Ама и ти се понашаш детско. Сакал да те гушне па ќе бегам, ко да сме деца па ќе се лутиме за глупости. Кога ќе се одважи да разговара ќе застанеш и ќе разговараш, ќе му укажеш на грешките, ако пак се налути тури му пепел, он не сака да сфати. Никогаш не укажувај на грешки кога е лут, исто и ти, кога си лута не се оправај, така само усијани глави има и ништо не праите. Јас имам сличен проблем да го наречам, маж ми не се согласува со сестра ми, али јас одам, иде и он кога нешто е за внука ми битно, се трудиме колку може да се изгланцаат работите. Еве сестра ми сега ќе дојде на роденден на мали, она иде поретко, ама јас си одам редовно со мали да си играат со внучка. Ако треба ќе останам и на спиење. И јас не се слагав со зетот па одев и идеше кога беше потребно. Мешате баби и жаби, едното со другото нема врска, ако едниот не се сака со другиот не мора и третиот да страда. Раскрстете со односите во семејството и немате гајле. Фамилијата, ти маж ти и детето во иднина, сте најбитни, али мајка и остала фамилија имаат друго место во срцето, престанете да мешате мои твои и немате гајле.
Jas stvarno nemozam da svatam i razberamkako moze nekoj ma bilo koj da mi zabrani da ne mi dozvoluva radi neznam sto da odam kaj mojte roditeli.Svakam sekakvi tabieti karakteri megutoa ne e normalno nekoj si maz,svekrva,svekor da mi kazuvaaat dali smeam dali moze dali treba ili ne da spijam i odam kaj roditelite.Definitivno toa ne e e normalno za mene kakov maz saka neka e i da me izdrzuva i se ama toa ne e normalno.......
Ве молам за совет. Периодов ми е многу тежок. Се чувствувам осамено и тажно. Ќерката ми е само среќа. Мојот сопруг има проблеми со големи хипотекарни кредити. Тоа ми создава да се чувствувам лошо. Посакувам да си одам кај моите но тие веќе не ми даваат поддршка за да се враќам кај нив дека еднаш ме земаа од кај него зашто паднав во депресија поради неговите хитови но јас по некое време одлучив да се вратам, сега моите не ми даваат поддршка и мислам дека потонува. Со апчиња за смирување сум. Тие ми викаат да сум нашла прво работа па потоа да одам под кирија дела тие кога ми дале еднаш шанса јас не сум ги послушал и сум се вратила... Се осеќам беспомошно.
За земање на хипотекарен кредит треба да потпишат дваицата сопружници. Ти сигурно си знаела но што си превземала ?!? Навистина треба да се осамослатиш за да неможе никој да те зафркава, можеби затоа така ти настапиле родителите или има некоја друга позадина, незнам. Што мислиш под проблем за хипотекарен кредит, неможете да платите рата или што ?! Седнувате на маса заедно и го решавате проблемот откако претходно веќе ,,заеднички сте го создале,,. Неможеш на било каква ,,криза,, ти да леташ од бракот ,,пу пу неважи,,. Претпоставувам дека имате и некои други проблеми па ова ти е капак на се. Решението за кредитот треба заедно со сопругот да го најдете, претпоставувам дека разговарате и носите заеднички одлуки. Остај апчиња на страна и со трезвена глава размисли за сите проблеми што те опкружуваат и почни да ги решаваш еден по еден. Знам дека не е лесно а посебно во ова време-невреме но мораш да се бориш пред се поради детето затоа што си мајка.
вака не знам дали темава е за тука но во пафраноја сум... во брак сум година ипол со детенце но пред некој ден дознав дека сопругот откако сме биле заедно најверојатно до веридбата однодсно додека останам бремена бил со мене и со доста други девојки.. тоа го дознав преку фб од разговор помегу него и другар му знаци цитав со месеци узназат што се случувало рака на срце откако сме се вериле нема нипто но претходно бил со минумум 5-6... неможам да го поднесам моентално сакам да си го спакувам детето и да си одам ве молам за совет
Сама велиш по веридба ништо немало. Седни разговарајте, не мора да си уништиш брак одма. Прашај го што било како било и зошто. Ако нема излез и решение тогаш оди. Кажи му дека знаеш.
Ако сакаш да го спасиш бракот заборави го минатото и гледај на иднината.По што самата кажа дека од како сте заедно немало ништо значи чоекот ти е верен...Што било поминало немој за некоја отидена работа да си ставаш главоболка.Гледај напред и чувај си семејството
Како ја советувате а да беше женското што изневерува одма ќе ја нападневте ! Бидејќи машкото изневерува ќе и давате совети гледај си семејство , а он што не гледа семејство? Туку тој не знае да си го држи во гаќи . Мојот совет е луѓето не се менуваат штом тогаш те изневерувал што ќе го спречи повторно да не го направи истото ?Он ако имал почит кон тебе немало да те изневери .
Аха значи само затоа што има дете треба да трпи неверство и тоа не било еднаш туку со минимум 5/6 а сега немало ништо ,немало до кога ? Додека не му се здосади повторно и пак ќе и го направи истото .
Aма ти изгкеда не разбра дека не станува збор за изневерување откако се во брак... Човекот идел со други пред да стапи во брак..Што е и нормално секој и секоја имаат минато И не гледам зашто да се разделат ако он не направил изневерување откако се во брак...
^Според ова, изневерување дозволено е и кога партнерите се во различна држава. Особено е дозволено ако се во различна временска зона и различен континент.
Ако она дознаела додека била во врска , можела да раскине слободно... Ама она дознала многу покасно и плус дете, а и делото е веќе застарено...
Wtf? Ова ти е обичен доказ дека воопшто не ја ценел додека биле во врска. А таквиот ќе си продолжи и во брак исто. Не знам зошто мислите дека ако се венчале сега готово нема истото да го направи.. Демек се земаа и паметот му дојде него, мало сутра. Нека му каже во лице се што знае, нека не ја прави слепа при очи. Потоа дали ќе прости или не и дали ќе може да продолжи да му верува е нејзино, јас на нејзино место не би го гледала тој човек со исти очи.
Мој совет е да си молчиш бидејќи како што кажа сето тоа било пред да се земете... Сигурно расчистил со сите чим одлучил да остане со тебе... доколку му кажеш дека знаеш и дека си го проверувала ќе направиш полошо да биде од лично искуство ти кажувам бидејќи и јас и маж ми расчистивме со останатите кога се одлучивме за брак. Да заборавиш сигурно нема и сето ова ќе те демнее и во иднина и нема да му веруваш повеќе како до сега и ќе се сомневаш... доколку дознаеш дека има сега некоја која ви се меша слободно спакувај се и замини ама доколку нема причина немој да го растураш бракот заради минатото сепак имате дете
Ало бе луѓе читате што пишувате??? Како животно да вдомувал, па неа на лагер ја зел од многубројниот избор што го имал на располагање.. Нели нека молчи, најдобра била таа од сите останати дури и треба да се радува неа што ја избрал.. Страшно и жално. Има човек до неа кој ја изневерувал рекордни пати ама не нека молчи за ова, трпи за она. Жити бракот, искреноста и почита.
А што треба жената сега да прави според тебе? Има многу несериозни врски прво не знаеш колку долго биле во врска и можеби се зеле поради детето што многу често се случува кај нас тоа и што има врска што ја варал во врска ако сега не прави ништо? И јас го варав маж ми во врска па сега во брак не помислувам на друг...