Да се извинувам сега препрочитав Ама како и да е он уште кога се родило малото почнал да ја избегнува, да оди по кафулина и тн. Нека проба нека го вика за на кафе или да одат некаде на прошетка заедно со детенцето друго не знам што да кажам.. Дај боже да ни напиши дека ја побарал да му се врати.
@Enka❤️ Не би советувала развод, тоа е голема одлука и сигурно не е нешто на што одма треба да се помисли како решение на проблемот ама ситуацијата не е убава. Он има време за пијачка после работа и е расположен за тоа, а е нерасположен за бракот, според мене јасно е како ден и тебе треба да ти е јасно дека депресијата не е вашиот проблем. Од стручен аспект се надевам дека знаеш дека тоа не се нарекува депресија и дека такво однесување не е однесување на депресивен човек. Сепак, се надевам дека овој период на разделеност ќе направи тој да свати дека греши и дека вашиот брак му е важен ама според мене чим заминал многу тешко.
Seuste e ista situacijata.. Nie funkcionirme super okolu deteto se sto treba, ke odme I na vikend zaedno, megutoa ziveeme odelno, dava prostor I vreme da se smirime samo jas zbuvnuvam sto e normalno pa imam custva, covek sum I na nego toa mnogu mu preci I se vrakjame na staro mi veli ne mozes da se smiris I da ne mi pregovaras a toj seuste si seta mi veli ne pravam. Nisto loso.. Mi odgovaraa za se smireno I bez nervoza kade bil sto prave znaci epten e cudna mojata situacija... Mnogu godini sme zaedno ednostavno custvata ne mu se isti kako porano ama ne mu treabse ova Sega koga ima dete da zivee kako tinejder bez obvrski
Не сфаќајме погрешно, сепак е мое мислење, осеќав потреба да пишам макар сум предмет на осуда. Мислам дека има друга, во моментов е без обврски и тоа му се допаѓа, си ужива, си излегува. А, ти сама со дете си ја лупаш главата кај си згрешила... Ако мислиш дека тоа е фер спрема тебе тогаш продолжи, ако не раскрсти. Што си ти должна нечие недочично однесување да трпиш? Па имате дете, што е оно должно? Бракот не е играчка, туку обврска. Ако господинот не е спремен за брак, тогаш знаеш што сакам да ти кажам.
Znam I se dodeka ne presecam jas a razgovaravme za toa denovive za razvod kako moj predlog, ke bide isto toj ke si tera svoe I ke ima kade da se vrati sekogas... E Sega problem. E sto mi veli ke zgresis ne se izbrzuvaj premnogu ostavi uste malku vreme da vidme sto kako ponatamu
Вашето "супер" функционирање одделно не е својствено за сериона брачна заедница што наметнува заеднички обврски во домот и семејството. Не си давај лажна надеж дека нешто може да биде толку добро од моменталната перспектива, а при тоа едниот да си создаде своја зона на функционирање, а другиот да биде ставен во позиција на неоправдано чекање и потреба од разбирање. Мораш да бидеш свесна дека одложување на можно решение без позната причина е продолжување на неизвестноста. Обиди се да разговараш уште еднаш во насока до кога така и да бидеш категорична за одговор. Ако имаш трпение и нерви за тој да искупи време, продолжи и понатаму вака...
Знаеш, ни прва ни последна нема да си ако се одлучиш за развод. Ако тој стои на тоа почекај ќе зажалиш, и не прави ништо да те одврати од идејата за развод, незнам... Според мене најдобро е да раскрстиш.
Tocno ne pravi nisto da go promeni moeto mislenje, najmnogu me maci toa iskreno ne mozam da poveruvam do kade stignavme, toj izgleda kako izguben slucaj iskreno ne znae na kaj da trgne
Sega za Sega ne saka Da odi vo idnina mozebi... A. Mislev ako odi ke si. Pomogne prvo sebesi pa posle ke si Ja sfati greskata.. Jas bev I vidov ne sum za tamu..
Девојки веќе 6 месеци со мм не сме баш у најдобри односи има денови кога сме добри ама се повеќе сме во лоши односи се почна ос кога станавме родители точно веќе 6 месеци. Проблемите почнаа од самото идење од болница мм се смени спрема мена 100%. Бев правена и др операција после пораѓајот и за тоа време ќерками ја чуваше свекравами но дојде ден кога се вратив и опоравив и од тука почнаа проблемите. Прво авекрвами не сакаше да ми ја даде со тоа што сум била неискусна мајка и бплус со рана од операција и ос тука почнаа кавгите и ао неа и мм кој некако спрема мене се излади. Колку и да ме навредуваше мајкамх со зборови дека ако сум и направела нешо на ќерками ќе ме утепала итн маж ми мене ми се развика на крај ј ме натера да и се извинам зш она бола постара и ајде се преќутев се извинив ажа тука не завршија проблемите чекав дозвола од неа за да го земам у раце детето итн настанаа и др проблеми ја навреди авекрвами мајками и забрани да иде у куќава мм се налуте ама кратко беше тоа со зборои мајками е ќе ја почитуваш. И се ние се караме а ја најдебелиот крај го кркам се ја крива. Мм си испаѓа некогаш ао другари си шета ја се дома со бебето сум он слабо помош ми дава а и секој ден е на работа у месецот само два дена е слободен. Односи имаме мн слабо кога сме у добри односи ама и тогаш може месечено два пати само. Се се смени од кога сме родители. Порано знаеше и да ме гушне баци сеа мн ретеко се случува тоа. И за се вика по мене зш не било раскренато а искрено секој слободен можњнт го користам да направаам јадење колку можам да раскренам да иачистам немам време да се средам самта јас за себе. Да седам бара да ми вика ама ја немам времњ до вц да отидам и пак не чинам незнам што да правам. Ама мајкаму мислам има најголемо влијание у сето воа она сама ки викаше дека не сум чистела итн секако ме напаѓала а мм колку и да ми згрешила само вика знам така е ама мајка ми е не бараж да ја сакаш ама да ја почитуваш и така. Атварно незнам шо да направам за да ни биде како порано мисле после бебето животот ќе ни биде поубав но за мене атана хаос мајкаму ќеркажи ја гледа како нејзина сопственост мм спрема мене ладен
Pisuvav pred nekoj nedela u taa tema za prv pat koga svekravami ja navredi majkami i so toa i zabrani da ide ama ne sum taa Mia ili Mila.
Ќе седнеш со мт и ќе разговараш отворено без расправање, мирно ќе му објасниш дека со доаѓањето на бебе ви се измени сосема животот но тоа треба да биде нешто што ќе ве сплоти, дека овој период треба да уживате во новите улоги и да го дадете својот максимум за да не се изгубите старите вие. Ќе му посветуваш внимание и на мт и ќе му бараш и тој да го прави истото. Потсети го на минатото на тоа како функциониравте претходно, на вашата врска и љубов. Кога стануваме родители некако по автоматизам мајката се посветува на детето и домот, таткото на работата и ако не стисне некој дугме за аларм јазот се продлабочува се губи односот како сопружници, сексот, нежностите, страста незадоволство кај двете страни, тензија, кавги. Затоа само разговор и меѓусебна подршка, те читав и во снаи и свекрви, стави ја на игнор не му префрлај на мт цело време за мајка му, не се замарај со неа, не си ја труј душата вака рекла, така направила ослободи се од тој терет, гледај да си ги средиш односите со маж ти да поминувате колку може повеќе време заедно со бебе, да се вклучи во обврските околу него, и мм е до доцна на работа секој ден, па прво што прави кога ќе влезе од врата седнува со децата гледа да се вклучи максимално во активностите кога е дома. Ќе му објасниш дека тој не ти помага околу детето туку се грижи за своето дете и ги исполнува обврските како родител зошто тоа е и негово дете. Значи мој совет ти е разговор и само разговор мирно за твоите потреби, љубов, внимание, секс како и за потребите на детето од таткото. Вие тројца сте едно семејство и од тука натака сите други се помалку битни.