Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    97.055
    Јас не ја бранам ни нејзе, зборувам обопштено за такви ситуации и бракови. Ама ако не ги знаеме и двете страни на паричката, зошто да велиме па дека тој трпи ПСИХИЧКО НАСИЛСТВО само затоа што жената бара блискост со него?

На Lianna Anna, Nausicaa, TheSecret и 2 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.436
    Допаѓања:
    103.506
    Работев само еден месец вака како мажот и, со работа на нога, со физички напор, со се, знаеш колку пати имавме секс, се на се еднаш или ниеднаш. Еден ден слободен во неделата, што попрво за тој еден ден, не знаеш кај ти е глава кај ти е грб. Ако не сте искусиле што е напорна физичка работа ве молам обидете се да видите колку ќе ви биде до блискост, нежност и секс,ИЧ! Не викам јас сега дека треба да заборави на секс жената, скраја да е, ако родила две деца не значи дека треба да се замонаши, ама треба да биде фер и да рече дај да помогнеме некако а не само да наоѓа начин да го оцрни. Работел 16, па 14, па 12 саати а на крај излегоа 10 саати и како опишува како од кревет иде директ на работа, тоа мислиш иде у 10 сабајле си иде дома у 12, ко на рашетување да иде. Си пробала у црна темница да станеш за да идеш на работа? И така секој ден. Треба заеднички труд за ова, не само она или само маж и.

На sofi2107, vitamina, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    97.055
    Сум пробала да станам во црна темница, сум работела кога сите спиеле. И?
    Имав и секс, одржував врска на далечина, пак живеев, со полни гради дишев и уживав со партнерот. Лаптопот ми беше закачен за мене, ама тоа не ме спречи ни да одам да фатам авион за да го видам, ни за да водам љубов со него.

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.793
    Допаѓања:
    8.928
    Jas sepak mislam deka zenata ima problem, ko sto vidov i porano pisuvala smeski :D Ama sepak tolku godini da nemas se*s i 2 deca cudno neli. Ama od druga strana maz da neke se*s so godini i toa e cudno. Ili ima stvarno nekoj problem so libidoto ili ima druga treto nema. I kako toa so godini nemale se*s a niednas ne sednale da razgovaraat za toa? Plus ajde ete umoren i se toa ama nemoze so godini da si umoren be brat i niednas da nemas se*s so zena ti. Mene epten mi e cudna rabotava. Eve i maz mi raboti 12 saati dnevno fizicka rabota i umoren e i se ama sepak imame. Ako nisto drugo bar znae da me gusne da me baci da se pogalime, mislam najnormalna rabota megju maz i zena neli. Jas mislam ili zenava se zafrkava so nas ili mazot ima druga |(

На sofi2107, TutiFuti и LiliBoz им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    @gjul читам твои стари постови...и кога сте биле дечко и девојка ти било недоволно секс, што очекуваше дека во брак ќе се случи? Тој таков си е. Немаат сите луѓе исто либидо. Си знаела каков е, си се нафатила на брак, деца сте направиле... нема сега: Ама мене не ми е убаво вака.
    Најди си некоја занимација. Озбилно ова... И помири се дека е таков. Ако се менувало, ќе си го сменела до сега.

На duffi, Sandrin4, gjul и 4 други им се допаѓа ова.
  6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.793
    Допаѓања:
    8.928
    Mene me interesira kolku godini imaat @gjul i maz i ako ne e tajna? :)

7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    97.055
    Јас не се споредувам, си ме помешала ;). Кажав дел од обврските кои сум ги имала и пак сум правела напори. А можеби сум имала уште 100 други кои не морам на тебе да ти ги приложам за да те разубедувам во тоа што ти сакаш да си го веруваш.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    97.055
    Ништо ;).

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Да да. Зашто Испаѓа дека ние штом си со едно дете, немаш право да се пожалиш.

10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.505
    не реков такво нешто. очигледно го прескокна мојот пост погоре. Уморот од домашни обврски зависи од тоа какво дете имаш. некогаш може и 3 да се и да се мирни а 1 да е и да е ѕверче. И имаш право да се пожалиш никој за гуша нема да те фати. таман работа.
    Ама споредување некој што нема ниту едно со некој што има дури и повеќе од едно не ми иде бе мајка. Јас кога немав дете доаѓав дома и нозе у вис. А сега влагам и сигурно нема да седнам да одморам без разлика дали сум уморна или не. И маж коа ќе дојде дете одма му се закачува од радост. Ако ја го чувам не значи маж е ослободен

На Цвет88 и gjul им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Ама јас тебе те сфаќам, мојот пост беше за Членката друга. И моето ми наплаќа за три
    Навечер сум комирана.

На gjul и LiliBoz им се допаѓа ова.
  12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    А да си најдеш занимација малку посериозна па да ти излезе паметот од такваата? Обично сум многу покултурна во постовите, ама ти ги памтам истиве муабети од пред сто години. Што остана со тој човек ако не успеа да те задоволи сиве овие години? Што роди деца од него, за да гледаат несреќна мајка од Х причини? Железото се кова додека е жешко. Темава е брачни совети, така? Еве ти совет: Или прифати дека твоето и неговото либидо не се споредуваат од кои и да се причини, или стани и оди си со друг партнер.

На Sandrin4, gjul, Abc07 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Kade procita I kade razbra deka nekoj nekogo psihicki maltretira ccccc sekoj najubavo si znae kako mue I sto pominuva mazite ne se samo da odat na rabota I ja odev na rabota I
    Za da ve informiram I jas odam na rabota tri pati vo nedela i na nikoe pole ne go ocrniv mojot soprug samo toa da vi kazam. Toj e prekrasen tatko sekogas se grizi za nas da imame se sto ni e potrebno I pak ke povtoram deka jas sekogas si gi izvrsuvam moite obvrski kako majka I sopruga nikogas ne dozvoliv da se pozali od mene znaci toj samo odi na rabota I tolku za drugoto jas se grizam I pak ke povtoram deka za da dobies vnimanie treba I da dades a vo mojot slucaj jas samo jas se posvetuvam I ve molam nesakam nikoj od vas da me osuduva zasto da sakas ne e zlostorstvo, kraj ne pisuvam pojke za nisto...

29 sum jas toj 37 decata se pet I godinka ipol

Cccc sramota sto se zezate vaka

На WildMk и zalosna им се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.793
    Допаѓања:
    8.928
    i na 37 neke seks? jas mislev poveke ima. a ste razgovarale seriozno za ova?

15. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    E za da ve izvestam I voedno da prestane te mava vo vrska so mene ispadna deka mazot moj si ima druga veke tri godini I samiot konecno prizna razgovaravme I zamislete jas sakam da se razvedam toj nesaka pa vo plan sum denoive da si zaminam so decata imam nekoj denar nastrana pa ke si pocnam od pocetok no na prvo mestoto mi se decata pozdrav do site vas koi se obidovte da mi dadete soodveten sovet

I ne pisuvam pojke dovolno mi e za denes sepak imalo nesto samo mi e zal za decata drugo nisto

На Konfetka, TutiFuti и WildMk им се допаѓа ова.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Не треба да жалиш ти..он треба да жали што си ги остави децата за друга пизда.

Последна измена: 5 декември 2018
    На Harper, Alisa22, Oscar Lady и 10 други им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.468
    Допаѓања:
    172.158
    оти не ми е верно овоа мене?
    ја сака таа другата го праша?
    зошто неке да се разведе од тебе па нека те ослободе и тебе да си ај бараш и ти среката

18. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Neznam jas sednav da praam muabet so nego vo vrska so sleduvanjata za ovoj mesec I izlegov so postarata kerka do prodavnica I koga se vrativme vlegov skrisum I toj praese muabet po telefon da ne kazam sto se ne I zborese ...I kerkami vleze vo toalet I jas koga vlegov si stojam do vrata a toj u kujna neli zbori razleva I koga me vide se zaledi I sklopi kulturno so cao se slusame I jas samo go prasav kolku trae kazimi I toj so polni oci ejj mi vika nema da te lazam tri godini .....veke nemozam da pisuvam Sorry....sto I da pisete ke lajknam samo

На Milobebence и WildMk им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Жал ми е многу... Навистина многу... :hug:
    Ич не мислев дека ова ќе биде позадината :(

Биди силна :hug::hug::hug:

На Harper, Alisa22, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.255
    Допаѓања:
    103.333
    Многу ми е жал :hug:ама пак од друга страна барем ја дозна вистината, знаеш сега што е причината и ете животот иде понатака ќе си продолжиш живеејќи го и уживај ќи во него со некој што ќе те цени сака почитува и возвраќа со внимание.
    Среќно :hug:

На ЕденЧлен, WildMk, Annora и 3 други им се допаѓа ова.