Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.627
    Не знаеш што да правиш ?
    Ако мислиш дека жената која те носела 9 месеци, која те има исчувано во особа каква што си денес, заслужува да не си ја гледа ќерката и внучето, заради хировите на твоето свилено несозреано маже, тогаш седи си при него и играј како тој ќе свири.
    Како дозволувате да ви станат господари на животите и да ве манипулираат, секоја ви чест.

Страшно.

На 1209, galapce, Snowflake97 и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Очувот не е само кон него таков туку тој е премногу нервозен па кога ќе се изнервира незнае што збори. И мене ме нервира ама го трпам заради мајка ми и брат ми. Неможам да не ги гледам нив заради тоа што тој е таков. Инаку да во заедница сме заедно со брат му и јатрвата тие кажаа дека ќе се делат оваа година па затоа не сме се делиле ние. Инаку мислев дека го познавам ама сум згрешила тој често пати знае да ми направи лице дека демек ништо не би ми бранел а доколку направам нешто од тоа веднаш се лути.. две години само сме во брак а види за што ни се кавгите... што ќе биде понатаму само Бог знае..

Истото и јас го мислам ама ајде како да му објаснам. Мајка ми тешко не изгледала, се има правено за нас и сега јас неможам да и го свртам грбот заради тоа што тој несака да оди таму. И ако ајде нека не оди, иако ми е тешко би одела сама ама не, нему и ова му пречи..

Последна измена од модератор: 27 март 2019
  3. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.627
    Добро е што си свесна ондак.
    Никако не попуштај, така само повеќе на сила и контрола ќе добие. Покажи заби, држи си до своето.
    Ако се лути, нека се лути. Нема што да го молиш да ти прозбори господинот, кога ништо погрешно немаш сторено. Не му давај да направи да се осеќаш криво за ствари за кои он мисли дека треба да се осеќаш криво.
    Остај го нека се лути, види до кај може да тера. Кога ќе го игнорираш, самиот ќе пристапи до тебе и тогаш фино ќе му речеш тоа што го напиша погоре, дека идеш кај мајка си не кај туѓинци и дека нема право никој да ти забрани. Покажи заби, па ќе видиш како ќе се сменат нештата.

На CameliaMiller, Охрид88, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    Вие живеете со неговите така?
    Што не си одите вие од кај неговите? Или тој не може да живее без мајка му?
    Следен пат речи му да си одите од кај неговите ни тој нека не си иде на посета кај мамичка. И нема ни ти. Па најверојатно ќе сфати дека згрешил.
    Ова лутењево му е за глупости. Најверојатно сака да се чувствуваш виновна што си заминала без него. Можеби очекувал да речеш дека не одиш без него.
    Детско однесување има

На 1209, WildMk, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Охооо и неговите родители плус и брат му и јатрвата. Па тие и да се делат за себе ќе си се делат. И вие треба да си имате свој посебен дом, а не со стари да продолжите да живеете.
    Речи му отворено, се додека тој е незрел и не е вистински маж да се одвоите и да створи сопствен дом, не смее ни да помисли да ти мрчи, а не па вака да ти се однесува.
    Ај да речеме живеете скрос сами, па тој не оди кај неговите родители да поседува ден-два, па ете затоа му смета што ти си отишла. Ама тој 24/7 е заедно со неговите, па не знам со кој памет се лути.
    Дури и да сте сами, не смее да ти забранува кај мајка да отидеш на ден-два.

На Dalia93, Monella, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Ти благодарам мила, ми требаше овие зборови да ги слушнам од некого. Нема да попуштам па ќе видиме до каде е спремен да оди..

И јас така мислам. Тој со денови ми велеше оди, оди, ама тоа сигурно било за да ме тестира дали би одела сама. Инаку за него никој од моето семејство не е доволно добар. Ниту браќата ниту пак кај роднините сака да одиме. До душа сака само кај едната тетка да одиме и тоа многу ретко а кај другите не.. а неговите сите се китка за мирисање.. Премногу е љубоморен иако нема за што.

Па еднаш имам пишано за ова, дека овде кај нас е обичај да кажам помалиот син да остани и да се грижи за родителите а поголемиот да се дели. Затоа тој несака да се делиме. Многу пати ми вели неможам да издржам веќе ако ме налутат ќе се делиме ама тоа на зборови останува.. пред некое време и кажа на мајка му да бе дели ама таа вика како можам да ве делам, вели почекајте тие ќе се делат па на раат ќе сте. Ама не се издржува неможам да ги разберам.

На Nausicaa, cresa-jagoda и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Znaci toj ne gi pocituva tvoite, a ti negovite treba, taka? Jas bi pravela taka, stom toj ne pocituva ne pocituvam ni jas. Ne dozvoluvaj da te podgazi.

На WildMk, Summer16 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    Немој да му попушташ за ова. Ти си таа што треба да е лута. Не тој.
    Мислам дека и претходно пишуваше за проблеми со него.
    Стекнав впечаток дека е незрел човек. Не може за се да се лути.
    Или па некој му ја полни главата на него.
    Ама навистина не ми е нормално за се да се лути.
    Ти пиша и членката погоре никако да попушташ.
    Ти вака ми изгледаш ко мирна личност.
    Може треба малку построга да бидеш кон него ,за да почне да те почитува и вакви работи да не прави.

На Summer16 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Море нека ги остави обичаите на страна и нека стане модерен, созреан и вистински маж. А не да биде врзан за неговите и сигурно дозволува и да му го солат паметот.
    Најискрено ако не се промени во најскоро време јас таков не би трпела.

На Summer16 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Имам со него зборено за тоа дека воопшто не сака да одиме кај роднините ми вели неможам да седам со такви луѓе. Можеби и јас неможам да седам со неговите ама трпам заради него. Не е мал ама ептен незрело се однесува. За многу други работи се однесува ептен паметно а само кога се работи за мене се однесува како дете.

Токму така. Јас ептен сум мирна, никој пат за ништо не му пререкувам, се по негово терам иако можеби несакам, а за возврат што добивам? Добивам само да не ми дава кај мајка ми да одам... немам коментар.

Би била пресреќна доколку се смени, ама како велат волкот го менува влакното но не и карактерот. А неговите до душа добри луѓе се никогаш не ни се мешат, до сега не направиле ништо да не раскарат. Ама ете..

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Од кај да знаеш може на само му зборат нешто. Не биди никогаш сигурна.

На Summer16 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358

Во право си.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    @Summer16 Тој уште чека родителите да одлучат за делење?
    А ваму ќе ти кажува тебе дали да одиш кај мајка ти.
    Не е доволно маж да пресече и да каже дека нема да живеете во заедница.
    Не знае дека треба да има рамноправност во бракот.
    Не си му ти нему роб па тој да одлучува за тебе.
    Верувај,ако покажеш малку заби и ти, ќе престане да те манипулира.
    Можеби ќе продолжи некое време исто ама кога ќе види дека ти нема да се смениш ќе попушти тој.
    Бидејќи не ми изгледа ко човек со цврст карактер.
    Те видел мирна и сфатил дека може психички да те малтретира, да ти наредува..
    Пошто како што гледам само ти го слушаш него. Неговите не.

На WildMk, cresa-jagoda и Summer16 им се допаѓа ова.
  14. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Јас би рекла дека има тежок карактер. Тој спремен е да се откаже од некого доколку биде навреден. А јас воопшто не сум таква. Не знам да кажам не, не знам да ги откачам тие што само ме искористуваат, не знам нему да му покажам заби, оваа моја слабост сама ми се одбива од глава.. ама нема веќе да е така.

15. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ех, ех до кај ја оттеравте, селење, делење, робови, малтретирање...
    Точно сопругот се однесува незрело ама па и не е до толку сериозна работата. Јас не прочитав никаде дека и забранил да оди кај мајка и, туку ете му било криво зашто него не го испочитувале во таа куќа.
    И татко ми неколку пати го навреди мм и нормално тој сега не сака да оди кај моите кога татко ми е дома и јас тоа совршено го почитувам.
    Да било обратно, снаата да била навредена од свекрвата ќе и велевте да не разговара повеќе со неа, нели?
    Плус пресна е сега случката, верувам со тек на време ќе омекне и ќе му помине, тој кога се вратила жената не бил лутен и не започнал со кавги, веројатно други зборови паднале тука па сега тој се лути.

На Dalia93, FVP и sofi2107 им се допаѓа ова.
  16. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.627
    Oдобруваш психичко малтретирање.

На AngIv, TashSefton, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Секако дека не! Од она што прочитав не видов такво нешто. Ај цитирај молим те, каде сфативте дека психички ја малтретира.
    Се случила кавга меѓу нив и човекот е лутен, вие не знаете што и каков им бил муабетот.
    Секоја приказна има две различни страни, ама вие очигледно сте јаки психолози.

На galapce и sofi2107 им се допаѓа ова.
  18. Kate Rina 93

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    Тој не сака да оди,во ред. Нека не оди.
    Ама се лути и таа што оди кај мајка и.
    Си ги читала и претходно нејзините проблеми со него?
    А твојот маж ти се лути ако одиш ти кај твоите сама?
    Мислам дека не си во право..
    @Summer16 не е тежок карактер туку е човек што е навикнат да му одат по ќејф и ако не е така се лути.
    Нешто ко размазено дете.

На AngIv, Bozica1980, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Точно не ми забрани ама кога се вратив 300чуда ми изнакажа, и се за тоа ми преговараше. Зажалив за тоа што отидов. И сам ми кажа друг пат немало така да биде. Што значи дека друг пат нема и да одам нели.

На cresa-jagoda, lovestoneddd и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Читам тоа што пишува. Не сум ја запамтила членката од порано. Мислев прв пат е и не го земав толку за сериозно.
    Сега погледнав во претходните мислења, точно се работи за љубоморен човек.
    Си ги повлекувам зборовите!

На TashSefton, sofi2107, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.