sve. Mojot soprugnnikogas ne me maltretiral sekogas sum dobivala skoro se od obleka pa se do sminka I slicno toj raboti po 16 sati znaci stanuva vo dva saat navecer se vraka utre dental vo 1 I 15 da ima druga nema toa go znam .Kako ispadna sega toj da ima druga?Sigurna bese deka nema.
Абе ајде ја нападнавте жената оти бара малку нежност од сопругот? А од кој да бара од комшиите? И маж ми работи многу, не е физичка работа, ама знае да глави и по патишта , со денови да не е дома, а кога е дома да е врзан за компјутер. Ама време за нежности секогаш се има, галење, некој убав збор. Два три реда муабет пред спиење,макар цел ден се немаме видено. Жал ми е @gjul, биди силна, те памнам уште од борбата за бебе.
Дискутиравме овде и сите дојдовме до заклучок дека очигледно мажов има проблем нели заклучивме дека е тоа И на крај и тоа испадна само испадна да има проблем дека има друга па уште една многу му е Глупак. Требало да отсече со жена му бар а не вака она да го жали дека работи премногу па дека има проблем и на крај оп. Лоша работа. Подла. Жал ми е @gjul се надевам дека лека полека ќе се опоравиш и ќе си ја пронајдеш конечно твојата среќа.
Вас ви е верно ова? Мене не ми е. Извинете тип на човек сум кој прв ќе подаде рака и сум хумана, ама мене ова не ми е верно. Прво се пожали дека од што работи по 16 саати нема време ни за жена му а камоли за друга, па не беа 16, 14, 12, небитно, на крај има друга. Абе ајде. Значи мене не ми е реакцијата воопштена, туку стрикно за оваа членка која ја паметам од охохооо времиња, кога свекрва и ја тераше да риба тепих трудна, кога ја малтретираа, кога ја тепаа (ако грешам нека изгорам ама мислам се работи за истата личнст) сега наеднаш друга приказна. Апсолутно дека мажите кои работат имаат и обврски во бракот кои треба да ги исполнуваат, ама тоа не значи дека треба да очекуваме од нив се без да дадеме ние малку. Секој си ги знае дома приликите, на крајот на краиштата сме си ги одбрале сами мажите, не ни ги донел некој на слепо, се прилагодуваш или одиш понатаму, трето нема, уствари има, да кукаш на Фемина. И мене многу работи ми сметаат може кај маж ми, ама и нему кај мене, се трудиме да се смениме, ама обострано. Тоа се трудам да објаснам, дека бракот го ствараат двајца, не само мажот или само жената, треба двајцата подеднакво да се трудат. И сигурна сум дека ако една жена се потруди околу мажот тој нема да побара утеха на друга страна. Во една ситуација со мм разгоаравме на оваа тема и дојдовме до заклучок дека во ваква ситуација кога едниот не се труди околу другиот, е себичен, запоставува и занемарува и себе и брак и дете и живот, несомнено е исходот тој, а тогаш виновникот не е мажот/жената што побарале утеха, туку тој кој дозволил да дојде до тоа. Не оправдувам неверство, на страна од тоа, имам познати кои изневериле и отворено им кажувам дека не оправдувам, ама не можам ни да осудам секогаш. Паричката има две страни!
Ангел си ја помешала членката. Да и Ѓул се бореше со неплодост, има напишано и најинтимни детали. Трол не е. Ја напаѓате без врска. Жена на жена. Убаво напиша дека се обидува и д зборуваат и да се доближи и добива едно исто-одбивање.
Нека сум виновна, се извинувам ако грешам, ама мислам дека не грешам. Јас сум на форумов од поодамна, убаво се сеќавам.
Значи ако сопругот те изневери, вината ќе си ја препишиш себеси? Знаеш, за незадоволните секогаш постои опција развод. Неверството не е решение и не е оправдано во никој случај.
Ако го запоставувам и покрај сите негови напори да, апсолутно е моја вина. Не може само еден да се труди во бракот, мора обострано да е, затоа се вика брак и е составен од две единки. Многу млади не го сфаќаат бракот на денешницава и затоа има толку разводи. После 5 години од смртта на баба ми дедо ми не дава да се допрат нејзините работи, не за друго, едноставно не сака да се изгуби споменот нејзин, а имаа брак каков би посакале сите. Ако се трудиме да си ги задржиме вредностите во бракот и двајцата, ќе успее, ако едниот се труди а другиот не, еве вака завршува. Патем сакам да кажам, ако грешам се извинувам на девојката, ама интуицијата ми кажува дека не грешам. Ако е вистина сето ова, тогаш од мене имаш потполна подршка, не дека ти е потребна од мене баш, ама кип гоинг грл, остај го да си го тера животот, а ти твојот обиди се да го направиш поубав и поисполнет, имаш одлична лекција како не треба.
Он оди на работа, она дома работи се, деца, домаќинство, се останато. Ова не е обострано? Труд за бракот не е само од финансиски аспект, каде е другото, љубовта, почитта, разбирањето? Крај краева ако му пречело што не работи има начин да се каже, разговара, најде решение. Ама очигледно сево ова имало друга позадина. Патем, колку си ти на форумот ,толку сум и јас.
Не мислев на тебе, во врска со тоа колку долго сум на форумов, ама не е битно. Како што реков не ја знаеме целата приказна, од моја гледна точка она бара ама за возврат ништо не дава. Инаку многу фамилии се растураат само и само од финансиски аспект, нажалост кога стомаците се гладни умовите не мислат. И да, може и да се работи и деца да се гледаат, не може, мора, затоа што не е во ред теретот да падне само на еден.
Ми треба чисто информативно мислење. Кај женет човек пристојно е друга да го гали да му пушта рака на врат со изговор да види женетиот колку и се ладни рацете? Пристојно е друга да му стави рака на рамено да го погали а во најмала рака да го гушне? Или за маж е тоа норнално? Без разлика дали е женет или не. Чисто ме интересира мислење.
Може сакал да провери дали и колку и се ладни рацете за да знае колку е жешка во кревет. На типката и се свиѓа мажот.
Тебе нормално би ти било да го правиш ова со колега од работа? Ете ти го одговорот. Мене лично не ми е нормално. А сум гледала директор колешка како ја галеше по грб и фаќаше околу струк вака на сите афтер ворк партис па друго испадна после.
Cisto informativno zavisi i za sto karakter zboruvame. Primer jas sum apsolutno liberte taka bev i pred da se omazam i sega sum. I te kako znaev da go pravam ova sto go imas opisano ama bez zadni nameri se razbira. I site me znaea kako takva so samo po sebe ne povlekuva deka sum imala nesto so nekoj. Ne sum izneverila niti ke izneveram. A se razbira vakvoto odnesuvanje bilo samo so najbliski prijateli i pod ova mislam stvarno najbliski. Taka da ako znaes deka imas stabilen c9vek pokraj sebe nema da se somnevas.
Поцртаново ми падна во очи па да те прашам дали ти во најблиски пријатели имаш колега од работа? Значи и да ми е нјаблизок пријател надвор од работа и да немам ич задни намери на работното место знам како треба да се однесувам а надвор од него може и притисок да си мериме и да се проверува топли-ладни раце
падна муабет за коментирање на една случка што јас сметам дека не е нормално па колку сака нека е женара либерте,нормално е како што кажа да се "задеваш" со блиски особи мене лично не ми е нормално машка особа да прашам овде ќе рече сигурно дека не е ништо страшно. Јас лично не сум пуштила рака да се поздравам а не па нешти друго. Можеш да дозволиш да си јак на вилица ама јак на рака.... Али тоа е