@Wdrhd Фокусирај се на себе. Наместо на нервози со него,дај максимум ,научи јазикот да најдеш подобра работа,си тргнала по патот ,имаш голем мотив. После нека се слика тој. Дај Боже да заработуваш подобро од него.
Незнам кај да го сместам проблемов па лутајќи по темите стигнав до тука. Омажена сум 3 години,имам ќерка од 2 години.Живеам во заедница со свекор и свекрва.Од кога се породив почнаа сите мои проблеми.Уште од 3 ден свркрва ми почна да меша.Јас ранлива ,го сврте мм против мене.Месеци и месеци се каравме.Јас сум невработена и цело време сум со ќерка ми.Свекрва ми е таква жена ,наметлива,забележлива што кога е присутна ќерка ми не ме ни забележува.Плаче кога и да ја земам во раце,не доаѓа кај мене,мислам и цела недела да не ме гледа нема да ме побара.Кога и да е слободна цело време е со неа.Јас сум премногу нервозна неможам да се сконцентрирам на ќерка ми,неможам да и посветам внимание кога сме сами.Побарав помош од психијатар ,тој ми препорача ад.Почнав да ги пијам но нема некој ефект засега. Јас сум во голема депресија.Неможам да си помогнам самата.А мм,тој е друга прича.Според него немало причина да сум нервозна ама мене од сам пораѓај ми почнаа нервозите.
Нека е здрава и жива ќерка ти, имај на ум дека вака-или онака, ќерка ти ќе порасне. Ништо не и' е. Тоа што трча по баба и' не значи дека не те сака тебе, туку децата, си трчаат по тие кои им го прават ќефот. Знам дека се осеќаш отфрлено, ама не си отфрлена. Секогаш ќе и' бидеш ти мајка. Ќе почне да те бара тебе, та дури низ нос има да ти излези. Немој да мислиш дека потфрлаш како мајка, пошто не е така. Маж ти малку само ми го мати умот, пошто очигледно, не разбира низ што поминуваш. Наредниот пат кога ќе одиш кај психијатарот, земи го и него... треба да му се разјаснат некои работи.
Zdravo, dali nekoj znae kade mozam da izvadam prepis od presuda za razveden brak? I kako e celata procedura? Fala, pozdrav
здраво!тоа би требало адвокатот што те застапувал да ти помогне да извадиш од суд се плаќа такса ама не сум сигурна колку пари беше или да појдеш во суд сама и да побараш од архива да ти дадат поздрав
здраво феминки незнам кплку се сеќавате на мојот пост..мажот ми што не сака да работи...вака бесе дојдовме во ДЕ прво работевме во мкдоналдс двајцата јас прва тој втора смена и го чувавме детето после јас морав да сменам работа за да можам да и направам и нив документи.бидна работата добија документи се преселивме во поголем стан па ајде да тргне на работа немало детето кој да чува ајде најдов жена дојде од мк веке е месец дена тука и пак ништо ке иде два три дена на раб па снемало работа му понудија на едно место не прифати на др отиде еден ден и утредента не отиде .. по цел ден на тел и ништо не прави нормално се скаравме и си ги спакува алиштата и си отиде..и ете го утредента оп се врати почна да плаче го сожалив и пак го примив идеше два дена на работа еве утре пак не е..незнам што да правам пак..помагајте дајте некој совет се извинувам на долгиот пост
Едноставно престани да му даваш пари,престани да му ги финансираш задоволствата и ако ти преречит речи му ако сакаш пари оди заработи,ако не вратана знајш кај е и појке не враќај се!!!
го мрзи,не го мачи. Тоа ти е исто како жена дома да седи пред тв да гледа серии да пие кафе за кафе а позади кревет мрави да лазаат и на тв-то прашина и пајажина ама нели се гледа екранот не пречи.
И кој е твојот совет за мрзливи личности штом си сигурна дека не станува збор за индивидуален проблем?
не искучувам можност дека е индивидуален проблем ама кој проблем се влечи онолку колку што го објаснува членката? Ајде работата да не.му чини разбирам ама да има можности на повеќе места а да не сака да оди? И што е тоа 10 работни места да смениш и да одиш по 2-3 дена? Значи проблем е до умот а не до нешто друго. Не му се работи на човекот се гледа. Згора на се му се соарнило други да работат за него и што ќе се матка тој?
probavme da razgovarame tamu nesakal da raboti onamu isto sakal da zema golema plata..ama toa go razgovaravme otkako se vrati se sozaliv ajde moze ke bide podobro ama..samo da ne strada deteto i domasnite..za site niv izdrzuvam moze ke bide podobro..
незнам имам страв од тоа како ке прифатат моите инаку без размилување би го исфрлила..ова е веке психичко малтретирање со неговото однесување..
Ако тебе до толку ти е дојдено, нема што да се секираш како ќе реагирале твоите. Ќе си се носат со твојата одлука, каква и да е. Твој си е животот, не е нивни.
Може да биде причина мрзеливост, преценетост, анксиозност, депресија, било што, важно е да седне и без должење, директно да го праша. Партнери се, валјда можат и требаат да имаат искрена комуникација. Важно да се реши, без натегање, ако иде иде, ако не, не.