Искреност во најмала рака. Се во лице да му каже. Нека не ја лаже како ќе му текне. Сега ако не ја изневерува (што никој овде не знае дали е така), некогаш ја изневерувал, лажел и си играл како сака со неа. Тоа не е мала работа за така да се прескокне. Потоа ако може да му прости и исто да го гледа во ред, нејзино право е тоа. Ама црвот ќе ја јаде секогаш и секаде, никогаш нема да има спокој и секогаш ќе се сомнева, еве веќе и сама читаш штом тука дојде совет да бара. На нејзино место јас не би ја имала истата доверба, таа за неа си знае најдобро. Ако и тој истото го правел и двајцата знаевте и прифативте што сте правеле во ред. Ама ако не бил свесен што си правела, кутар бил тој твој маж. Штета и жално е што за некои луѓе толку е лесно да се игра со туѓи чувства. Се извинувам за два поста еден под друг. Членката го измена мислењето.
Па да може да го праша но тој ќе негира и таа повеќе ќе се налути и ќе ја прашува како дознала и ако каже дека го проверувала и да не помислел до сега на друга после тоа ќе посака да ја вара пак... така да може само полошо да стане. А како што кажав да заборави нема да заборави и во иднина ќе има сомнежи дека ја вара
И што сега треба да му се плаши да не ја изневери пак, па да молчи од страв? Уште ова не го имав прочитано, што ќе и е таков партнер? Се во лице би му плеснала па ако сака нека оди со 100 после тоа. Само мизерен човек, со нула почит и љубов кон жената би го направил тоа а со таков дом не се дели.
Се согласувам со твојот коментар, иако не оправдувам изневерување во врска, но погледнато објективно, девојка не е сопруга, лошо е изневерувањето ако биде во брак, а пред брак мислам дека тоа би можело да се прости, али во секој случај довербата е најмалку половично изгубена...
За жал да така е но сепак може на шега да спомне дека знае па да види реакција и тогаш може да сфати дали има живот понатака со него или не.
му кажав дека знам се.. ми призна скоро се ми рече дека тоа се било во почетокот и дека не мислел со мене ништо сериозно... милион пати проба да ми објасни како последниве 2 години не направил ништо.. како не треба да гледам за минантото дека он одкако решол да има семејство со мене расчистил со се не ни помислувал на друга и слично... односот моментално ни е онака океј он се труди да разговара повеке јас вракам дрско и ладно инаку како личнос и сопруг е прекрасен за се ми се наога ми помага јас знам за ил ништо да избувнам ме толерира и слично мислам дека ке поминам преку ова сепак отако сме во брак немаме сериозен проблем... но ако некогаш не дај боже се случи нешто ке немам повеќе алиби зошто да останам со него ниту пак желба... фала на советите ве читав но сега најдов време да вратам .. бацки
На почеток на врска беше како и да е и он уште немаше расчистено со бившата нити пак јас и двајцата си признавме еден на друг така да и двајцата бевме виновни
Кога давате совети, тргнувате од она како вие би постапиле реално? Или пишете совет за лајкови? Затоа одамна не идам по вакви теми. Се има само реални совети тешко.
zdravo so soprugot sme vo brak veke 3 godini. sega veke ne sme vo mk zaminavme malku na pecalba no samo jas rabotam a toj ne prvo cekase dokumenti sega otkako gi zema sekoj den izmisluva deka go boli nesto..cesto se karame koga i da si dojdam od rabota doma e lom nisto ne mi pomaga niz doma samo na telefonot igri si igra a imame dete i na nego ne mu obrnuva vnimanie..neznam sto da pravam kako da go nateram da pocne da bara rabota posto celo vreme inat mi tera zainaet nisto ne pravi ke poludam veke neznam od rabota 10 casa i doma plus so dete malo plus domasni obvrski nemozam veke sè sama...pomagajte
Не се напушта сопруг поради хипотекарен кредит. Го имал земено пред да се запознаете или откако се запознавте? И во едниот и во другиот случај ако си знаела дека има хипотекарен кредит знаеш дека по некоја логика тој ќе биде и твој. Мажот го земаме и со доброто и со лошото. Треба да сте заедно и во добро и зло. На кратко имаш напишано па не знам што друго би те советувала, ти знаеш најдобро. Нема ли шанси се да биде во ред со кредитот? Нема ли простор? Што може да испадне на крај? Времето ќе покаже. Ако те изневери уште еднаш можеш да ставиш крај. Сега за сега бидете среќно семејство. Консултирај се со срцето и разумот. Мислам дека на твојот сопруг влијае преселбата. Можеби со самото тоа што чекал документи и не работел почнал да се чувствува бескорисно, безволно. Според ова што го опишуваш човекот нема волја. Разговарајте, шетајте, помогни му да најде работа. Прашај го како се чувствува, дали му е убаво, дали му недостига нешто, дали му е исполнета душата. Се надевам што побрзо ќе го надминете проблемот.
Маж никако да не се остава да не работи. Никако! На психологија влијае, плус мнозинство не се занимаваат со домаќински работи, умот може од игри и подалеку да му отиде, не дај Боже во депресија да западне.
ne go ostaviv da ne raboti morase taka dodeka gi zeme dokumentite koi gi ima veke tri meseci ama seuste ne saka da raboti..koga ke mu spomnam za rabota ke pocneme da se karame urlame..nikako za toa muabet ne se prai..neznam na koj nacin veke ni so dobro ni so loso ne biva
da si rabotese i koga dojdovme tuka imase viza preku mk ambasada isto rabotese ama za da zeme dokumenti preku mene moravme da smenam jas rabota a toj malku da odmara posto nemase koj deteto da go cuva i taka eve se naprai pola godina kako si sedi i za rabota ne saka da slusne
Куќа треба да куќите, како бе не му се работи. Постави ултиматум нека не се зеза. Ја шо сум женско па машки при упознавање, еј упознавање, не веридба или слично ме прашуеле шо работам. Кога се бара а не може да се најде, океј и тоа чувство го знам. Ама ова...
neznam ni jas po celi denovi e na tel samo igra nekoi igri i se nesto sekoj den kazuva deka go boli samo da izbegne da ne ide na rabota neznam na koj nacin veke da mu dokazam deka mora da se raboti