Е затоа додека не создадеш услови, нема да се мажиш. Едноставно е. Со животот во заедница нормално е да има вакви проблеми. Многу избрзуваат младите. Одлучуваат да се венчаат без да размислат за последиците.
Па ти ако имаш 50.000 е за кука (цифрата од ракав ја вадам ) шо ти е проблем 100 е месечно за кирија да дадеш и да живееш во мир и со човечки услови Вреде ли нервозите шо ги кркаш за 100 е месечно
Немам 50000евра ,имам 5000евра за учество и за суредување собираме,пошто за станбен кредит ти бара 10%да си дадеш сам учество нели.
90% imame krediti,nisto ne ni fali samo ne ziveeme na visoka noga neli?!? I nie imame i toaaa na doolllgggg period ama ne se sporeduva mirot i kafeto sto ke go pies na raaat,i raat ke rucas i ke si organiziras kako vas vi odgovara. Nemame babi i dedovci i nekogas e haosno koga treba da se zemat pricuvaat i slicno... ama na kraj na den si legnuvas DOMA♥️♥️♥️
Не можам да разберам како постојат вакви луѓе. Немам брат, снаа не ми дошла во куќа ама и да дошла сигурна сум дека ќе направам се за да се осеќа како дома. И јас си имам правила дома, правам се на евтина струја, генералка правиме секоја недела и обврските се делат еднакво. Ќе мора да се почитуваат моите правила ама ќе направам да се осеќа најудобно што може. Не знам како трпиш искрено. Нема пари што ќе ме натераат да го поминувам секој ден во кавги. Со вереникот даваме 300 евра месечно за кирија и сметки веќе 2 години. Немаме пари ни за учество и искрено малку се нервирам за тоа ама ми поминува кога идеме кај неговите на гости. Кога гледам како се комуницира на висок тон, мешање, ништо не се враќа на свое место итн. косата ми се крева. Никогаш не би живеела со нив.
Како што знам јас често да речам...се шетам дома по гаќи и маица. Ај иди прави го тоа во заедница. Спијам до кога сакам, готвам кога сакам, и др. Никој ништо не ми вика.
Слична ситуација како мојата што беше. Јака ти душа. Стрпи се додека купите куќа. После ќе ти биде сто пати подобро.
Ти пиша ли некој? Касно гледам.. Мојов вчера купи караоке звучник. И викам ај ќе пуштам песни и почна, зошто оваа песна сум ја пуштила, зошто онаа... Далк сум ги разбирала песните што опејуваат па сум ги пуштила. Ме изнервира и ги изгаснав. песната "метак" баш ја пуштив, и вика многу а слушаш вп последно време, за што ти е толку убава, на кој те потсеќа. Боже сачувај.. Не можам да верувам. Глупости во боја..
И јас се карам со маж ми, ама за олку банална работа не сме се скарале. Знаеме да си преречеме, ама повеќе од тоа не.
И јас се лутев за песни и прашував да не го потсеќа на некоја ако ја пееше и се соживуваше. Ама кога имав 16 години
Нема доверба во тебе и претерано е љубоморен. Пробај да го најдеш коренот на проблемот, зошто се однесува така, па можеби ќе најдете и решение да си го спасите бракот од банални глупости.
Сум размислувала зошто е таков, но не сум нашла ниту една добра причина. А премногу е љубоморен, премногу..
Јас ќе ти ја кажам причината. Причината е следна: маж ти има премала самодоверба и комплекс на ниска вредност. Кога ќе си ја крене самодовербата (ко што реков на психолог) ќе намали со глупостите со кои те малтретира.