Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Абе дури се секират народов шо ке речит овај, шо ке речит онај,мајки,татковци,комшии...ајт таму у пичку материну. Редно е веќе да почнит секој во дворот да си гледат!!

На Brinetka, Harper, piksooki и 5 други им се допаѓа ова.
  2. female32

female32 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    31
    точно животот е мој а моите нервози секој ден никој не ги поминува мислам дека тоа е најдобро решение..

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.436
    Допаѓања:
    171.944
    вака
    утре ке го седнеш и ке му кажиш
    крај
    неможам повеке ова темпо да го издржам ова ни е последна шанса или почни да бидиш маш или те молам замини си
    и не отсапувај од тоа ќпа види како ке реагира шо ке рече и шо ке се разберите

На poppie, marchi-cool, female32 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Dalia93

Dalia93 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    133
    Има еден нов феномен што се вика Екраноманија. Освен тоа, може да биде и депресија која, за жал, се уште ја мешаат со депресивно расположение, и свеста за неа е на многу ниско ниво. Доколку некаде во себе имаш сила, енергија, љубов кон таткото на твоето дете, пробај да му подадеш така. Енергија знам дека имаш, но пробај пренасочи ја. Нему сигурно не му е убаво да не е "прав маж" и во себе има кој знае какви уверувања од дома (мажот е глава, маж дома не седи, маж не чува дете и ред други работи), па уште ако е вкрстена и некоја друга психичка состојба или болест е полошо. Јас сум за поддршка, бескрајно разбирање, разговор без напад, кавга, обвинување. Луѓето имаат многу одбрамбени механизми исто така, па затоа може и нема одма да си признае он и на себе си за "маката". Сигурна сум дека не му е убаво да е цел ден легнат, луѓето се створени да создаваат. Пробај како за свое дете, без предрасуда да процениш што е. На форум ќе чуеш мислења ама и на нас ни е баш лесно да ти кажеме, шутни го, тоа ли е маж, разведи се и сл.

Од лично искуство во неколку примери од блиска околина, ова однесување не ми е чудно, периоди кои поминале. Нека менува работи па што, дај Боже да има избор, ќе најде некоја што ќе се погоди. Да му помогне некој да ја научи и сл. Ти си силна, си се снашла ама ете нему не му е така сјајно да се снајде и справи со толкава промена, јазик, држава, народ и дом. Шетај го малку, да се тргне од телефонот, одете на одмор, биди му рамо, гали го, сакај го...сега тој може се соочува со загуба и на таковска фигура зошто жена ви го чува детето, ти не го сакаш, он е "немаж" итн....

Јас како совет би ти дала само да ја пренасочиш енергијата мислејќи КОГА ЌЕ РАБОТИ СТАБИЛНО со тоа да го поддржиш и да се опуштиш. Се ќе биде добро.

Ти посакувам се најубаво. Се надевам дека многу брзо ќе пишеш убави вести какви и да се.

На pianogirl, poppie, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    @female32 и јас како една членка погоре се сомневам на депресија. Минувал ли низ некој тежок период, стресен, не знам. Познавам таков случај што на крај излезе дека е депресија. Пробај смирено, убаво да го прашаш зошто не сака да работи, дали има проблеми за кои ти не знаеш. Не препишувајте се на мрзата, можеби човекот едноставно е во тежок период, или пак едноставно мислите му се враќаат во минатото ако доживеал нешто тешко, што може да доведе до депресија.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.436
    Допаѓања:
    171.944
    Ма каква депресија тука се работе за мрза
    така му е убаво она носе пари не е будала он да работе како може работа да не го бендиса
    и читајте повеке пати е разговарано
    ете и јас и реков уште еднаш со убаво да го седне сите карти на масата и да се разберат
    човечки
    за да разберете дека мрза е во прашање сега коа би го седнала да разговаат со кавги ке почне он а не е чудно и физички да ја нападне
    кој сака да се обложиме а???
    ајде женска разговарај денес утре со него па пренеси

На Brinetka, marchi-cool, Fleur-De-Lis и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Ајде жени, бил депресивен? А ние жени, мајки, домаќинки, работнички досега требаше да се фрлиме од некоја карпа од преработеност, обврски..
    Прашајте ја членката како се чувствува.. Мажот бил депресивен, па сега уште него треби да го нишка, за да се смирел. Класична мрза е. Прав маж има на плеќи да носи и планини за своето дете и жена, а не да цивка на секоја препрека што му се дала на патот.
    Слободно покажи му ја мојава порака. Фати се за мотика, за да имаш леб.

На Harper, Snowflake97, lovestoneddd и 5 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Абе депресија не е 'цвикање' ни 'мрза'.
    Летаргијата е симптом на депресија.

Може мажот и' е мрзлив навистина, ама може е и депресивен.
    И нели кога стапуваш во брак даваш заклетва дека е 'Во добро и во зло'.

Што ако е во инвалидска количка? И тогаш ли ќе и' речевте да го избрка од дома?
    Тоа што депресијата не можете да ја видите некому на лице испишана, не значи дека е помалку болест.

На Stressed Out, NarCis@, candy.cane и 7 други им се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Многу вакви мажи знам.
    Во нивните случаи не беше депресија.
    Пасивност и ученост на готованство.
    И воспитување тато носи, мама меси, ти само седи си.
    Милион и еден примери.
    Не може да најде работа, нејќел на времето едукативно да се поткова.
    Ами државата ме нејќит.
    Ами чаре преку граница тогаш?
    Еее кој сеа ќе учи јазик, кој документи ќе спрема?
    Пиј си каве, пиј си тутун, азното само ќе си дои.
    Како па да не.

Поттурни го да бара решенија, речи му маж ми треба, не планирам да остарам предвреме превоспитувајќи те тебе.
    Нека направи генералка во гаража, подрум, трева нека искоси, еден ден цел проактивен нека му биде.
    Мажите и онака генетски се предиспонирани да тежнеат кон некоја си доминација, ако они не се продуктивни, па и депресија не им бега, затоа што нивното однесување се коси со природата на нештата.
    Како се исправил хомо еректус?
    Со труд, труд којшто ја потпомогнал и еволуцијата во понапредно битие.

На Brinetka, Harper, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Да имаш депресија, знаците ќе бидат многу потешки Вајлд. Тоа е цело мноштво на психофизички промени.
    Наназад е спомнато дека господинот не сакал да работи за помала плата. Сакал висока плата.
    Знајте оние типови на легачи кои мислат дека одма на фотеља да седнат. Треба да се испоти столчето за да се стигне до нек8ја посакувана цифра.
    Е, сега на типот му е криво, и крива му е жена му, и и се испуцава на секое со својата егоманијакалност, наместо да мисли да придонесе во семејството колку толку.

На lovestoneddd, Abc07 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    може само наоѓа изговори.
    Се обидува да рационализира.
    Може ни сам не знае дали е депресивен.

За да не нагаѓаме, ќе треба доктор да го прегледа.

На CameliaMiller, poenta, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    и јас истово сакав да го кажам ама една страна поназад одма ме нападнаа. Ако е депресија човекот ќе нема воља за ништо а не само за работа. Ќе нема воља ни за тв ни за киснење на телефон. Која депресија кога ти му збориш а тој уво не му трепнува седи на телефон на тв... Не е маж а кога веќе жената си може да е сама работоспособна не би требало да чува дома лебојадачи кои ги кршат креветите.

На Fleur-De-Lis, Alita, Abc07 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. female32

female32 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    31
    јас сум уморна и од работа и низ дома вчера му кажав ако не видам промени на подобро има рок една недела ке си оди од тука дека мене ми треба маж што ке се грижи за жена му и детето што било каде ќе тргне на работа на било кој начин да покаже дека ме сака и мене и детето..па ке видиме..разговорот не заврши добро малку ми е лут сега

На Petar80 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  14. Alita

Alita Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2019
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    1.285
    И ти се потресе што ти е лут? |(

Знам многу примери од блиски личности во фамилија, не е депресија-мрза е! Навикнати се ништо да не работат и се им е тешко. Ајде бе,тебе не ти е тешко да отидеш во друга држава,да се соочиш со нов јазик,нов менталитет,нови луѓе,а нему му е тешко. Легачи се таквите мажи да знаеш.
    И цел живот ќе си го носиш на грб ако не се освестиш со време.Не ти е тебе доволно што секој ден се соочуваш со работни и домашни обврски, дете , па на грб да носиш уште еден - кој што наместо да ти е најголема поддршка и да работите заедно ,да стварате,ти да го гледаш како уште едно дете да имаш плус. Па не си му мајка!

Според мене не мора одма да се разведеш, зошто знам дека таа одлука е тешка,но пресечи! Кажи му да си оди и не го примај додека не се подобри (ако воопшто се случи тоа).Плачење,молење ништо нека не те премислува,биди карактер! Се додека е покрај тебе ти ја црпи цела енергија и те ,,труе'' .Јас секогаш викам - не ме родиле и одгледале моите за некој да си игра со мене. Насочи си ја целата енергија на себе и детето.Со време ќе видиш ќе биде подобро.

И не е единствен на светов. Мажи има колку ти душа сака.

Ти си жена,мајка,кралица.

Можеш се! :hug:

На Fleur-De-Lis, poppie, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Добро бе мајкуму шо е работава секој втор"депресивен" е?!?
    Мене ова депресијава шо е претежно во младинава влезена појке ко изговор ми изгледат отколку како вистинска болест
    Депресивен сум нит ми се работит,нит сакам да се замарам,ама пари за трошење сакам,јадење,пиење се да му се наместит и удри брате на лежење!
    Плус сега во жешково кој е будала да ојт да се потит да работит ко можит комотно да си бидит депресивен и дома да си седит?!?
    Абре фати таму спотни го тој газот мрзлив и земи работи нешто лигајнчар еден!!!

На Fleur-De-Lis му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Немој да зборуваш од памет за депресија!

Со депресија живеам скоро 30 години!

Скурчено ми е од потценување на луѓе кои страдаат од истата.

Може е мрзлив мажот и' во случајов, може не е депресивен, ама малку воздржете се кога зборувате за болест, за која појма немате!

На Stressed Out, CameliaMiller, AngIv и 6 други им се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Никој не ја потценува депресијата, туку истата дури и губи на значење кога се препишува на секоја негативна појава или однесување кај луѓето, кога се користи како адут.
    Едноставно има вакви и онакви луѓе и не мора нужно на секој да му се бара оправдување.

На Brinetka, Harper, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Абе ај можда појма немаме,ке преживејме некако,туку шо прајме шо немаме време да бидиме депресивни?? Куќа,деца,работа,да не си го заборам маженцето и то сакат внимание и летнал денот не останало време за депресија..

На jasbi, Fleur-De-Lis и Abc07 им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Затоа реков пет пати, да се прегледа треба чоекот, а не да нагаѓаме, и измеѓу да се тропаат зелени за депресијата.

Е, види го муабетов на шо личи:

На CameliaMiller, Macito007, LunaGrey и 3 други им се допаѓа ова.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Мене ми стана јасно од како членката напиша дека он уствари бирал работа и сакал поголема плата. Епа извини, во странство си, нема маме и тате, нема партии, нема врски преку луѓе, мора да го дигнеш газот и да работиш што и да се нашло а во меѓувреме барај опции за подобро, имаш семејство на кое му треба материјална поддршка. И тука има луѓе кои патат од тој комплекс, ќе цркне од глад ама за 200 евра нема шанси да работи. Немам никакво разбирање за паразитско живеење како на сметка на други луѓе или така и на сметка на државата.

Последна измена: 10 јуни 2019
    На Harper, CameliaMiller, m.i.g и 4 други им се допаѓа ова.