Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Enka❤️

Enka❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Zdravo luge, so soprugot sme vo brak 4god a prethodnoo imavme mnogu dolga vrska perfektna, momentalno razdeleni 3meseci bez nekoja pogolema pricina... Imame edno dete 3god vo koi prvata I vtorata godina dodeka bese uste bebe go rastev sama a toj nekako celo vreme begase posle rabota na sedenki so prijateli I. Kolegi a I se odaleci od mene pa me isfrli nekako od svojot zivot.. Se se sveduvase na edno zaednicko kafe I sekoj na svoja strana, nema interest za deteto nitu za mene momentalno saka da bide Sam, ne mu treba nikoj okolu nego povtorno izleguva posle rabota na po nekoja pijacka I se zatvara doma Sam ne saka mnogu luge I guzvi... Problemot e ne saka razvod mi veli da ne se brzam da mudadam vreme mozebi i Podolgo, pa po nekoe vreme mi veli prodolzis si so zivotot ne. Me gledaj mene ne mi treba nikoj momentalno.. Moze pomos na sto da pomislam ne znam a nema interest za druga toa go znam....

На didisi и WildMk им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Брачно советувалиште

На Tajnaotrovna, Animali, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Кој маж кој стигнал до оваa ситуациа би станал и тргнал до брачно советувалиште :(

На Animali и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  4. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Седни го и отворено прашај го шо го мачит

5. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    2.087
    Депресија. Тоа е неговиот проблем.

На anggell и zalosna им се допаѓа ова.
  6. Enka❤️

Enka❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Ne zboruva mnogu a mislam Deka I ne e vo sostojba da mi odgovori zatoa sto momentalno saka da bide Sam samo toa go povtoruva, I negovite mu precat, razgovarano dve godini veke se vrtime vo krug a ne si Priznava deka ima problem kaj nego I ne naoga resenie da go resi...nz kako da mu pristapam samo znam deka pokraj mene e mnogu nervozen, kako da bega od mene celo vreme

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Барај развод.

На SexiLy, Animali, Tajnaotrovna и 3 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Можеби е паметно да го оставиш уште некое време така да тера, МЕЃУТОА без негово знаење да збориш со мајка му.
    Има случај каде мажот незнаеше дека жена му пати од депресија и дека има неколку пати годишно без никаква причина МОЛК.Ни А ни Б.Откога разговараше со нејзините разбра дека тоа кај неа си постоело одамна.Едноставно - остави ја и ке и помине.

Можеби и овој случај е такво нешто.

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  9. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Е како има воља да излегува,а нема за жената и детето. Плус не е период долго време е. Како да има грижа на совест за нешто па нервозен е и бега од тебе. Јас не би можела да дадам време и да чекам додека не ми се каже јасна причина.

На Sofi.ja, didisi, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Enka❤️

Enka❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Eee site ovie raboti se vrtat I niz mojata glava.. zosto bega od mene a saka da sedi nekade na drugo mesto? .. Odgovorot od negova strana bese deka bevme vo mnogu golema finansiska kriza, ne mu bile ocekuvanjata ispolneti kako sto planiral ne Ispadnalo pa ajde ke bega od problemot, nekako po moe e I neizivean cel zivot sme zaedno pa rabotata mu go smeni I zivotot I. Navikite.. Kako. I da e roditelite se zapoznaeni ama nekako se ispaleseni ne znaat sto. Mu se slucuva I nekako se pomirija so situacijata.. A non stop mi veli ne pravel nisto loso samo nekoja pijacka sum trebala da cekam da pomine se Sega prodadovme se sto. Ne donese do taa kriza I on e posmiren ama me izgubi mene a mu. Odgovaraa vaka situacijata I mu treba vreme da vidi dali moze da prodolzime zaedno

11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.336
    Допаѓања:
    170.888
    Депресивен човек Не си го остава брачниот другар и детето , а да излегува сам надвор,па макар и на пијачка.
    Картите на маса и отворен разговор прво. Со конкретни одговори.
    Второ брачно советување.
    Трето посета на психолог/ психијатар.
    Ако Не прифаќа ништо од овие работи,тогаш проблемот е подлабок и поголем

На Enka❤️, Rose96, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Enka❤️

Enka❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Vi blagodaram za vaseto vreme I sovetii.. Jas ke pocekam uste nekoe vreme Sega za Sega odvoeni se slagame odlicno, da vi kazam posetiv I psiholog svativ ne sum jas za tamu.. Ne e problemot vo mene samo ne mozam da svatam deka e kraj bez nekoja golema pricina kako neverstvo, alkohol ili. Kocka.. Se somnevav na depresija zatoa I vi gi. Kazav site simtomi I sakav mislenje, izgubi zelba za se sto e ubavo vo zivotot ama pak ke kazam najgolem problem mu e zivotot so mene bez nekoja golema pricina pozdravv

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Никако развод, зарем на човек и брачен партнер да го оставиш кога му е најтешко?
    Човекот можеби е депресивен и му треба помош и подршка. Сфаќам дека и е тешко ама каде го заборавите тоа и во добро и во зло заедно?
    Пробај да му помогнеш и да дознаеш што го мачи па на крајот заедно донесете одлука што како. Секој човек има тешки периоди во животот.
    Секако едно е да е лошо психички друго е да има друга. Тогаш веќе знаеш сама каква одлука да си донесеш.

На Next, maggy95, Animali и 6 други им се допаѓа ова.
  14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Ма каков е тој брачен партнер кога он вејке ја оставил ?
    2 год се во прашајне не месец, два или 5 :) Овде ни Б нема од брак.

Последна измена: 9 јули 2019
    На SexiLy, Animali, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Ne sakam da me razberes pogresno no mislam deka ima nekoja druga. Mojot isto taka pravese nakraj se otkri deka druga zena e vo prasanje. Ova e moe iskustvo.

На Alisa22 и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  16. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Моментот кога мажот ќе изгуби зсинтересираност за жената готово е со бракот. Кажано од многу мажи. Во превод друга.

На hermosa, SexiLy, Animali и 5 други им се допаѓа ова.
  17. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Tocno taka, no so tek na vreme i zenata gubi interes koga gleda deka ljubovta ne e vozvratena. Na pocetokot e bolka pa potoa naucuvas da zivees so nea za na kraj da imas ti kako zena izgubis interes za partnerot i tuka vise e krajot.

На Next, Fleur-De-Lis и WildMk им се допаѓа ова.
  18. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Девојки уште првиот ден кога влегов во фамилијата имаат проблеми меѓусебно, мм е тука секогаш да помага и да смирува ситуации, јас не се мешам директно, но потоа него го смирувам. Неможеме да се израдуваме на ниеден момент од заедничкиот живот, мора на секоја прослава, празник некој да се јави и да ни расипе се.
    Родендени, Нова Година, Бадник, Божиќ..се беше катастрофа, јас не сум навикната вака, не викам дека и кај нас во семејството нема проблеми и кавги ама се во мера. Ниеден празник досега не сум поминала во кавги, а оваа година катастрофа.
    Немам на кој да се искажам, на моите дома ако им кажам само ќе се грижат а неможат никако да ми помогнат, уште помалку на другарките. Ми треба некој за разговор, многу сум тажна, не сме биле на раат еден ден.. Секогаш мора нешто да се деси. Дури размислував да посетам и психолог, чисто да се искажам да ми олесни ама незнам колку ќе ми помогне.
    Еве сега ќе одиме на одмор во Мк, наместо тие 2 недели да имаме подготовки за регистрација, свадба ние сме окупирани со други проблеми и само ќе ти расипат се. Ние со мм супер се сложуваме, а од друга страна ни ги расипуваат најубавите години сега.

19. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    @Ladybug98 во заедница ли живеете?
    Нема ли шанси да се одделите?

20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Не живееме заедно, ние сме во друга држава ама се ѕвони во текот на денот 5пати минимум, еднаш му преговорив на мм за тоа и ми одговори дека не му е едноставно и се грижи бидејќи има болен човек во куќата. Од една страна и го разбирам.
    А да не зборувам за тие 2 недели додека сме таму, една сум кај нив, а една кај моите ама сепак е нервозно, неможам мм да го оставам сам во тие ситуации и да поминеме без стресови.