Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    8.263
    Не сум мажена, ама ќе си земам за право да искоментирам оти бев во врска со таков човек како твојот маж.
    Бегај! Од такви само подалеку! Не те сака тој, единствено се сака самиот себе и знае дека друга нема да го трпи и сега ќе те држи со уцени.
    И јас така погрешив. На почетокот беше прекрасен, идеален скоро. После почна да полудува, додуша тој и си бил шекнат само глумел, ама толку можел. Не даваше никаде да одам, мораше и тој да дојде, се јавуваше на секој саат да провери кај сум, правеше планови кога ќе се земеме немало да работам оти тој заработувал доволно. Ако не кренев телефон, почнуваше да врти на цела фамилија, се дереше ко луд. И што е најинтересно секогаш го свртуваше муабетот како тој е жртвата.
    Еве и сега кога пишувам , се растреперив. Никогаш веќе со таков или сличен, ма последен на свет да е.
    Земи си ги децата и оди си. Да не дојде до најлошото на крај, оти во состојба кога се полудени, не мислат ништо.

На crazylady, bibiiii, lovestoneddd и 7 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    И шо чекаш?
    Покана од Папата?

Оди поднеси документи за развод, и ќутенката!
    Кажување на насилен партнер дека планираш да го оставиш, е најголемата грешка која можеш да ја направиш.

На crazylady, lovestoneddd, Watermelon96 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Љубов? Не драга,ова не е љубов.Ниту еден маж кој вистински сака една жена не би се осмелил да ја удри.
    Читам,децата ти се 8 и 5 години.За рака и излегувајте од тој брак. Тој што удира удира засекогаш.Ниту една жена не заслужува ваков третман.Викаш те вреѓа пред други, те понижува ама плаче како мало дете,ама те сака.НЕ! Ти гарантирам дека тој човек воопшто не те сака. Затоа ,земи децата под рака и бегај,бегај пред да те убие некој ден па тие деца да останат без мајка и завршат во сиропиталиште.Бидејќи ниедна држава не дава дете на таков човек.

На crazylady, bibiiii, lovestoneddd и 10 други им се допаѓа ова.
  4. macence123***

macence123*** Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.735
    Здраво,се надевам дека ќе добијам совет за мојата ситуација,бидејќи незнам како да постапам.
    Дечкото ме побара за жена,додека бевме во врска јас одев кај него дома,и тој доаѓаше,ги познававме нашите најблиски и пред тоа,тој има сестра која има две деца и сопруг,живеат посебно,свекор ми им купи стан,ги вработи двајцата на добри позиции,ги помага финансиски,им даде кола од 6000 евра,но таа додека е на работа ги носи децата кај свекрва и,па потоа доаѓа кај свекрва ми ,руча ,тука ги капе децата и сите останати работи,си оди дома само за спиење,зимата 6 месеци седеше тука бидејќи мажот ја избрка од нејзиниот стан заедно со децата,па потоа ајде се смириа некако,нема никаков мир во станот каде ќе треба јас да живеам,таа со мажот и децата е постојано тука,неможам да се истуширам,да си седам по пижами и слично,ми е срам првенствено од нејзиниот маж да ме гледа тука,вика по цело време по децата,тие плачат се дерат,буквално нема мир,нема никаков осет дека веќе тука има снаа и треба да си го среди животот и да си живее дома и со мажот и децата,бидејќи децата има кој да и ги чува додека е на работа,двајцата се финансиски обезбедени во скеоја смисла,па уште и свекор ми и купува се,денес и купил тв бидејќи им бил расипан,а госпожата си беше на одмор у грчка,па нема пари за нов тв,нека и купува што сака,ама не се замара за синот и за мене воопшто,нити работа некоја ни нашол како на ќерката и зетот,ни пак прашал кога ќе правиме веридба,дечкото веќе е отрпнат од свекор ми и не го допираат вакви работи,но ајде кажете ми како јас ќе живеам во една ваква средина,цело време во гужва,па уште повеќе свекор ми гледа за кај ќерка му одколку за дома....а свекрва ми е срцка,ама неможе и она да се разбере со свекор ми,тежок карактер е,ист како ќерка му,затоа се изгледа тандем,многу сум замислена,незнам како да постапам,што да кажам и што да мислам,претечшко ми е,дечко ми ми вика ќе живееме посебно,а свекор ми секој втор збор му е дека станот е за синот тука да живее ,90 посто сум сигурна дека нема да му купи друг стан...а јас ако живеам во таква атмоствера како сегашнава ќе попуштам нервно

5. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Нема што да чекате да ви купат стан, тргнете се под кирија или ако имате услови земете кредит и купете си нов стан и сите проблеми магично ќе ти се решат. :)

На bibiiii, Alita, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Ќе зажалиш ако заминеш да живееш во заедница. Те гледам дека не си смотана или покорна, не си го комплицирај животот безпотребно. Првин средите станбено прашање за живот под оделен кров па тогаш се најубаво со вереникот.
    Љубов мир и слобода под ист кров, млад брачен пар со неговите родители, еден случај на 1000 можеби, па и поретко.
    Памет у глава.

На crazylady, bibiiii, Alita и 10 други им се допаѓа ова.
  7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Снаоѓајте се како умеете, ама живот во заедница НИКАКО. Ќе имате непотребни кавги, ќе ви го уништат бракот. Не го дозволувајте тоа.

На crazylady, bibiiii, Alita и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    1.566
    Да разгледаш низ темиве ќе заклучиш скоро од сите коментари само едно живот во
    заедница никако, во никој случај. Еве и јас сум една од тие што ќе ти кажат не. Уште имаш време да се оделиш и да ти е мирна глава после. :)

На crazylady, bibiiii, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Mozat i pod kirija i taka ke bidat sami i ke imaat pomirna sredina za prvite godini vo brak. I nema potreba sto da cekate od svekor ti mladi ste ke se snajdete sami.

На crazylady, Alita, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.524
    Проблемот е што премногу очекуваш. Очекуваш да "ти најделе работа". Ти сметаш дека дечко ти и ти сте неспособни да си најдете работа?
    Ако ви најде работа, ке ви го трие тоа од глава и ќе ви го спомнува на секоја кавга.
    Очекуваш да ви купел стан. По чему? Зошто твоите да не го сторат тоа? Или сами? Плус веројатно тој рачуна ќе.го наследите неговиот стан кога ќе ги нема.
    И главното- јасно си видела како ќе биде кога ќе одиш таму да живееш. Нема.магично да се променат ради тебе. Заеднички живот е чупав и длакав...
    На крај, можда безобразно вака ,ама не ти е сеуште свекор. Скокни па речи оп:)
    Нај на крај- можеби повеќе си ја сака керката од синот. Рачунај и такви има:D

На crazylady, bibiiii, Alita и 15 други им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    не таа не очекува премногу. Реална е. Оти на ќерката и зетот да им среди работа стан кола одмори а за синот и снаата ништо. Па кај се видело тоа. Или на двајцата или на ниеден. Не можам јас на Едниот син да му купам стан ова она а другиот да седи со мене и да донесе жена па сите да се туткаме и на крај па нека се снаоѓа голем е.

На crazylady, bibiiii, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.524
    Јас сум 100% за рамноправност на децата, сум пишувала во други теми, ама не се сите фамилии такви. Ако сака рает, ќе си игра по нејзино. Ако сака имот ке играат како што ќе свири "свекорот", така ми делува.

На crazylady, bibiiii, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  13. macence123***

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.735
    Мене не ми треба ни имот,ни негови пари,нити работа да ми најде,јас сум ќерка едно дете во фамилија,имам куќа,имам и пари дакупам стан и работа не ми треба,но зошто јас да купам стан,а тој само на ќерката да и удоволува све? Не барам јас ништо материјално,сакам брем почит и да ме праша како сум,што планирам,што ми смета,не сме јас и синот статуи...

На crazylady и marchi-cool им се допаѓа ова.
  14. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.524
    Па супер..ти си тогаш во многу поповолна ситуација од повеќето што пишуваат на тема проблеми поврзани со брак. Ако си економски независна, не мора да трпиш ништо што не ти одговара. Имаш опции.
    А за неправедноста, некаде постои, да. Ама не си ти таа што треба да се бори. Ако некој се лути, остави тоа да биде дечко ти. Негов татко, негова сестра. Не се твои лично односите татко-деца. Можи едноставно подрага му е керка му. Или може ја смета за понеспособна па затоа повеќе дава. Ама во цела приказна ти сеуште си надворешен човек. Тој генерално како сака ќе си ги троши парите. Ти лути се до 100 и назад. Само нервози и проблеми ке си ствараш на сам почеток. Инаетот работи, знам. Ама раетот е поважен од секоја битка победена.

На crazylady, Alita, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Не сфаќам, ако имаш и куќа и стан, зошто беше засекирана како ќе функционираш во заедница?

Ако не ти треба работа зошто си толку навредена што свекор ти не ти нашол?

И не мислиш дека е малку дебилно, уште не си ни снаа, а веќе се мешаш во фамилијарните односи и поделбата на имотот?

Остави го дечко ти нека си ги решава тие работи, а штом парите не се проблем нека ти купи татко ти стан ко што и купил свекор ти на ќерка му и решен проблем.

Последна измена: 9 септември 2019
    На crazylady, bibiiii, Alita и 16 други им се допаѓа ова.
  16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Која си ти да управуваш со парите на идниот ти свекор, па уште зошто давал на родената ќерка, демек по странци ги раздава. Не е твое да се мешаш у такви ствари, сигурно има разлог зошто е тоа така. Вака биваат фамилијарни кавги, кога некој "од страна" ќе се вмеша и родени браќа и сестри нејќат да се видат со очи. Терај си твоја работа, купете си стан и живејте си го животот.

На bibiiii, PinkGirl*, Chanell* и 17 други им се допаѓа ова.
  17. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    А што сакаш да живееш во заедница, што не си го земеш домазет?

На bibiiii и Abc07 им се допаѓа ова.
  18. macence123***

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.735
    Не сум надворешен човек,имам прстен на рака

19. macence123***

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.735
    Не сум некој од страна,јас сум идна невеста тука,со прстен на рака,ако дава не едниот треба еднакво да дава и на другиот,гледам раположена сте за кавги па се трудите да навредите некого

Не сака,обично на мажите им е понижување да бидат домазет,сум му рекла неколку пати

Сум снаа,ме побара за жена од пред неколку месеци,но татко му не ме ни прашува кога веридба и сл,опседнат е само со ќерката,не барам поделба на имот,туку сакам да знам каде јас и мојот иден сопруг ќе живееме кога ќе бидеме во брак,бидејќи мојот свекор смета дека треба да живеам со нив,а во пакет со нив доаѓа и тоа јас по цели денови да готвам и да чистам по неговата неспособна ќерка,која не живее во нејзиниот стан туку цело време е тука заедно со мажот и децата,и пред да ме наречеш дебил прво прочитај од почеток што сум напишала

Последна измена од модератор: 10 септември 2019
  20. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Епа ќе му речеш да бира или Ти и ќе биде домазет или мама и тато па сам нека си живее со нив. Ама никако не се согласувај да живееш во заедница, подобро да раскинеш, отколку после да имаш непотребни проблеми, па уште и дете ако родиш, па отпосле развод е многу полошо.

На crazylady, bibiiii, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.