажите.Маж ти не е ни пораснат ни дораснат,инаку воопшто не е за оправдување кога веќе во приказнава постои дете.Се ќе се среди.Чувај си ги свекор ти и свекрва ти ама и паметно играј.Не заборавај дека тоа е нивно дете и за нив секогаш ќе е тоа без разлика колку и да ти згрешил.Припази си на потези на тоа што правиш и зборуваш со нив.

На kuc, WildMk, Lolipop23 и 5 други им се допаѓа ова.