Бременост или не...

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од vasesase, 18 август 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vasesase

vasesase Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    OCAJNA MAJKA

dobar den mnogu ja citav vasata strana i mi se dopadna mnogu jas ziveam vo Slovenija i sakam da prasam nesto,se nadevam ke mi dadete odgovor

mazena sum.imam edno dete,pred pet meseci imav spontan abortus,pred toj abortus imav sekogas redovna menstroacija i posle toa isto,sega mi kasni veke edna nedela,bev na ultrazvuk ovde i mi rekoa deka nema bremenost deka se pojavilo nekoja cista,a jas imam simtomi na bremenost,me bolat gradite,stomakot mie malku pogolem. Doktorot mi zakazza povtorno za dve nedeli na eho i mi rece deka mozi togaz da pokazi bremenost,a sega mi docnela menstroacija zaradi ova cista.
    Ve molam da mi kazete dali se raboti za bremenost ili ima nekakva vrska so cistata,kako sto jas doznav preku vasata stranica,ako imas cista togas imas i krvarajne a jas nemam i imam simptomi na bremenos.
    .se plasam deka nema da mozam poveke da imam deca,posle spontaniot abortus.Ve molam da mi kazete da mozam mirno da spijam.VI BLAGODARAM MNOGU

2. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    OCAJNA MAJKA

Јас не сум и некој стручњак да те советувам но би те утешила со тоа што ке ти кажам да не донесуваш прерано заклучоци.. ете докторот ти рекол да се вратиш и да си направиш уште една контрола тоа значи дека треба да се стрпиш малце.точно дека од спонтан абортус може да немаш више деца, но не мора да значи дека и кај тебе е таков случајот..
    трпение, спасение :)

3. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    OCAJNA MAJKA

прочитај во темата труднички муабети.. една феминка имаше пишано дека она кога отишла првиот пат на контрола и рекле дека е циста дека нема бременост, но послем тоа се потврдило дека е бремена..
    Може сеуште не се гледа плодот , можеби е сеуште рано.. незнам што да кажам..
    а зошто не направиш тест за бременост?
    како и да е ке отидеш на контрола за 2 недели па тогаш најсигурно ке си знаеш, а ние овде ти држиме среќа да се работи за бременост :) поздравче :)

4. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    OCAJNA MAJKA

Nemoj pred vreme da si ja macis dusata,imas opcija da pojdes i na drug dinekolog nisto nema da izgubis samo ke vidis dali i toj ke ti go kaze istoto. Ili ednostavno pricekaj za dve nedeli ke znaes tocno na sto si. Spontaniot abortus ne sekogas ostava posledici,ne se sekiraj unapred. Sekako ti sovetuvam poseta na ginekolog toj najdobro ke utvrdi za sto se raboti. Pozdrav i daj Boze da si bremena!

5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    OCAJNA MAJKA

Најдобро е да си купиш еден тест за бременост и да знаеш точно на што си можеби е стварно циста можеби е бременост за најсигурно е или тест или преглед кај друг гинеколог инаку за после спонтаниот дека нема да имаш деца да фатиш да си го избришеш тоа од главата и јас имав спотнан на 5месец па после тоа си родив здраво женско бебе порано немале деца после абортус затоа што бил изведуван во неадекватни услови позитивни мисли и се најдобро

6. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    OCAJNA MAJKA

Немам многу искуство во темава, но од мои блиски ќе ти кажам 2 искуства. Баба ми имала 3 спонтани абортуси (итоа пред 50 години ти велам) и на крај ја родила мајка ми и вујко ми едно по друго без никаков проблем. Друго, тетка ми кога остана трудна беше на гинеколог и тој и рече дека неможе да види плод сеуште но да си направи тест за бременост. Си купи тест за 100 ден и тестот и покажа бременост а за некоја недела тоа се покажа и на ехо. Не се опседнувај со негативни мисли, мисли позитивно и така и ќе биде. Најубаво купи си тест и ќе го добиеш одговорот дали си трудна или не... Ти држам среќа да си :)

7. vasesase

vasesase Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    OCAJNA MAJKA

VI BLAGODARAM NA SITE ZA GOLEMATA PODRZKA,I JAS SE NADEVAM NA POZITIVNO PA KE POCEKAM USTE MALKU I SEKAKO KE OBJAVAM,POZDRAV

8. iva.1993

iva.1993 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Здраво сакав да ве прашам?? Минатиот месец со партнерот имавме односи,во кои сакавме дете..Тоа се случи на 08.11.2012 се до тогаш добивав редовно менструација но овој месец ми доцни немам знаци за добивање, наспроти тоа имам големи мачнини,и напон за повраќање.Направив тест за бременост но добив негативен резлутат,но сепак нешто во мене ми вели дека сум бремена, а истовремено имам големи болки во пределот на јајниците,никогаш до сега не сум осетила толку страшни болки.Ве молам за совет.однапред ви благодарам... :inlove:

9. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    srce napravi se test za bremenost vo mikrobioloska laboratorija ke ti zemat krv i ke vidis dali si bremena toa ti e najsigurno,,odi vo avicena karsi zebra kapistec tamu ti e800den i go dobivas odgovorot za dva satii ,,,,a za bolkite si gi imas ili kako i da e otidi si na lekarr sepak treba da se pregeledas ,,kis4ee daj boze da e vo red cekame vesti da ne izraduvas so ubavi vestii pozzz

10. monikadimeva

monikadimeva Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasham dokolku imam odnos so partnetot a toj ne koristi kondom samo nekolku minuti i ne svrshi vo mene dali mozam da ostanam bremena?

11. marija27

marija27 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    сакам да ве прашам дали е можно да си бремена а ти доаѓа менструација како и секој месец?

12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.311
    Како да проверам дали имам шанса да забременам бидејќи партнерот многу пати ми свршил и никако да ни успее :( ве молам помогнете ми позз

13. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.311

14. my.other.self

my.other.self Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Само на гинеколог може тоа да го провериш

15. cutegirl1

cutegirl1 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Bremenost

Imav nezastiten odnos so mojot decko i toa mi bese prvo iskustvo no toj ne svrsi vo mene tuku nadvor i po 5-6 dena dobiv menstruacija no cudno, prvite 2 dena epten malku krv a potoa normalno.Vtorata menstruacija ja dobiv po 2ipol nedeli posle toa.Zagrizena sum zatoa sto mi dojde 2 pati vo istiot mesec, napraviv test za bremenost no toj bese negativen no cuvstvuvam nekoi mali promeni da recam vo gradite i povremeni bolki.Dali nesto ukazuva na toa deka moze da sum bremena ?? ve molam za pomos,falaaaa

16. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340

Е како може да си бремена кога не свршил во тебе?!?! Од воздух?!?!
    Од стрес, нервоза, хормони и 1 000 000 др. причини може да добиеш 2 пати во месецот-прашај гинеколог

17. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    девојче, ти да одиш и да си ги провериш хормоните и да си одиш на гинеколог. мене ништо не ми личи од ова на бременост, а и како што пиша славица999 погоре, не може од воздух да забремениш. прво на преглед кај гинеколог а после на проверка на хормони.

18. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Пробај со табелава одреди ги првин плодните денови

http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8

И ако имаш нередовна менструација има поместување на плодните денови па нема да можеш точно да го погодиш,ама и за тоа има решение ;) кое ми помогна мене
    После доаѓање на менструацијата од кога ќе ти заврши почни да ја мериш температурата(во г"зот) секој ден во исто време и кога температурата ќе дојди на 37 с(си во овулација) и тогаш во акција :lol:
    Ако и ова не помогни тогаш на доктор........и јас мислев како тебе зошто свршува во мене а нема ништо и после сфативме дека плодните денови малку се попреместини и пробавме со температурава(со препорака од доктор) и точно знаев кога сум останала бремена :) ......од кога ќе дојди тем. на 37с наредните три дена треба да имаш односи........се надевам дека ќе ти биди успешно како мене што ми беше

19. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    OCAJNA MAJKA

mi kasni 7 dena prv pat dali ima sanci da sum bremena

20. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    OCAJNA MAJKA

Направи тест па ќе знаеш со сигурност, бидејќи веќе ти касни толку долго тестот со сигурност ќе покаже дали си трудна. :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.