Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    И јас тоа ќе кажев можеби човекот има некој психички или физички проблем а може и двете да ги има. Можеби нема чуство за односи.. не знам ете и мене во тоа ми отиде умот дека едноставно не му е дојдено до тоа или не може едноставно.
    @gjul најдобро да седнеш и да го прашаш да не има некој проблем во него а не сака и незгодно е да каже ете..

Се согласувам со фактот дека за секоја прдљавина човек не може да да размислува на развод, разводот не е пакетче мастики или нешто туку така, сите ние луѓето во брак сме имале имаме и ќе имаме најразлични падови, проблеми, периоди ама поентата е да се соочиме да успееме и двајцата да одиме напред без разлика на се, само разговорот со сите отворени карти на маса може да спаси ситуации и ситуации, искреноста..
    Нормално е и да имаме секакви периоди мед и млеко не може и не смее да биде.

Жената треба да разговара тука бидејки очигледно има некој проблем а од друга страна вели дека ја почитува и се тоа е океј.

Тука во ситуацијата има нешто друго нешто што може да се реши доколку се сака обострано

Од секогаш сум кажала дека во спротивно со сила убавина не бидува.

На Milobebence, zalosna, petunija77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    @gjul
    Nemoj da napravis glupost da legnis so drug.Istiot problem go imame i nie samo kaj nas e obratno jas sum taa sto nesaka s.x vejke podolgo vreme.Jas go sakam mm ama ete dusa ne mi bara s.x.
    da legnam kolku da imame s.jas nemozam..po 100 pati na den me prasuva dali go sakam ..DA go sakam i nemozam zivot da zamislam bez nego.Razgovaraj so mt ama nemoj sekoj den posto mozi i toa da deluva negativno.. mozi ima nekoj problem a mozi saka samo mir i spokoj nesto slicno kako mene.
    Se izvinuvam za lat.

Последна измена: 30 ноември 2018
    На snegulkata, Dust, tina-63 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.468
    Допаѓања:
    172.175
    1.Може има друга
    2Може има психички проблеми или здраствени проблеми или од премореност има проблем па го срам да ти каже
    3Може да си е геј човекот
    Многу може има ама додека не го седниш и да разговарате нема да знаеш
    Кажи му дека ке разговарате и овој пат нема да престанеш додека не добиеш одговор па каков и да е

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    А може има слабо либидо.
    Како жени кога избегнуваат секс со месеци е ок, а мажи не е?

На Dust, anggell, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.439
    Допаѓања:
    103.539
    Извини вака а после 16 саати работа мислиш на секс му иде памет? Јас еден месец работев и тоа не секој ден по 12 саати, неколку пати само у месецот па мм с од секс да ми спомнеше ќе го бесев.

На TutiFuti, Cka, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.468
    Допаѓања:
    172.175
    тоа ми беше муабетот
    човекот работе како вол и ко аис иде сигурно е уморен и окапан а тоаи те како влијае на либидото и нема ни да му се к*ева од умор

На cresa-jagoda, WildMk, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.439
    Допаѓања:
    103.539
    Јас искрено не можам да ги разберам жените кои дозволуваат мажите да им работат по 16 саати а тие дома чмаат и чекаат. Па ќе однесам дете во градинка и ќе одам ќе работам и јас, бар 4 саати помалку да работи ако не друго. Па на толкав стрес ќе го изгубам утре задутре, кој може да работи толку многу? Јас разбирам и потреби и се, имам кредит, имам сметки, дете треба да се прехрани, ама јас на второ не помислувам бидејќи моментално немаме финансии за второ, да се стабилизирам на работа и ќе родам, нема да ми отидат годините, па и јас го чекав првово доста време. Не ви ја знам ситуацијата ама јас маж не би оставила да работи 16 саати бидејќи со тоа темпо се стекнува само болештини, не и богатство. А за секс после тие 16 саати не ми ни текнува.

На Offspring, Dust, mKdevojce и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.102
    Јас колку што ја разбрав Ѓул мажот и рабти од 02х до 14 а тоа се 12 саати и според работното време претпоставувам дека работи во некоја пекара. И ако работи подолго време сигурно цел организам му е пореметен, а за воља на вистината потребата од секс не е продукт на љубов туку потреба на организмот и ако нешто се поремети во организмот понегогаш е нормално да се нема воља за секс. Ми се случувало и мене кога имам работено по 11 часови кога ќе сум дошол дома не сум можел од умор да јадам а не пак телото да ти сака секс.Затоа мора да се седне и да се разговара за да се најде вистинската причина , и да се најде лек за проблемот. Секако не е лекот одма развод или ќе си одам кај мама оти сексуално не ме задоволува.

На poenta, cresa-jagoda, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.439
    Допаѓања:
    103.539
    Она сама во првиот пост пиша дека работи по 16 саати. Јас не измислив. А реално и по 12 саати работно време не се издржува лесно.

На cresa-jagoda, ilyan, Abc07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.102
    Тоа 16 саати го разбрав како малку препотенцирано за да укаже дека по многу работи ама затоа потоа еве што рече таа “Mojot soprugot nikogas ne me maltretiral sekogas sum dobivala skoro se od obleka pa se do sminka I slicno toj raboti po 16 sati znaci stanuva vo dva saat navecer se vraka utre dental vo 1 I 15 da ima druga nema toa go znam“ значи станува во 2 навечер а се враќа во 1 и 15 утредента, јас тука не гледам 16 часа.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.439
    Допаѓања:
    103.539
    Можеби работи на две работни места, кој да знае. Женава можеѓе и претерала со саатите, ама и тие 12 се многу за да бара од него да е ефективен нон стоп. Не ја знаеме точната ситуација оти паричката секогаш има две страни, ама секако треба да размисли убаво и да реагира на друго поле.

На cresa-jagoda и Milan93 им се допаѓа ова.
  12. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    @AngelOfArh moze i tocni da i se saatite na zenata. I mm raboti po 16 saati koga ima rabota i da kako sto navedoa pogore koga si podolg period taka edvaj uspevas da jades i gledas samo da se odmoris. Taka da nemozam da gi razberam nekoi licnosti od mravka koga pravat slon i nisto nemozes da im pogodis

13. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Само затоа што жената ќе работи и ќе ги остави децата во градинка незначи дека мажот ќе работи помалку. Некои се газди на фирми и се цело време на терен или со клиенти од различни временски зони. Некои се шофери па мора да застануваат за одмор и им се фаќаат многу саати одсуство од дома. Има еден куп причини. Еве јас работам ама маж ми сепак мора да биде одсутен од дома од 8 до 20 (заради транспорт до работно место) вечераме и тој продолжува да работи на компјутерот до кај полноќ. Таква му е работата, не се работи за пари туку за обврска кон работното место

На duffi, snegulkata, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.131
    @gjul колку што прочитав три години поминале од првиот пат кога си пишала. Три години не се малку за некој постојано да те избегнува. Толку време без нежности, без да се почувствуваш посакувано не е воопшто малку. Пробувај да разговараш, да дојдете до сржта на проблемот, некако да извади некоја емоција во себе и да каже што е навистина проблемот. Зашто проблем има кој сака само да го заташка, а не е фер кон тебе воопшто.

На mira.mira и Martka им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    И еве цел живот до пензија ќе работи по 12 саати (или 16 саати), и цел живот ли треба да го ,,амнестира,, од обврските кои ги има кон брачниот другар ?

Само разговор треба.
    Можеби има некој проблем човекот.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.259
    Допаѓања:
    103.377
    Не мора до пензија да ја работи оваа работа и по 16ч или 12ч сеедно.
    Нека седнат нека се договорат и она да се вработи он да најде друга работа со по нормално време.
    Од некаде мора да се почне да се решава проблемот.

На Abc07 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.982
    @gjul Мажите кога е во прашање секс ретко одбиваат.Но апропо на муабетот исто колку што го сакаат,толку и се комплексираат.Мене прво нешто што ми падна на памет е дека можеби тој има проблем со потенција па намерно те избегнува како не би се избрукал пред тебе.Или друга работа што можеби е тој презафатен и сака да носи пари дома па е насочен кон тоа,и нема потреба од романтика и секс. :)

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261

@gjul три години немате секс воопшто?

19. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Za tri godini da ne recam 15 pati samo

Toj raboti vo pekara zatoa raboti mnogu a I pod kirija sme mene decinjata ne mi gi primary u gradinka inaku I jas bi rabotela

Последна измена од модератор: 3 декември 2018
    На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    А си седнала да разговараш што и како и зошто нејќе да сте интимни?

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.